Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 юни 2008, 12:29 ч.

шишетата отделяли токсин

 • 4 965
 • 83
 •   1
Отговори
 • Мнения: 357
Незнам дали сте гледали сега БТВ, но по новините казаха, че са открили, че шишетата, които използваме за мляко били отделяли токсин, които способствал за преждевременния пубертет, рака и много други неща, особено ако се ползват над 4 месеца. Препоръчвали стъклени шишета. Е, добре де, ние използваме нашите много повече от 4 месеца ... предполагам и вие. Какво мислите вие за това? И какви са тези стъклени шишета, колко струват ...?

# 1
 • Мнения: 530
Моят мъж сутринта ме събуди, бил гледал новините и казали точно това, което и ти пишеш. Даде ми пари да изхвърля старите шишета и биберони и да купя нови, каза непременно да са от каучук, а не от силикон. Ние нашите шишенца  ги ползваме много повече от 4 месеца. И аз се изпопритесних, но какво да се прави, хората са направили ново откритие. Засега подмених едното шишенце, не мога да намеря другото. А пък преди малко се обади бабата, че гледала по новините. Ама нещо в сайта на БТВ не можах да открия информацията.

# 2
 • Мнения: 342
Това не е стара тема, разисквана е и във форума.
Преди време по БТВ тръбяха и за спина бифида, доста се бях шашнала и ходих на 4D, макар че моят лекар смяташе, че това се налага в определени случаи и е по-скоро манипулация за пари.
Не знам в днешно време от какво да не се страхуваме?! Може би като Майкъл Джаксън да си измислим начини да нямаме допир до външния свят и да се самоизолираме, ядем и спим в камери...
Според вас всички тези нови и нови неща, които откриват истина ли са или в повечето случаи целят нещо / антиреклама на дадена марка, "спонсориране" на някого за нещо ..... /

# 3
 • София
 • Мнения: 938
Шишетата наистина отделят токсини, но същото важи за кофичките от кисело мляко и опаковките на 90% от храните. Много малка част отговарят на европейските изисквания. Стъклените шишета дори и от известна марка може пак да са правени в Китай и примерно картинките да са с боя съдържаща олово...
Ако непрекъснато се притесняваме за всичко, ще станем вярно като Майкъл Джексън  Crazy както е писала данина

# 4
 • Мнения: 428
Сблъсках се с темата за бисфенола още когато разбрах за бременността си и започнах да се интересувам от бебешките принадлежности и аксесоари. Във форума има няколко теми по въпроса, даващи доста изчерпателна информация.
За себе си съм направила избор - купих стъклени шишета и каучукови биберони. Смятам, че всеки сам трябва да реши кое е добре за него, респекивно за бебето му. Далеч съм от мисълта, че ще избегна пластмасата в живота на детето си, но поне за шишетата реших така.
На въпроса какви са и колко струват - намерих на Чико, по 8лв.
 

# 5
 • Мнения: 1 447
И аз го чух това и се притесних.Нашите шишета бяха от както се е родил малкия.Вече не сме със шишета,но
пък седем месеца бяхме.Но пък като се замисля не можем да ги опазим от всичко лошо. Sad

# 6
 • Мнения: 2 014
И аз слушах репортажа и не ми стана драго....
Освен бебешки шишета пластмасови и много по-удобни за употреба са и други бебешки прибори - лъжички, чинийки, чашки...
И въобще не е верно, поне така мисля, че в детските отделения в болниците ползват стъклени шишета....

# 7
 • Мнения: 4 406
Това не е стара тема, разисквана е и във форума.
...в повечето случаи целят нещо / антиреклама на дадена марка... /

замислих се и аз, докато гледах репортажа, предимно НУК-продукти видях. вероятно е просто съвпадение.

# 8
 • Под Сините камъни
 • Мнения: 4 022

И въобще не е верно, поне така мисля, че в детските отделения в болниците ползват стъклени шишета....
Вярно е.И с каучукови биберони.Ние лежахме в болница с малкия когато беше на 14 дни.Там ми даваха преварена вода със стъклено шише и каучуков биберон,но аз пресипвах водата в мое шише.И ние ползваме пластмасови шишета.Ама аз съм на мнение че колкото повече ги пазим,толкова по изнежени стават децата.Лично мнение.

# 9
 • Мнения: 1 447

И въобще не е верно, поне така мисля, че в детските отделения в болниците ползват стъклени шишета....
Вярно е.И с каучукови биберони.Ние лежахме в болница с малкия когато беше на 14 дни.Там ми даваха преварена вода със стъклено шише и каучуков биберон,но аз пресипвах водата в мое шише.И ние ползваме пластмасови шишета.Ама аз съм на мнение че колкото повече ги пазим,толкова по изнежени стават децата.Лично мнение.
Сега като се сетя в родилното нали ни искат стъклени шишета и каучукови биберони. newsm78

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 14 677
Не съм чела подробна информация по въпроса. Може и да има опасност. Това, в което със сигурна, обаче, е че стъклените шишета СЪС СИГУРНОСТ представляват опасност. Просто защото са стъклени и съответно чупливи. А каучуковите биберони след 4тото - 5тото използване стават само за изхвърляне.

# 11
 • Мнения: 9 006
Може би са имали предвид някои по-евтини и съответно некачествени стоки - разни китайски принадлежности, които, още като ги купиш миришат на нафта.

# 12
 • Мнения: 660
Това е стара тема и разисквана доста подробно. Ако пуснете търсачката ще намерите информация за марките, които да се избягват и защо.
Аз не съм ползвала шишета за Мия. Имах едно на Авент (една от марките, които НЕ трябва да ползваме, както се оказва), с което давах вода от дъжд на вятър. Веднага го смених със стъклено. Купила съм на НУК - струва около 10 лева.

байбиби, за съжаление точно големите и най-масово ползваните марки се оказват проблемни.  Confused

Аз раждах в МД - там всички шишета бяха стъклени на НУК и с каучукови биберони. 

Не мисля, че те са опасни или чупливи. От доста дебело стъкло са. А и все пак не са играчка.

# 13
 • Мнения: 540
да и аз го гледах и се притесних

# 14
 • варненка от София
 • Мнения: 4 701
Ееееее, то това го имаше вече преди година разисквано подробно. Ставаше дума за Авент Бифри, Ивънфлу и още една марка, за която в момента не се сещам. Мине не мине и хайде нов бум на старата информация. Преди месец пък баща ми ми се обади да ми каже, че го чел във вестника  Tired

Общи условия

Активация на акаунт