Аз продължавам,но ще ги напиша на един пост да не ме упрекнат за нещо.
Сарми със зелев лист
8 или 12 зелеви листа
100 мл солена вода
За плънката
150 грама шунка;
глава лук;
150 грама пресни гъби;
малко лимонов сок;
2,3супени лъжици течна сметана;
2,3 супени лъжици нарязан магданоз;
2 яйца;
сол,мерен пипер;
лют червен пипер.
Освен това
2 супени лъжици масло или маргарин;
глава лук;
1 чаена чаша бяло вино;
1 с.л. брашно;
100 мл заквасена сметана;
2 супени лъжици нарязан кервиз;
Измитите зелеви листа се поставят в съд за МВ и се поливат със солена вода.Бланшират се за 3,5 минути при 600 вата.
За плънката се нарязват шунката,лука,гъбите на съвсем малки парченца.Към тях -  течната сметана ,магданоза и яйцата.Подправя се със сол,индийско орехче,лютив червен пипер.Размесва се добре.Сармите да са стегнати.
Отделно се поставя масло или маргарин и ситно нарязан лук в съд  за МВ и се загряват за 2,3 минути.
След това се прибавя към лука предварително смесените бяло вино и брашно.Слагате сърмите в съда и готвите ястието 6,8 минути при 600 вата и още 8,10 минути при 450 вата.
След като се сготвят сармите ,соса се разрежда със заквасетата сметана и и се загряват за малко в МВ  .Яденето се поднася със ситно нарязан кервиз.
Пилешки гулаш
4 парчета пилешко бяло месо;
сол,смлян бял пипер;
1 чаена лъжичка мащерка;
2 с.л.масло;
1 глава лук;
100 гр. кервиз;
100 праз лук;
1 чаена чаша бяло вино;
дафинов лист ;
2 супени лъжици доматено пюре;
отделно 5,6 обелени домати;
250 грама пресни малки гъби;
лимонов сок;
1с.л.брашно;
100 мл.течна счетана .
щипка захар ;
2,3 с.л нарязан магданоз.
Месото се натърква със сол и пипер.Слага се маслото и пилето в съд за МВ и загрявате при 600 вата.
През това време нарежете на ситни кубчета, лука,праза и целината.Прибавяте към пилето нарязаните зеленчуци,дафиновия лист и виното и отново за 8 минути при 600 вата.
Разбъркайте добре доматеното пюре,размачкайте с вилица доматите,махнете пънчетата от гъбите и заедно с лимоновия сок ги прибавете към пилето и зеленчуците.
След това смесете брашното с течната сметана и също го излейте в ястието.Разбъркайте добре.Подпревете със сол,пипер и захар .
Оставете всичко да се готви за още 6,8 минути при 600 вата.
Поднася се със ситно нарязания магданоз.
Пилешко задушено
4 парчета пилешко бяло месо;
2 глави лук;
2,3 с.л. ситно нарязан праз лук;
1 чаена чаша бяло вино;
сол,черен пипер;
половин лъжичка червен пипер;
1 чаена лъжичка риган;
1 скилидка чесън;
2 с.л. олио;
1 червена чушка;
1 зелена чушка;
1 щипка смлян кимион ;
1 щипка вегета;
лют чевен пипер(ако пожелаете);
200 гр. настърган кашкавал;
Натривате добре пилешките филенца със солта,смления черен и лютив червен пипер,след като
 сте ги измили и подсушили.Сипвате олио в по -дълбок съд за МВ и го разбърквате със ситно нарязания чесън.
Подреждате отгоре 8,10 минути при 600 вата.
През това време обелете лука и го нарежете на дребни кубчета,а почистената червена и зелена чушка нарежете на тънки ивички.Изсипете зеленчуците при месото,добавете бялото вино  и варете още 8,10 минути.Накрая поръсете с праза и черния пипер ,добавете още сол,ако е необходимо и покрийте с кашкавала,който сте нарязали на тънки филийки.
Печете още 8,10 минути при 600 вата.
Агнешко филе с гъби
8 парчета агнешко месо бъз тлъстини по 100 грама;
1 лъжичка настъргани портокалови кори;
2 скилидки чесън;
1ч.л.сол;
1ч.л. мента;
1 ч.л градинки чай;
половин чаена чаша зехтин или олио
За соса
глава лук;
2 стръка зелен лук;
2 колеленца ананас;
1 чаена лъжичка градински чай;
1 чаена чаша бяло вино
200 грама пресни гъби;
малко лимонов сок;
250 гр.заквасена сметана;
сол,черен пипер,смлян бял пипер;
3 с.л.нарязан магданоз.
Измийте и подсушите парчетата агнешко месо.
Напрвете марината от портокаловите кори,ментата,счукания със сол чесън,градински чай и зехтина.
След това печете агнешкото за 10 минути ,извадете го и го дръжте топло.
За соса нарежете ситно  главата лук и зеления лук,песнете ги в останалата от печенето мазнина и ги гответе за 4 минути при 600 вата.
След това добавете нарязания на кубчета ананас градинския чай бялото вино лимоновия сок и почистените и нарязани на филийки гъби.
Гответе соса още 7 минути .
Добавете сметаната и продължете загряването още 5 минути при същата мощност.
Ако желаете да сгъстите соса добавете брашно.
Подправете го със сол и пипер и залейте с него подредените парчета.
Върху тях поръсете магданоз.

Това е от мен,което беше поръчала.
Ако се сетиш още нещо казвай
Всички яденета съм правила без сармите,понеже обичам класическите.

Последна редакция: пн, 16 юни 2008, 16:25 от desi_minkova