Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Моля ви да споделите какви заплати плащате на учителките,които взимат първокласника и се занимават след училище с нега - хранене, учене и игри.

# 1
Аз засега водя преговори с една госпожа току що пенсионирана за 8 часов работен ден - 600,00лв. + карта градски транспорт.
Моля ви за мнения и препоръки.

# 2
 • София
 • Мнения: 70
Няма ли занимални и какви преговори за 600 лв. - пенсионерка, просто се чудя.

# 3
 • Мнения: 97
и аз това ти се чудя - защо ти е отделен учител Shocked?
Частната занималня в нашия квартал е 250 лв, вземат ти детето направо от класната стая в 1-ви клас и го водят до сградата, където е занималнята. Ако включиш и хранене е малко по-скъпо, но те поемат грижата.
При всички положения няма да ти излиза 600 лв. А ако се поразтърсиш - ще намериш и по-евтино.
Освен това в занималнята са 10-12 деца, не са толкова много да не може да им се обърне внимание Simple Smile
Успех!

# 4
 • Мнения: 3 479
Още малко ако доплатиш, ще си запишеш детето в частно училище.
И защо за 8часов работен ден? Нали детето е в училище поне половината ден, до 12.30-13.00ч? Докрая на работния ти ден, плюс придвижване до дома остават най-много 6ч.

# 5
 • Мнения: 322
Аз засега водя преговори с една госпожа току що пенсионирана за 8 часов работен ден - 600,00лв. + карта градски транспорт.
Моля ви за мнения и препоръки.
Всички учители - ignore2 този пост, иначе ще останем без начални учители. Всички ще вземат да се пенсионират.

# 6
 • Мнения: 2 708
Ужас, случайно надникнах тук, и се ужасих наистина. Верно ли за такива суми става въпрос? Явно аз не съм в час. Добре, че сме я минали тази възраст и добре, че си имам майчица, която е била до мен. Ужас ужас ужас. Да са ви живи и здрави татковците Laughing Laughing Laughing

Всъщност като написах за татковците се замислих, каква заплата трябва да получава една майка, или ако не е за заплатата, а за професионалната реализация, какви ли трябва да са, за да си оставиш детето в къщи и да даваш тези пари, вместо ти да си го гледаш. 1600 да взима майката, като даде 600 остават 1000. Еееее на мен тая сметка не ми пасва. Трябва да са поне 2600 за да си заслужава даването на тези пари, срещу лишаването на детето от майката и на майката от досега с детето.
Лично си ми е мнението Peace и не го налагам и не целя да засегна никого. Просто разсъждавам на глас и си задавам въпроси.

п.с. пропуснах да сложа в сметката и картата за градски транспорт, което е май още 50тина лв.

# 7
 • Мнения: 4 879
ами и аз се стреснах - честно, но не посмях да пиша, че е малко странно заради подписа ми.
Но аз направих друга сметка. 600 лв. за 10 месеца - 6000 лв. Грубо - 3000 Е. За тези пари си има страхотни ЧУ с ядене (3-4 храненета, с плови закуски, сокове; салати...), някъде и транспорт + спортове, езици, допълнителна математика... Не приемайте, че рекламирам частното обр., но 600 лв. ми се струва странна сума за тази услуга. Но аз никога не съм ползвала подобни услуги и не съм наясно.

# 8
600 лева!?  моята заплата - с часове в девет паралелки седмично не стига толкова.

# 9
 • Мнения: 282
Синът ми ще е първи клас и ще ходи в частна занималня (80 лв. на месец), а в 5ч. ще го взима една жена да го гледа докато се прибера от работа. Общо на месец ще ми излиза около 160 лв.

Много е 600лв. на месец. Е, ако пере, готви и чисти, тогава може. Wink

# 10
 • Мнения: 7 263
Аз засега водя преговори с една госпожа току що пенсионирана за 8 часов работен ден - 600,00лв. + карта градски транспорт.
Моля ви за мнения и препоръки.
Всички учители - ignore2 този пост, иначе ще останем без начални учители. Всички ще вземат да се пенсионират.

Хораааа - това не е нормално!
Мислете моля ви!
Как 600 лв - толкова не взима действащ учител на заплата, въпреки че се занимава с 20 деца. Да не говорим, че съм чувала че има учителки, които събират в домовете си по 2-5 деца Rolling Eyes
Наистина съм съгласна с Галя и май - щом сте склонни да дадете 600 лв на месец - проучете частните училища, със сигурност има такива чиято такса на месец е дори под посочената от вас сума. А там детето ще учи в спокойна обстановка, ще се подготвя и пропуските му ще се изглаждат още на място!

# 11
 • Мнения: 844
Аз давах по 60 лева на месец за 2 часа гледане от 16.30 ч. до 18.30 ч. Преди 16.30 ходеше на държавната занималня, която е безплатна.

# 12
 • Мнения: 967
Аз пък мога да си представя такова заплащане на 8 часа. В момента не можеш да намериш що-годе свястна секретарка за под 800 лв. Ако майката трябва да работи много и се връща в 8, 9 часа, а иска да повери детето си на някой много свестен, който да не му избяга бързо...съвсем ми се връзва картинката. Може би иска да е учителка, за да помага с материала.

Самата аз дълго време трябваше да ползвам услугите на детегледачка в чужбина, връщах се от работа понякога и в 9 или 10 часа, плащах за детска градина 350 евро, а детегледачката ми излизаше 400-450 евро на месец. Почти не ми оставаха пари от заплатата, но за да се задържиш там в професията, никой не те пита имаш ли деца, нямаш ли!

# 13
 • Мнения: 3 479
Радмила, за 800 лв на свястната секретарка вероятно ще й изпият мозъка от работа, а пък и работният й ден може да дойде малко повече от 8 ч. Сравнението не е много правилно, според мен.
От една страна е ясно, че всяка майка би дала много пари само, за да е добре детето й и да вървят нещата с ученето. От друга страна погледни реално каква работа има за 8ч с един първокласник - вземане от училище, учене ок. 2 часа максимум, 2-3 пъти в седмицата водене на език или спорт, евентуално някакви тихи игри за ок. час на ден, слагане на обяд и вечеря (вероятно предварително приготвена от родителите) и друго не се сещам. Детето е голямо, в част от времето ще се занимава само, вероятно ще трябва да се понаглежда да не прекалява с компютъра. Работата нито е тежка, нито стресова, а освен това е в приятна домашна обстановка - на топло и чисто. Даже е по-лека отколкото на детегледачка на  2-3 годишна фурия, защото такова дете не може да бъде оставено без надзор за минутка. Заплатата на една детегледачка в София е ок. 400-450 лв, плюс карта за градски транспорт, а работният ден в повечето случаи е над 9 часа, защото освен работното време на родителите е включено и времето им за придвижване.
В крайна сметка майката ще си реши сама, но на мен ми се вижда пресилена малко сумата.

# 14
 • София
 • Мнения: 36 890
На мен ми се виждат много такива пари. Но от друга страна е 2 в1 - детегледачка и учителка. Ако идеята на родителите е да не се занимават с обучителните проблеми и да имат човек на разположение за 8 часа на ден... Но и не виждам как може да се уплътни работното време. Дори да се занимава с домашните, то това е не повече от 2-3 часа. И водене да има на извънкласни занимания, то обикновено занятията са максимум час и нещо. И пак не излиза сметката. Какво ще прави тази жена през времето, когато детето не учи, не е на извънкласни занимания и прави нещо самичко (все пак то не е бебе)? Ще гледа сапунки и ще чете книги ли?

Общи условия

Активация на акаунт