Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 7
Здравейте момичета, искам само да попитам тези който имат подобен проблем да споделят. Питането ми е свързано с пиенето на Аспирин в първият триместър на бремеността при положение, че съм хетерозиготен носителна Фактор V на Лайден и излекувана тромбоза. Знам, че има сериозни рискове за плода, моля ако някои вече е минал през този етап да сподели. Знам, че е много индивидуално и бла-бла, но ми се иска да чуя малко повече мнения. И тримата лекари, които ме наблюдават ми казват да не го спирам, но ме предупреждават че имало рискове за плода. Дали не е по-добре да се мине на хепарин?

# 1
  • Мнения: 382
Здравей! Аз съм с друг генотип, предразполагащ към тромбози и лечението ми през бременността е аспирин протект,
 фраксипарин 0.3 и 3 вливания на имуновенин. Сега съм в 9-ти месец. Просто в случая приемът на аспирин протект май е неизбежен. Много мами са на такава терапия , потърси из форумите. Даже мисля, че аз бях пуснала такава тема Аспирин протект и фраксипарин. Слушай лекарите и не се притеснявай. Освен това аспирин протект се изписва по време на бременност  при много проблеми- с щитовидната жлеза, АФА, при възраст над 35 години и още много други. Ако нещо те притеснява, можеш да се консултираш и с доц. Конова или проф. Кременски. Ако ти трябват координати, пиши.

# 2
  • Мнения: 7 718
Слушай лекарите, има много успешни бременности благодарение на добрата терапия. Peace

Общи условия

Активация на акаунт