Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 170
Мили момичета,

От последните пет месеца насам цикълът ми идва на 25 - 26 дена. Правя OVU тест (използвам Oview test) на 9 ден от цикъла, теста е положителен и отчита, че овулацията ще настъпи в следващите 24-48 часа. Този месец направих цветна снимка, а мъжът ми спермограма, резултатите и при двамата ни са нормални. Днес ми е 13 ден (цикълът ми дойде на 06.06), според ОВУ теста, който беше позитивен, овулацията ми трябва да е настъпила или на 10 или на 12 ден. Меря и базална температура, с живачен термометър, но не забелязвам да има покачване на температурата. Ако е настъпила овулация, както показа теста, не трябва ли сега базалната ми температура да е над 37, а не под 37? Моля помогнете със съвет... Възможно ли е ОВУ теста да отчита грешно?

# 1
  • Мнения: 7 718
Тестът отчита покачването на ЛХ в навечерието на овулацията - около 24-36 часа преди спукването на фоликула. Обаче фоликулът може да не се спука и овулация да не настъпи.
Преглед при лекар е единственото доказателство за овулация. Peace

# 2
  • Мнения: 3 847

Преглед при лекар е единственото доказателство за овулация. Peace
При добър лекар бих добавила към поста на Лали. Много е важно лекаря "да знае какво вижда при прегледите ", че да не си загубиш времето при някой невежа както при моя случай.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт