Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте,

пиша Ви с надежда, че сред вас има други като мен, които биха могли да се възползват от промените в КСО от 2006 г, а по-точно:

От 26.08.2006 г. (обн. ДВ бр. 68 от 2006 г.) в чл. 49 от КСО влезе в сила нова алинея 2, съгласно която:

“(2) При придобиване право на парично обезщетение при бременност и раждане през периода на изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане или за отглеждане на дете обезщетението е в размера, определен по ал. 1 за предходното дете, ако това е по-благоприятно за лицето".
От СУСО ми отказа възможността да се възползвам от горе-цитираната промяна, тъй като според тях след като съм родила второто си дете (на 05.06.2006 г.) преди влизането в сила на закона, нямам право на по-голямото обезщетение.

Обжалвах решението им в Административен съд София град и получих решение, според което имам право да се ползвам от промените, тъй като към 26.08.2006 г. аз реализирам правото си на обезщетение, т.е. не са ми изтекли 135-те дни отпуск по майчинство. От СУСО обжалваха във ВАС и оттам също получих благоприятно за мен решение, без право на обжалване.

Ако Вие сте родили второто си дете малко преди 26.08.2006 г., когато сте били в отпуск по майчинство за отглеждане на предходно дете също можете да се облагодетелствате.

Всички, които имат интерес по темата, могат да ми пишат на: tabakowi@abv.bg, ще съдействам с каквото мога.

Ще съм ви благодарна и да ми изпратите актуален e-mail на "Сдружение на настоящи и бъдещи майки", тъй като посоченият в сайта не работи.

Поздрави, Милена

# 1
  • СОФИЯ
  • Мнения: 8 779
Поздравления за спечелената битка!
Благодарим за иф и желанието ти да си полезна!

За съжаление не аз мога да отговоря на въпроса дали мейла в сайта ни е актуален.

# 2
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 286
 Поздрав и от мен!
Ако има някакъв проблем с пощата предполагам е временен, но все пак можеш да пишеш на този мейл: bg_maiki@abv.bg   Peace

# 3
Ще пиша и  там. Искам да се разпространи на повече места, за да стигне до хората. Помагайте и вие, ако имате познати с породени деца на 3 и 2 годинки приблизително им казвайте. Ще се опитам да им помогна със съвети, за да си получат нужното обезщетение. За съжаление не мога да съм посточнно on-line, затова оставих e-mail си.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт