Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Ред на обсъждане по дати на отделните торти! Линковете към албумите са на 26 страница!

Опции:

* Може да изберете максимум 3 опции.

 • Мнения: 7 091
За тези, които не са запознати си идеята, която тръгна от темата " Нашите торти", ще организираме " тортено предизвикателство", в което може да участва всеки, без значение възраст, пол, опит в правенето на торти, професия като цяло, образование и т.н.
Предизвикателството няма да е с конкурсна насоченост, а ще има повече обучаваща цел, като след приключването му всеки ще има възможност да зададе въпроси към участниците.

Програма на "Тортено предизвикателство- юли 2008"

16-27 юни    Поименно гласуване за определяне на тема за предизвикателството и записване на участниците
28 юни         Официално обявяване на темата за предизвикателството и приключване на записване за участие.
1- 29 юли     подготовка на участниците и реализация на проектите им
30 юли         Краен срок за представяне на произведенията на участниците
31юли          Публикуване на произведенията на участниците и обявяване на дните за дискусия за произведението на всеки участник.
1 -10 август     Дискусия с участниците за техните произведения

Регламент за участие

- Всеки участник има право на само едно произведение, с което да участва

- Произведението не трябва да съдържа готова украса под никаква форма ( захарни перли, захарни фигури, шоколадови фигури, пръчици и т.н.)

- Произведението трябва да е направено собственоръчно без чуждо участие.

- Произведението трябва да е приготвено в домашни условия ( желателно е да покажете поне една снимка удостоверяваща това)

- Позволява се използването само на един готов елемент- покриваща маса или блатове и крем

- В произведението може да се използва конструкция ( подпори и т.н.), които не се виждат отвън, използването на конструкция, която е видима ви дисквалифицира от участие в обсъждането.

- Дизайнът за произведението трябва да е на участникът в предизвикателството. Всяко взаимстване на идея или откровено плагиатство ви дисквалифицира от участие в обсъждането.

- Участниците се задължават да представят произведение, което да отговаря на зададената и публикувана тема на 28 юни 

- Всички участници са длъжни да публикуват произведенията си и да предоставят достъп до снимките за добавянето им в албума на предизвикателството до 30 юли, включително. По-късно представяне ви дисквалифицира от участие в обсъждането.

- Участниците се задължават при публикуването на снимките да представят рецептата, по която е приготвено произведението ( блатове, крем, захарни теста и т.н.).

- Участниците се задължават да представят писмено разяснение за приготвянето на произведението ( не повече от 750 думи), снимковия материал е по желание.

- Участниците се задължават да публикуват 5 снимки -профил ( ляво, дясно), анфас ( отпред), гръб ( отзад) и снимка на разрез. По желание може да се публикуват и снимки на детайлите. За да не се натоварва темата с множество снимки, ще организираме галерия в Уебшотс ( участниците ще получат бележка с уточнение на детайлите), а в самата тема ще се публикува малка снимка с линк към албума.

- С участие в предизвикателството участниците се задължават да отговорят на всички поставени им въпроси по повод тяхното произведение в рамките на определеният им за това ден. Ако участниците са много на брой, в един ден може да се разглежда повече от едно произведение, за да може обсъждането да не продължава повече от 10 дни.

- Публикуването на произведенията в други теми преди изтичане на крайният срок за публикуване в албума на предизвикателството   не е желателно!

Благодарим на всички включили се! Peace

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 06:10 от Tandoori

# 1
 • Мнения: 7 091
Момичета, това успях да измисля, ако някой има да добави нещо казвайте докато мога да редактирам!
Пускайте тук идеи за тема на предизвикателството, след малко и аз ще се включа с няколко! Peace
Искам само да подчертая, че тъй като явно аз ще организирам албума и ще сортирам участниците ( ако някой има желание да помогне добре дошъл) имаме часова разлика, която трябва да се отчете при сроковете за публикуване на нещата.


# 2
 • Балчик
 • Мнения: 7 531
Tandoori, браво за труда. Добре си го формулирала. Чакам темичката с нетърпение. Конкретно предложение още нямам, мисля, че нещо лятно ще е подходящо.

# 3
 • Мнения: 1 962
Перфектно! Екстра! Браво! Харесва ми!
А.... последната датичка
1 -10 юли     Дискусия с участниците за техните произведения
 newsm78??? Не трябва ли да  е август или нещо не съм разбрала?
И ако може.... тази фразичка да разясниш? Какво точно трябва да представим на тази дата?
- Участниците се задължават да представят произведение по зададената и публикувана тема на 24 юни.

# 4
 • Мнения: 7 091
Ето моите предложения за категории, пък после ще изберем тема, като изберем категория:

- Държава ( Примерно България да речем, или Китай, това ми се струва потенциално интересно да се получи)
- Растения ( примерно нещо, което не е традиционно за торта, Дървета например, или листа, цветя също може, ама да са нещо, което не се прави често)
- Животни ( например някои, които пак не са често правени за торта)
- Празници ( ама това много би се повтаряло с това, което правим в другата тема)
- Приказни и екшън герои (това пак повтаря малко, но ако си изберем нещо генереално като идея, например градински феи или джуджета, което не е често срещано, може и да стане)
- Предмети от бита ( чанти и обувки често се правят, но има много други неща, дайте идеи, бижута, дрехи, уреди)
- Сватбени торти ( това не сме го разглеждали в другата тема, мисля че би било интересно, само трябва да се разберем да ограничим размера, т.е да са умален вариант или с лимит на това колко етажа и т.н.)
- Филми
- Картини
-Плодове, зеленчуци
- сезони
-Дантели
-Свещи
-книги
Това се сещам засега, дайте идеи какво ви харесва, за да измислим и тема.

Ванчето, хубаво че ми обърна внимание, сега ще го поправя 1 до 10 август, да!
А за произведението, трябва да е по темата, която ще се публикува на 24-ти юни, не ние да правим примерно " Градински гъби", а някой да представи камионче Simple Smile

# 5
 • DFW
 • Мнения: 2 135
Много ми допада идеята. От предложените от Тандури теми, намирам за най-интересни, а и такива за които рядко ще ни се наложи по друг повод да творим- Държава, Сватбени торти, Сезони- не са ограничаващи, има място за много разнообразни идеи и изпълнения  Peace
Бих допълнила може би 'Ваканция" като евентуална тема  Thinking Единственото, което ме притеснява е периода, тъй като Юли ми се очертава дооооста натоварен откъм торти и не знам дали ще успея да се включа, но ще направя всичко възможно....а ако не този път следващия  Peace

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 3 325
За сега само ще се включа със записване, за да не изпусна къде е темата. И с едно бързо питане. По принцип всичко за тортата си правя сама като изключим захарното покритие- може ли  да е готово?
За тема, ами без значение е за мен. Предпочитам наисина нещо което не съм правила  Mr. Green

# 7
 • Мнения: 7 091
Клеърет, и аз си мисля, че е хубаво да е категория, която иначе трудно би ни се паднало да я правим, за да можем " да се развиваме всестванно" така да се каже  Laughing.
А иначе ограничения за размера торта няма ( освен може би ще сложим за сватбените, защото там е лудница) така че може и нещо съвсем дребно да направиш.  Peace

Пепи, добър въпрос.  Thinking Може би трябва да съгласуваме това за покритието, защото много момичета работят с готово. Аз лично нямам претенции, аз и готово ползвам, и си правя. Други мнения? Да отпадне ли захарното покритие като изискване за домашно приготвено? Може би да, защото това допълнително ще затрудни много тези, които нямат условия ( и време), докато кремовете и т.н. се правят по-бързо и лесно. Какво ще кажете? newsm78

# 8
 • у дома
 • Мнения: 1 554
Tandoori Hug

мисля, че нещо лятно-морско или ваканционно ще е най-подходящо като идея за тема за юли месец  Peace а пък може и нещо за ЕВРО 2008 по футбол  Mr. Green

за съжаление не съм 100% сигурна дали ще успея да се запиша и участвам в първото предизвикателство, но ще следя с интерес  Hug  bouquet

идеята е страхотна, особено като се разясниха нещата, за да няма сърдити и обидени  Hug  bouquet напълно подкрепям и съм убедена, че всички ще научим много нови, интересни и полезни неща!!!  Peace

и мен ме интересува готовата моделираща маса дали ще е позволена?  Mr. Green
но пък може и да има различни категории за различни покрития - шоколадови торти, маслени, сметанови, захарни покрития  newsm78 или нещо такова, знам ли  newsm78

# 9
 • Мнения: 668
Аз съм за да отпадне изискването покритието да е "домашно направено". В крайна сметка не всеки има времето да го прави у дома сам, да го чака и т.н. А разликата не е бог знае каква. Но нека се изкажат и другите.  Simple Smile

# 10
 • на брега на Дунав
 • Мнения: 1 566
От два дни чета в тортената тема и се мъча да разбера какво сте намисли  Mr. Green че много противоречиви мнения прочетох, а то се оказа нещо чудесно  Peace. Браво за идеята, на мен също ми дапада и бих се включила стига да не изникне нещо непредвидено   Sick. Иначе, всички категории са интересни, но лично моите фаворити са 'сватбените торти' и 'приказните горои'  Crazy Да си призная задачката ми се струва , че май ще е доста голямо предизвикателство ... съдейки по регламента, но пък ще е интересно защото много лесно е да видим нещо от някъде и да го копираме, ама собствена идея да осъществиш и то изцяло в домашни условия това си е майсторлъка.
Та да не остана назад и аз за готовите моделиращи маси да питам, в крайа сметка може ли или не може с тях да се правят фигурките и да се покрива тортата  Thinking

# 11
 • DFW
 • Мнения: 2 135
И аз докато пишех в другата тема се сетих да попитам за захарното покритие, но Пепи ме е изпреварила. Аз почти само с готово работя  newsm78
Ако решите да не се работи с готова  за конкурса, аз автоматично ще отпадна- но каквото решите такова....като виж съм се амбицирала да се науча да си правя сама покритието  Laughing

# 12
 • Мнения: 7 091
Аз си мисля, че все пак тези летните и футбола са неща, които по-често се правят, знам ли. На мен лично ми се искаше да пробваме нещо, което е нетрадиционно, така че всички да сме " на равни начала" в незнанието си какво ще правим Simple Smile

За готовата моделираща маса предлагам участниците да изкажат мнение и така да решим, защото аз не се наемам сама да го реша и после да има сърдити.  Peace

Ето обновен списък с темите и категориите ( малко е нахвърлян още, ама ще се избистри)
- Държава ( Примерно България да речем, или Китай, това ми се струва потенциално интересно да се получи)
- Растения ( примерно нещо, което не е традиционно за торта, Дървета например, или листа, цветя също може, ама да са нещо, което не се прави често)
- Животни ( например някои, които пак не са често правени за торта)
- Празници ( ама това много би се повтаряло с това, което правим в другата тема)
- Приказни и екшън герои (това пак повтаря малко, но ако си изберем нещо генереално като идея, например градински феи или джуджета, което не е често срещано, може и да стане)
- Предмети от бита ( чанти и обувки често се правят, но има много други неща, дайте идеи, бижута, дрехи, уреди)
- Сватбени торти ( това не сме го разглеждали в другата тема, мисля че би било интересно, само трябва да се разберем да ограничим размера, т.е да са умален вариант или с лимит на това колко етажа и т.н.)
- Филми
- Картини
-Плодове, зеленчуци
- сезони
-Дантели
-Свещи
-книги
- Порцелан
- Спомени/снимки
- Храна ( разни сандвичи, пици и т.н.)
- Ваканция
- Евро 2008
-Олимпиада 2008

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 00:59 от Tandoori

# 13
 • Мнения: 3 861
Записвам се да следя и тази тема. Дали ще се включа, незнам, зависи от това как се чувствам, но със сигурност ще ви се наслаждавам  Peace

# 14
 • Мнения: 1 962
Смятам че трябва да постигнем пълно съгласие  и единомислие. Според мен, не трябва да се разделяме на категории. В произведението трябва да участва всичко. Домашен блат, домашно покритие. Щом няма да има готови елементи, готовите маси също трябва да отпаднат. Смятам че ще бъде честно. Предлагам, в украсата да има по малко от всичко, за да не се чудим къде да си сложим тортите. В маслената графа или във фонданената графа. Нека отгоре има и фондан или марципан или шоколад или ММФ, но домашно забъркани. Нека има и нещо от кремче. Шприцовано или декорирано по друг начин. Мисля че единствените "готови" елементи трябва да са крепежите. Пък всеки да си ги крие както си иска. Всичко останало, да си забъркаме сами. Идват жеги, така че, на всички ще ни е топло и ще бъдем на равни условия.....
За темата.... нямам предпочитания. Каквото кажете - това ще е....
Вече се наплаших, така че повтарям: Това е мое мнение. Тук не играе израза - симпатичен, любим и т.н. Щом ще се потим..... ще се потим всички.... И не трябва да има сърдити или пристрастни.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт