Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 983
Провокирана от една друга тема, в която една съфорумка отговори, че смята, че "всичко ти е "написано"", аз я подкрепих, а няколко други след това започнаха да задават въпроси, реших да пусна тази и да ви попитам     

Смятате ли, "че ви е писано" или че сами ковете съдбата си?

Ако ви предстои важно събитие /примерно изпит/ и се готвите с пълна пара, полагане огромни усилия и ви скъсат? Или просто нещо без никакъв напън се нагласи във ваша полза?
Какво си казвате? Какво си мислите? Ще се радвам да прочета вашите разсъждения в тази насока  Mr. Green

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 07:49 от ivanah

# 1
 • Мнения: 768
 Мисля, че човек идва на този свят с определена съдба, но също има възможност сам да взима решения. Преставям си го като компютърна игра - ако завиеш наляво, те чакат някакви препякствия, ако избереш дясно, са заложени други подобни...важното е да стигнеш крайната цел, а тя е усъвършенстване.
 

# 2
 • Мнения: 604
Да смятам че всичко е съдба още повече след едно
събитие преди два месеца ,което преобърна живота ми!
Дадох всичко от себе си, но не успях да доведа нещата
 до края!И колкото и да питам ЗАЩО¿Винаги стигам до
отговора-защото така е трябвало!

# 3
 • Мнения: 1 809
Не, не смятам, че ми е 'писано'.
Нито смятам, че съдбата ми зависи изцяло и единствено от мен. Има обстоятелства, които пряко касаят живота ми и неговото развитите, които няма как да променя.От там насетне обаче начинът по който се стича той зависи единствено от решенията, които вземам и реакциите ми в определени ситуации. Също и от изборите, които правя.

Ако ви предстои важно събитие /примерно изпит/ и се готвите с пълна пара, полагане огромни усилия и ви скъсат?
Казвам си, че или не съм била наистина добре подготвена или че не съм била 'симпатична' на изпитващия.И си обещавам следващия път да го взема.

Или просто нещо без никакъв напън се нагласи във ваша полза?
Късмет. Щастливо стечение на обстоятелствата.Но не съдба.

Ако повярвам, че всичко е 'написано' и предопределено би следвало да престана да полагам каквито и да е усилия в каквато и да е насока оставяйки се на течението на съдбата.
От друга страна би било много самонадеяно да вярвам, че всичко в живота ми зависи само и единствено от мен и че бих могла да го ръководя безупречно по перфектен план, който съм изградила в представите си. Важни за мен са изборите, които правя и последствията от решенията, които вземам при дадените обстоятелства.

# 4
 • Мнения: 1 693
Аз мисля че на всеки му е написана съдбата,но това не значи че трябва да се оставиш изцяло на течението и да нямаш стремеж в живота.

# 5
 • Мнения: 31
Аз мисля че на всеки му е написана съдбата,но това не значи че трябва да се оставиш изцяло на течението и да нямаш стремеж в живота.

Абсолютно съгласна  newsm10

# 6
 • Мнения: 5 940
Големите, драматичните събития в живота често са необясними. Изпит не бих обяснявала със съдба, не ми се е случвало да се готвя много и да ме скъсат.
Личността, начинът, по който се оформяш с годините до голяма степен предопределят случващото ти се.

# 7
 • Мнения: 139
99% от това, което ми се случва е плод на действията и бездействията ми, резултат от усилията ми, от изборите ми (мойте идеи, които предлагам на съдбата), от грешните ми стъпки, от правилните такива, но този 1 %, тази сила (съдба, Бог, късмет, карма) е истинският decision maker. Не знам какво ми е подготвено за утрешния ден, не знам дали за мен ще има утре, и затова се старая днес да дам всичко най-добро от себе си и да получа всичко. Така си обяснявам смисъла на усилията. Но те нищо никога не решават.

# 8
 • Мнения: 1 693
Цитат
не знам дали за мен ще има утре, и затова се старая днес да дам всичко най-добро от себе си и да получа всичко.
Valerie много добре казано.Точно така трябва да мислим и живеем и според мен. newsm10

# 9
 • Мнения: 1 693
MUNECA DE PORCELANA
извинявяй пообърках се, май още спинкам.Написах друго име Joy

# 10
 • Алпите
 • Мнения: 10 395
Вярвам в късмета (шанса)- лош или добър.

# 11
 • Мнения: 1 950
Не може по цял ден да си лежиш на кълката и да казваш, че ти е писано да нямаш постижения като хора, които бачкат яко.

# 12
 • Мнения: 4 932
Доколкото причинно-следствените връзки могат да се нарекат "писано" - да, написано е - като се почне от гените на пра-пра-пра-дедите ми, мине се през обществените и исторически процеси и се стигне до това как родителите ми са си свършили (или не) работата  Peace

Диапазонът, в който можем да взимаме решения е твърде малък в сравнение с този, в който не можем да взимаме. Но именно тази малка частица всъщност е нашата ГОЛЯМА отговорност, защото върху него можем да влияем пряко, и съответно да се гордеем с успеха или виним за неуспеха.

# 13
 • Мнения: 191
Вярвам, че има нещо писано там, отгоре, но границите му са много широки и от нас зависи точна каква ще е съдбата ни.

# 14
 • Мнения: 1 477
Не смятам, че нещо ми е писано.Нещата или стават ,или не.Понякога с моя помощ, понякога-не.След като аз взимам решенията в живота си следователно сама решавам бъдещето си.

Общи условия

Активация на акаунт