Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 455
Здравейте!
Тъй като трябваше да се пусне нова тема - аз поемам инициативата за това.
Публикувам едно запитване от форумска мама, което получих на лични - който може да помага.
"Здравей, не знам защо не мога да се включа в темата, може би нямам ндостъп. Изчетох цялята тем за стриежа на една къща и искам да отправя своя въпрос. Пиша ти на лични, защото нямам дтуг начин. Ние сме на етап предсварителен договор с енергото и ВиК. Имаме архотектурен проект. Изкат обаче та изградим трафопост (което няма да стане) и водопровод. Имаме ли някакви алтернтивни варианти? Имат ли право ЧЕЗ да искат от нас - собственици на маломерен парцел - да си сложат трафопост за  целия квартал в нашия двор, като условие да ни доставят ток. Защото се изисква отчуждаване на част от двора и сервитутно право на достъп (при аварии) + проектиране. Алтернативен вариант ли са фотосоларните панели на покрива. Ако ще излезе по-ефтино?
Благодаря ти и ме извини!Ако може да пуснеш това от мое име?
batkogogo"

Линкове към старите три теми:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=254971.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=293164.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302630.0

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 16:05 от Фъстък

# 1
  • Мнения: 455
Според мен енергото са задължени да ви осигурят достъп до ел. енергия за тяхна сметка. Обстоятелството, че Ви задължават Вие да си изградите трафопост е често срещано - такава е практиката им и в крайна сметка в последствие са длъжни да ги изкупят от Вас на пазарни цени защото по закон Вие не може да бъдете собственици на трафопост /най-общо казано/.
Може би Вие сте първите в квартала или местността където искате да Ви свържат и затова се налага Вие да строите трафопост и съответно да Ви отчуждават от имота.
Както и да е - никой не може да Ви задължи /поне на този етап/ да строите трафопост и да му давате сервитути върху земята си.
А относно сл. батерии - не моге да изкажа мнение защото не съм запозната.
Дано някой който е по "в час" от мен се включи в темата и бъде полезен.

# 2
  • Мнения: 30
Здравейте, момичета!

Имам нужда от помощ. Приключихме с ремонта и майсторът ни замина да прави вилата на шефа си. При монтажа на кухнята обаче се наложи да се изкърти съвсем малко пространство, защото имаше проблем с водопровода. Сега нямам човек, който да сложи замаска. Звънях на няколко фирми, оттук взех телефони на няколко майстора, но всички отказаха. Става въпрос за малко петно в стената, което трябва да се замаже. По-малко от метър на метър. Ще съм благодарна ако някоя от вас познава такъв човек навит да поеме ангажимента. Работата е за половин, един час. Става въпрос за пазара Борово, София. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт