Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 юни 2008, 11:19 ч.

Детска ясла "Звъче" гр. Варна

  • 802
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 006
Знае ли някой кога започват да извеждат децата на двора?
Аз попитах една от госпожите и тя ми отвърна - когато времето е хубаво! Но, така и не са започнали да ги изкарват. Някъде чух, че започвали м. юли.
Питам се, защо не сега? Мисля, че вече времето е достатъчно топло и смятам да им кажа мнението си, но исках да разбера дали има някакво правило там.

И още нещо - вашите деца, казват ли си, когато имат пиш? Защото на мен, непрекъснато ми правят забележки, че детето ми не си казвало и непрекъснато трябвало да го преобуват. Без памперс е защото хваща някакви гъбички от него. Когато сме си у дома, го слагам на гърне през два часа и проблеми нямаме, но там май не улучва времето за гърне... Започвам да се чувствам виновна, че детето ми им създава проблеми. Зная, че децата са много и заплатите им са малко - опитвам се да ги разбера, но наистина не можем да ползваме памперс, а и не казва  Sad
Та... вашите деца, казват ли си? Само ние ли сме без памперс?  newsm78

# 1
  • Мнения: 862
Според Общия правилник на всички ясли на територията на гр. Варна децата трябва да са без памперс - как се процедира във всяка ясла конкретно е отделен въпрос. Естествено, че е по-трудно да следиш 20 деца на кой кога му се пиша отколкото само едно; това не означава, че трябва да ти вменяват вина, че се е напишало  - ако трябва през 10 мин ще го преобуват - това им е работата. От друга страна детето може да изживява някакъв стрес и затова да пиша по-начесто, но с това тяхно поведение няма да му помогнат да се адаптира по-бързо. (Поне до скоро, не знам в момента, имаше практика вместо всяко дете да се слага на гърне, когато пожелае, всички дружно да сядат на кръгъл час - голяма простотия! Ако процедират по този начин естествено че детето ще се напиша преди да е дошло определеното време)
Относно извеждането навън и аз съм чувала, че на доста места си спестяват това усилие - поискай Правилника за вътрешния ред на яслата, за да се запознаеш и да можеш да обосновеш недоволството си - ако трябва подай жалба до Отдела за образование при Общината, в крайна сметка това засяга здравето на децата.
Моето дете не е прието и затова това, което пиша е от диагонално прочетен правилник на яслата в Аспарухово преди година, но там децата винаги се извеждат навън от 10 до 11.30 (когато идва храната) и следобед също; в санаториална ясла също извеждат децата след 10ч.

# 2
  • Варна.
  • Мнения: 813
честно казано, не предпочитам да ги извеждат навън.
всеки си знае като е в градинката с детето, как очите са му на 4, а какво остава с много деца и една или две жени, да гледат всички. за това личното ми мнение е - излишен риск.
като се вземем играем навън.
моето дете като започна яслата не беше съвсем стабилизирана с пишкането, но там нямаше проблеми, казва ми, че ходят заедно да пишкат, нарича гърнетата - тенджери, явно са по-стари модели Grinning

# 3
  • Мнения: 2 805
В ясла Звънче" я дадох точно по това време преди 6 г. Ами цяло лято навън ги гледаха. Относно памперса- бях я научила да си казва, но в яслата детето се е притеснявало и се изпущало. Тогава лелята ме караше да нося памперс, а моята беше на 2,5 и от половин година не и бях слагала. Не им позволих да ми приучват детето на памперс, ами по-често да и напомнят да ходи до тоалетна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт