Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • гр.София
 • Мнения: 373
Здравейте, момичета! Днес бях на преглед/вече съм в 37-ма седмица/ и гинеколожката ми каза, че водите ми са намалели и трябва спешно да ме видят на триизмерен ехограф. Преди това акушерката ми беше премерила кръвното-110/70 и ми беше казала, че тоновете на бебето са идеални. Отивайки към кабинета, в който е триизмерния ехограф, лекарката ме попита дали вече съм избрала лекар, при когото да родя. Преди това тя ми препоръчваше сина си. Аз й казах, че съм избрала и тя изведнъж като че ли загуби интерес. Уж положението беше много критично и едва ли не ми каза да се готвя да раждам по спешност, а когато разбра, че съм се спряла на друг лекар, а не на сина й ми каза да му се обадя и да го уведомя. Не успях да се запиша на преглед за ехографа, защото нямало часове. Лекарката чу, че няма свободни часове, но не настоя все пак да ме прегледат, което според мен би било нормално, ако ситуацията е толкова критична. Побързах да се свържа с другата лекарка, която съм избрала да ми води раждането. Тя ме погледна на обикновен ехограф и ми каза, че водите ми са намалели, но това е нормално и всичко е в норма. Направи ми и 10-мин. запис на тоновете на бебето и каза, че всичко е нормално и нямам основание за притеснения. Каза също, че според нея няма нужда от триизмерен ехограф, препоръча ми единствено всеки ден да ходя за запис на тоновете.
Не знам какво да мисля. Има ли някакъв проблем в действителност или просто първата лекарка е искала да ме сплаши и да ме накара набързо да избера сина й за водене на раждането. Ако някой има мнение, моля да се включи! Засега няма да пиша името на лекарката и на сина й, защото все още се чудя какво да мисля.

# 1
 • в Надежда-та
 • Мнения: 4 950
Щом твоята лекарка казва, че всичко е наред спокойно.
Ако ти е все пак толкова притеснено не ти пречи да направиш консултация с 3-ти лекар и да идеш другаде на 3Д да те видят.просто първата лекарка е искала да ме сплаши и да ме накара набързо да избера сина й за водене на раждането.
най-вероятно е точно така Thinking

Спокойно и леко раждане Hug

# 2
 • Мнения: 583
След като лекарката при която ще раждаш е казала,че няма проблем значи няма...Другата вероятно набира родилки за сина си,често срещана практика е .Така,че споко и да се похвалиш скоро с бебчо.

# 3
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 122
Споделям мнението на  ViFresh   Peace


Леко и спокойно раждане миличка  Hug  bouquet

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 14 677
Склонна съм да вярвам, че ... хм, "за каквото и да ви говорят, знайте, че става дума за пари".

# 5
 • Мнения: 9 006
Няма как да знаем коя лекарка какви мотиви има и доколко е добър специалист. На твое място бих отишла на триизмерен видеозон, ей така, за собствено спокойствие.

# 6
 • Мнения: 1 931
Ти самата си наясно какво всъщност е станало. Жената е искала да направи добро на сина си.
Няма зя кякво да се притесняваш.

# 7
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 186
Няма как да знаем коя лекарка какви мотиви има и доколко е добър специалист. На твое място бих отишла на триизмерен видеозон, ей така, за собствено спокойствие.
и аз
това с водите не е малък проблем...ако съществува

# 8
 • Мнения: 4 966
Мисля, че се сещам за кои майка и син става въпрос - споко, опитала се е да те стресне, за да избереш сина й. Не се връзвай.
Леко и спокойно раждане.
 Hug

# 9
 • София
 • Мнения: 4 142
Вероятно те е наплашила безпричинно с цел да избереш сина и. Tired

Не се притеснявай. Леко раждане! Hug

# 10
 • Мнения: 1 003
И аз мисля, че няма за какво да се притесняваш. Вече си накрая, нормално е да са по-малко водите.
Искам само да споделя при мойто първо раждане. Преносих 4 дена, въобще последните 10 не ходих на лекар, а последния път просто ми пипна корема, без да ме гледа.
Когато Дени тръгна да излиза, отидох със изтекли води, но и досега незнам къде ми изтекоха водите. Аз просто нямах води. Това е. Водите ми бяха 1 шепа, ама буквално.
И досега не мога да се начудя как е живяло това дете в мен  Rolling Eyes
Когато сравних с втората бременност, където водите течаха след мен през цялото време докато не почнах да раждам, акъла не ми го побира все още къде са ми били водите първия път  newsm78 Нищо не ми е текло, не съм се мокрела, а като постъпих и ме прегледа лекаря каза,че са ми изтекли ...и така..

# 11
 • Мнения: 2 109
На мен също ми бяха намалели околоплодните води и от началото на 9 месец ходех всяка седмица на запис на тонове,на ехограф не съм.Бебето се роди 4 дни преди термина.Леко раждане ти желая! Hug

# 12
 • Мнения: 15
Нищо не ти пречи да отидеш на триизмерен ехограф за твое успокоение,иначе ще продължи да те гложди,щом си в 37-ма още 3 седмици ще го мислиш.според мен всичко ще е ок,обаче е много хубаво да ти е 100% спокойно и да чакаш бебчо с леко сърце.Леко раждане!

# 13
 • Мнения: 4 556
Ако не ти е проблем, иди на 3д.
Аз ходих на фетална във Фемина поне 5 пъти, всеки път като ми щукне нещо. Също имах намалели околоплодни води, но никой не ми каза, че трябва да се предизвиква раждане, по-скоро казваха, че скоро може би ще започне.

# 14
 • гр.София
 • Мнения: 373
Благодаря за отговорите, щях да отида още днес на триизмерен ехограф, но кабиненът беше заключен, включително и решетката пред него. Още утре ще отида, и аз мисля, че най-вероятно всичко е наред, защото нямам нито един от симптомите за предстоящо раждане, за които съм чела. А и втората лекарка беше малко озадачена, но според мен от колегиалност не коментира мнението на първата. Както и да е, мисля, че ако предположенията ми са верни, поведението на първата лекарка е много грозно. Отвратителна работа!

Общи условия

Активация на акаунт