Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 юни 2008, 10:03 ч.

Тъжна истина ли е това за Тодор?

 • 2 646
 • 16
 •   1
Отговори
 • В страната на бурите
 • Мнения: 398
Здравейте,
Ето какво получих озиден по мейла и веднага се засилих да пускам sms. Историята е много тъжна, но не зная дали е истина - не съм чувала нищо за това. Моля, който има някаква информация или е чел, чул нещо да пише. И се извинявам, ако вече има такава тема - аз не намерих.

Моля прочетете това писмо преди да го затворите, стигнали сме до тук защото нямаме друга надежда и се надяваме за разбиране.

До 20.2.2008 животът на Тодор беше като на всички други деца – щастлив, изпълнен с много любов, с фантазии и образи от приказки...
В 16:32 часа на 20.2.2008 всичко свърши... В ужасна катастрофа на път от Германия за България, на място умират майката и 15 годишната сестричка на Тодор. 2 дни по-късно в болницата издъхва от обгаряния и бащата.

Тодор е в реанимация в болница в „будна” кома. Две тежки мозъчно черепни контузии, разкъсани стомах и черен дроб, ампутирано дясно краче, контрактури и строшени останали крайници – това е само малка част от написаното в епикризата при приемане на Тодор в Детска Реанимация в болницата на 20.2.2008.

Днес по Божие чудо Тодор се възстановява, вече говори, контактен е, позитивен и мечтае един ден отново да стъпи на крака, да бяга и да танцува...

За него се грижат баба му - Нина, дядо му - Симеон и вуйчо му. Ежедневните грижи за него не са като за другите деца. Те включват всекидневна работа с рехабилитатор, кинезотерапевт, логопед, психолог, неврохирург и невролог, постоянно раздвижване и упражнения.

Най-важните стъпки сега са да се работи върху говора и прецизността на хващане с горните крайници, Тодор да успее да раздвижи глезена на неампутирания си крак (контрактура), да се заздрави опорно-двигателния апарат и мускулатура и да успее да стъпи и изправи на крак с патерички.
Следващи стъпки са поставяне на краче (протезиране), рехабилитация на горни крайници, и пр.

Необходимите средства за предстоящите рехабилитационни мероприятия, операции и протезиране в чужбина възлизат на над 33 000 Евро в рамките на следващите 3-4 месеца.

Помогнете: благодарим ви предврително за разбирането и съдейстието Знаем, че с ваша помощ ще можем да помогнем на едно Българско дете.
Изпратете SMS на номер 2260 със съдържание pay help ще получите благодарителна картинка. Ние получаваме 80 ст. От смс.
Защото каква нужда от живота ако в него не се случват значими неща а те се правят от хора като вас!
Знаетели какво ще каже Христос когато се върне като съдия на земята.
-Елате вие който когато бях гладен и ме нахранете, жаден и ме напоихте, гол и ме облякохте, в тамница и ме посетихте!
И тогава всички ще кажат но ние не сме те виждали Господи как направихме всичко това
-На всеки на когото сте го направили все едно на мен сте го направили!
Ако помогнеш на някой в беда все едно сте помогнали на Христос. Бъдете истински християни и помогнете на човек в беда.

Съгласно Закона за електронна търговия Ви съобщаваме, че съдържанието на този e-mail е непоискано търговско съобщение.

# 1
 • Мнения: 604
Моля те пиши ми аз от Испания мога ли да изпратя SMSна този номер за да помогна!Ако не дай ми друг номер, имам приятели които биха пуснали sms!
Много съжалявам за детенцето  Hugпросто нямам думи за съдбата му Cry!

# 2
 • Мнения: 205
Изпратих,но получих съобщение невалидна услуга Thinking

# 3
 • Мнения: 154
 С риск да бъда обвинена в коравосърдечие ще споделя, че аз лично вече не вярвам в подобни обръщения. Не съм чувала нищо за Тодор и съдбата му и искерно се надявам това да не е истина.  Бих те посъветвала преди да реагираш спонтанно на молбите за помощ, да провериш. Уважавам добротата ти. Наистина! Но не позволявай да се възползват от това.  Hug
Аз също ще проверя дали всичко това е истина и ще пиша.

# 4
 • Русе
 • Мнения: 1 155
Много прилича на историята на Моника.
Нямам представа дали е истина.
Дано не е.

# 5
 • Там някъде нейде !!!
 • Мнения: 1 134
Дано не е истина. А защо никъде не е споменато в коя болница е или умишлено си го избигнала?

# 6
 • Мнения: 2 846
От кого ти беше пратен този е-mail? Не съм пробвала още да пусна смс, но цялата работа ми звучи някак... странно, де да знам. Ако е истина - горкото дете, ще помогна, но искам повече достоверна информация, ако е възможно.  Praynig

# 7
 • Мнения: 34
Аз също пуснах току-що, и ми върна отговор: невалидна услуга.

# 8
 • Мнения: 119
Не пускайте  и не отговаряйте на такива съобщения!
Не се ли научихте ....

# 9
 • Мнения: 3 268
Според мен това е измама.Смс-сите,свързани с дарителска помощ се пускат на друг номер.

# 10
 • Мнения: 2 556
Нали имаше едно момиченце Моника с точно същата съдба, нейният случай е истински, този повтаря всичко едно към едно, да не би наистина да е измама?

# 11
 • The new Earth
 • Мнения: 1 941
Това е една отвратителна измама!
Не отговаряйте и не пускайте никакви смс-и!
Не мога да проумея, не разбирам защо е нужна тази гавра с реалната болка на хората!

Много прилича на историята на Моника.

Защото историята е точно нейната. Заменили са само името.
За сравнение, взето от сайта за Моника:

http://www.help-monica.org/bg/home.php

До 29.06.2004 животът на Моника беше като на всички други деца – щастлив, изпълнен с много любов, с фантазии и образи от приказки...

В 16:32 часа на 29.06.2004 всичко свърши... В ужасна катастрофа на магистрала Хемус посока Варна, на място умират майката и 15 годишната сестричка на Моника. 10 дни по късно в Пирогов издъхва от обгаряния и баща и.

В продължение на месеци Моника е в реанимация в Пирогов в „будна” кома. Две тежки мозъчно черепни контузии, разкъсани стомах и черен дроб, ампутирано дясно краче, контрактури и строшени останали крайници – това е само малка част от написаното в епикризата при приемане на Моника в Детска Реанимация на Пирогов на 29.06.2004.

Днес по Божие чудо Моника се възстановява, вече говори, контактна е, позитивна и мечтае един ден отново да стъпи на крака, да бяга и да танцува...

За нея се грижат баба и - Нина, дядо и - Симеон и вуйчо и. Ежедневните грижи за нея не са като за другите деца. Те включват всекидневна работа с рехабилитатор, кинезотерапевт, логопед, психолог, неврохирург и невролог, постоянно раздвижване и упражнения.

Най-важните стъпки сега са да се работи върху говора и прецизността на хващане с горните крайници, Моника да успее да раздвижи глезена на неампутирания си крак (контрактура), да се заздрави опорно-двигателния апарат и мускулатура и да успее да стъпи и изправи на крак с патерички. Следващи стъпки са поставяне на краче (протезиране), рехабилитация на горни крайници, и пр.

Необходимите средства за предстоящите рехабилитационни мероприятия, операции и протезиране в чужбина възлизат на над 80 000 Евро в рамките на следващите 3-4 години.

# 12
 • Мнения: 3 268
Много ме развълнува историята на Моника.Такова хубаво момиченце!Може ли да ми каже някой новини за нея.Ще съм благодарна.Още ли събират помощи за детенцето?

# 13
 • Мнения: 2 846
Отвратителна гавра с хората! На кой болен мозък му е хрумнало подобно... нещо?!?? Възмутена съм, но няма да използвам нужните емотикони.
За Мони ми е много мъчно... Cry

# 14
 • Мнения: 539
Може да е тъжно,но изобщо не е истина.как може да се връзвате на такива неща-няма фамилия,телефони за контакти,адреси,нищо.И това наистина не е дарителска линия.пуснете в гугъл да видите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт