Някой знае ли някакви рецепти за микровълнова?

  • 1 592
  • 15
  •   1
Отговори
  • Карлово
  • Мнения: 328
Да са лесни и бързи.

# 1
  • Мнения: 3 036
Аз имах подобна книжка.
Какво те интеренсува?
Супи,яденета, десерти..
Ще проверя дали няма и друго.

# 2
  • Карлово
  • Мнения: 328
Деси каквото и да ми пуснеш няма да откажа да го направя а ако пуснеш от всичко по малко ще съм ти благодарна Simple Smile)

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 22:16 от Notova

# 3
  • Мнения: 3 036
ОК
Отивам да намеря и почвам по малко по малко .
А може и на лични.
Ще видим .
Може и да се включат и други.
Намерих и почвам.
Кремсупа с гъби
500 грама нарязани гъби(може и от консерва);
1 кафена чаша бяло вино;
4 лъжици брашно;
4 лъжици масло;
1 литър бульон или мляко;

сол,черен пипер;
Разбива се с миксер или дървена лъжица маслото и брашното.
При непрекъснато бъркане се добавя бульона или млякото.
Изсипваш в съд за микровълнова и вариш 3,4 минути при 600 вата.
Добавяш гъбите и виното,солта и черния пипер и вариш още 2,3 минути. пак при 600 вата.
Слагаш копър или магданоз и   chef

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 22:19 от desi_minkova

# 4
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
има огромна тема, потърси я с търсачката Peace

# 5
  • Мнения: 3 036
Ето намерих с търсачката.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=241916.0
Ако има да питаш за някоя и друга рецепта насреща съм с книгата. Peace
Аз имам още рецепти за супи:
Гъбена супа със сирене
супа от тиквички
супа от лапад
доматена супа с шунка
доматена супа със сирене
картофена супа
лучена супа
крем супа от моркови и целина
рибена супа с къри

Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 22:32 от desi_minkova

# 6
  • Карлово
  • Мнения: 328
Мерси Деси Simple Smile Hug

# 7
  • Мнения: 3 036
Няма защо.
мога да ти напиша и за яденетата и десертите,а ти ще се орентираш и ще пишеш какво да ти дам като рецепта.
Яденетата са:
Картофено суфле със зеленчуци
моркови с шанпанско
специалитет от карфиол
ризото със зеленчуци
патладжани с домати
зеленчуци с маслини
пълнени домати
праз в сос със стафиди
зеленчуково суфле със сусам
зеле по баварски
червено зеле с подправки
рататули
варени картофи с млечен сос
Има и още ама не знам дали да продължавам

# 8
  • Карлово
  • Мнения: 328
Нещо с пилешко,свинско,телешко има ли?
Ако има направо ги пиши
Имаш чудесна книга,жалко че няма от къде да си купя и аз такава  Sad

# 9
  • Мнения: 3 036
Има
 свинско със зеленчуци
свински медальов по унгарски
пълнен кромид лук с кайма
пълнени чушки
сарми със зелев лист
телешко с портокали
зелеви сърми с грозде
агнешко филе с гъби
наденичка със зеле
гулаш с гъби
От ястия с пиле
пилешко филе с плодове
пиле с гъби
пилешки бутчета с кайсии
пилешки гулаш
пилешко задушено
пиле в пикантен сос
Има и с риба

# 10
  • Карлово
  • Мнения: 328
наденичка със зеле
пиле с гъби
пилешко задушено
сарми със зелев лист
пълнени чушки
пилешки гулаш
агнешко филе с гъби

# 11
  • Мнения: 3 036
Наденички със зеле
Почиства се и се нарязва на ситно 1 глава лук и 100 грама моркови, а 100 гр праз лук на колелца.
Измива се добре 500 грама зеле ,оставя се да се отцеди и се нарязва на тънки ивици.
Разбърквате нарязаните зеленчуци със сол и кимион и ги слагаме в намазан с масло съд за микловълнова.
Залива се с  250 грама зеленчуков или месен бульон,в който се разтворили добре половин супена лъжица брашно и един дафинов лист.
Отгоре се нареждат останалите парченца масло или маргарин
Пече се 15 минути на 600 вата.
Наденичките се нареждат на малки парченца и заедно с обелените и нарязани на кубчета домати се прибавят към зелето.
Разбъркват се добре и се добавя още сол ако липсва.
Пече се още 6,7 минути пак на 600 вата.
После ще допълвам с другите яденета че се уморих  Peace

# 12
  • Карлово
  • Мнения: 328
добре  Simple Smile
мерси

# 13
  • Мнения: 3 036
Пиле с гъби
Продукти:
1 кг обезкостено пилешко месо;
1 чаена лъжичка смлян черен пипер;
1 чаена лъжичка риган;
половин лъжичка счукан розмарин;
2 супени лъжици масло или маргарин;
1 глава лук;
250 грама гъби;
лимонов сок;
1 чаена чаша червено вино;
150 грама течна сметана;
1 супена лъжица брашно;
1 супена лъжица доматено пюре;
ситно нарязан магданоз;
сол
Месото се измива със студена вода,нарязва се на ивички и  се разбърква с малко сол,черен пипер,риган розмарин и 1 лъжичка лимонов сок.
Намазва се с масло съда  и се пече месото 8 10 минути на 600 вата.
Лука се нарязва на филийки.Гъбите се измиват и нарязват на ивички.
Всичко се разбърква и се залива с червеното вино.
Задушава се за още 8,10 минути.

# 14
  • Мнения: 5 974
Има рецепти за МВ от една книжка, която върви с МВ-то, но да си призная никога не съм правила някоя от тях.

Общи условия

Активация на акаунт