Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 юни 2008, 19:45 ч.

какво кисело мляко ползате за подкваса

  • 6 753
  • 31
  •   1
Отговори
  • Неизживени спомени
  • Мнения: 466
здравейте момичета,бихте ли ми казали какво кисело мляко използвате за подкваса?Благодаря Ви

# 1
  • Мнения: 3 036
Ползвам само домашно козе мляко.
То е гъсто и винаги до сега е подквасвало без проблем.
Но понякога има по специфична миризма,която не може да се премахне.
Това се получава само през лятото.
Но пък точно тогава сиренето е най- мазно и вкусно.

# 2
  • Добрич
  • Мнения: 3 557
Само "На баба". Редовно квася с него. Без домашно подквасено мляко у дома не оставаме.

# 3
  • Мнения: 1 348
Младост (Търговищко) или Ханско (на Сердика). По принцип съм си хванала с първото и оттам нататък все си оставям по 1 лъжица за закваска. Преди няколко седмици реших да подновя бацила, че нали уж се израждал и сложих купешко мляко. Ми сега не става киселко млякото. Таман го бях докарала на вкус, а сега става като сгъстено прясно мляко. Съжалявам много за глупостта си  #Cussing out

# 4
  • Неизживени спомени
  • Мнения: 466
благодаря ви момичета.на мен проблемът ми е ,че не съм в България!Бях там до преди 3дни и си забравих подквасата #Cussing out Mr. Green  Тук намерих мляко "на баба" но нещо не става!Пак благодаря

# 5
  • Мнения: 4 380
 Как искаш да ти каже някой с какво да заквасиш като не казваш в коя страна си? Laughing

Аз си имам любима марка за квасене. На него пише че не съдържа никакви изкуствени добавки, абсолютно биологично и със жива култура. Днес си намерих от същата марка 6%-но "балкански стил". Заквасих си 3 л.
Не е въпросът кис. мляко да е "на баба" Laughing, а да е със жива култура.

# 6
  • Мнения: 313
xenia, би ли споделила коя е марката

# 7
  • Мнения: 4 380
xenia, би ли споделила коя е марката

http://www.astro.ca/

 Wink Квася или с 3%-ното или с "Балкански стил".

# 8
  • Мнения: 313
Продава се и закваска в Канада - http://www.lyo-san.ca/english/yogourmet.html
Предполагам , че и в другите държави се  намира нещо подобно.

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 06:45 от smutty

# 9
  • Мнения: 4 380
Продава се и закваска в Канада - http://www.lyo-san.ca/english/yogourmet.html
Предполагам , че и в другите държави се  намира нещо подобно.

Да си я ядят сами закваската. Аз ползвам само естествени закваски.

# 10
  • Неизживени спомени
  • Мнения: 466
Как искаш да ти каже някой с какво да заквасиш като не казваш в коя страна си? Laughing

Аз си имам любима марка за квасене. На него пише че не съдържа никакви изкуствени добавки, абсолютно биологично и със жива култура. Днес си намерих от същата марка 6%-но "балкански стил". Заквасих си 3 л.
Не е въпросът кис. мляко да е "на баба" Laughing, а да е със жива култура.
   Да,пропуснала съм  да кажа къде съм,в Испания.Има Бг.магазин и искам да разбера с какви български млека квасите.

# 11
  • Мнения: 5 001
Как искаш да ти каже някой с какво да заквасиш като не казваш в коя страна си? Laughing

Аз си имам любима марка за квасене. На него пише че не съдържа никакви изкуствени добавки, абсолютно биологично и със жива култура. Днес си намерих от същата марка 6%-но "балкански стил". Заквасих си 3 л.
Не е въпросът кис. мляко да е "на баба" Laughing, а да е със жива култура.
   Да,пропуснала съм  да кажа къде съм,в Испания.Има Бг.магазин и искам да разбера с какви български млека квасите.
Какви млека(кисели) продават там?

# 12
  • Неизживени спомени
  • Мнения: 466
theNMaster v momenta ima "na baba" i "bor chvor".poneje probvah s na baba i ne stana kakto triabva she otida dnes da kupia bor chvor.karat razlichni mleka vsiaka sedmica.

# 13
  • Мнения: 5 001
theNMaster v momenta ima "na baba" i "bor chvor".poneje probvah s na baba i ne stana kakto triabva she otida dnes da kupia bor chvor.karat razlichni mleka vsiaka sedmica.

АХа,ясно.....Ако ви докарат Герма... Peace Става!

# 14
  • Банкя
  • Мнения: 1 225
Аз квася с всякякво.Само ,че прясното мляко е домашно -доста маслено.Даже колкото е по евтино толкова по-добре.Само да не е вкиснало.Като спазиш и температурата.Няма проблем.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт