Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 158
На полянка сте отишли, цялото семейство, тъкмо сте пристигнали с колата. Наблизо има някакви синпатични малки кученца. Слизате да берете от една череша, но решавате да оставите бебето да спи в колата като оставяте предната врата полуотворена да влиза въздух, а то спи на задната седалка.
Отдалечавате се и в следващия момент изведнъж се появява супер злобно куче, което тича към вас (не към колата) и явно е майката на лученцата.

Как бихте постъпили в този момент?
- ще тръгнете сама срещу кучето, за да го изгоните, понеже сте най-наблизо
-или ще извикате мъжът си за помощ

 Embarassed аз направих второто и мъжът ми ме направи на 5 стотинки, и то пред 4-5 наши приятели. Те всички вече беряха от черешата. И аз бях най-близо до кучето. Но то реално не заплашваше пряко бебето, а искаше да се разправя явно с мен, щоъо реши че съм заплаха за кученцата й.  И аз прецених, че имам време да извикам съпругът ми, а и приятелите на помощ. Исках да избегна това то да ми скочи и да ме ухапе, все пак кърмя бебето.

А мъжът ми изгони кучето, но после като ми се развика - "тази кучка можа да се наточи срещу теб, за да си пази малките, а ти не можа да скочиш срещу нея и да си пазиш детето". Макар че пак казвам, кучето изобщо не се беше насочило към колата, а към мен.

Стана ми гадно, щото ми каза пред всички "каква майка си". А аз реално исках той да ми помогне и да избегна пряк сблъсък с кучето, и евентуално ухапване - заради кърменето. Тетанус, лекарства и т.н., не мерси точно сега, и без това се кърмим трудно с моето бебче.

Знам ли, пък може и да греша, може би много от вас веднага сами щяха да скочат срещу кучето, и да го изгонят, въпреки че има и други хора с вас ...

ох, иначе беше страхотна разходка, ама тази случка нещо не ми дава мир...


.

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 02:05 от netty77

# 1
 • Мнения: 2 660
Хората реагират най-различно, когато са в стресова ситуация. Ти си се изплашила, мъжът ти също, всеки е реагирал по своя начин. Поговорете си и се разберете...

Имаше една подобна серия на Царят на квартала... Сценарият беше същия и мн комичен, но ме мързи да разказвам сега..

# 2
 • Мнения: 158
Хората реагират най-различно, когато са в стресова ситуация. Ти си се изплашила, мъжът ти също, всеки е реагирал по своя начин. Поговорете си и се разберете...

Имаше една подобна серия на Царят на квартала... Сценарият беше същия и мн комичен, но ме мързи да разказвам сега..

а не, той не се изплаши, а аз верно се изплаших. Иначе все още твърди, че всяка достойна майка би тръгнала веднага да гони кучето, ако трябва със зъби и нокти, независимо че има и други хора наоколо. И аз му викам "ами ако я ухапе, как ще кърми бебето, бяс, инжекции, това онова" и той "ами ако е внимателна, няма да я ухапе"

сега, ако бях съвсем сама, определено бих постъпила по друг начин, щях да рискувам

# 3
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
Не е бил прав да ти говори така, особено пред приятели - независимо каква е ситуацията, той трябва да застане на твоята страна, дори и наистина да си сгрешила. А после, когато сте останали на саме е можело да ти направи забележка. Поговорете, извинете се един на друг   Hug

Иначе и аз сигурно щях да се панирам и да викам за помощ, също като теб.

# 4
 • Мнения: 201
И аз имах подобна случка в парка. Една глутница ръмжеше и хапеше едно куче и така се бяха рязарили че едното тръгна към мен с оголени зъби, а аз в ръцете с двумесечно бебе (и аз кърмя)....едвам смогнах да сложа бебето в количката и кучето беше на сантиметри от крака ми, бях сигурна че ще ме ухапе и в този момент от съседната скамейа дойдеедин татко и буквално ме спаси в последният момент! Изгони кучето и аз му благодарих от сърце! Мисля че мъжа ти не трябва да те обвинява за това че си се уплашила ...човек си не си машина  Naughty

# 5
 • Мнения: 270
а не, той не се изплаши, а аз верно се изплаших. Иначе все още твърди, че всяка достойна майка би тръгнала веднага да гони кучето, ако трябва със зъби и нокти, независимо че има и други хора наоколо. И аз му викам "ами ако я ухапе, как ще кърми бебето, бяс, инжекции, това онова" и той "ами ако е внимателна, няма да я ухапе"

сега, ако бях съвсем сама, определено бих постъпила по друг начин, щях да рискувам
Имам страх от кучета и със сигурност щях да извикам мъжа ми.
Според мен би било добре да попиташ съпруга си той какъв ,, достоен мъж и баща " е щом смята, че жена му е тази, която трябва да гони озверели кучета. Плюс това да й крещи и да я обижда пред чужди хора.

# 6
 • София
 • Мнения: 3 271
Първо, никога не бих оставила вратата на колата отворена при положение, че наблизо има кучета ( на наши познти, добермана прегриза гърлото на бебето им - мир на праха му, от ревност ли от какво никой не разбра - пази боже от такива  случаи).

Второ ще, запазя самообладание, иначе кучката ще разбере, че ме е страх и неприятна и ще я изгоня.

Прав е мъжа ти за съжаление Confused

# 7
 • София
 • Мнения: 1 559
Както и да кажем, че бихме постъпили, то ще си е за ... стола на бюрото.  Трудно се прогнозират реакции в критична ситуация.
На въпроса - все си мисля, че бих се втурнала към бебето.

# 8
 • Мнения: 2 131
Тъй като казваш, че кучето е хукнало към теб, а не към бебето... Ако ти беше тръгнала към бебето, вероятно и кучето щеше да те последва и, респективно, вече да представлява заплаха и за бебето. Ама това са някакви хипотетични мои разсъждения.
В крайна сметка в сложни ситуации човек реагиро различно и непридвидимо. Аз тука си чеша клавиатурата, ама знам ли на твое място как бих реагирала. Макар че, по принцип, не ме е страх от кучета.
Споко, сега си под влияние на преживяното, ще мине. Не се кахъри за такива неща!   bouquet

# 9
 • Мнения: 953
От целият ти пост най-много искам да ти обърна внимание на това.
НИКОГА НЕ ОСТАВЯЙ ДЕТЕТО ДА СПИ В КОЛАТА !!!!!!

1/ Температурата лесно се покачва до 50 градуса лятото дори и колата да е на сянка , детето може да получи топлинен удар , да се обезводни.

2/ Може да ти откраднат колата !?!? - Имаше случай в Белите брези, откраднаха Ауди а отзад спяло 2 годишно дете. Добре че крадеца имал някакво съзнание, защото като видял детето върнал колата от където я взел с детето в нея. ПРедставям си какво са преживели родителите, колата я върнаха пред кафето в рамките на 2 часа с бебето.

Много е важно, никога не оставяте детето да спи в автомобила.


Относно кучето - не си вменявай вина, добра майка си.

# 10
 • Мнения: 5 940
Съгласна съм с последното мнение за спането в кола, особено в тези жеги.
Иначе, аз бих тръгнала срещу кучето, имах подобна ситуация. Но факт е, че  хората реагират по различен начин в подобни ситуации, няма нужда от чак толкова анализиране на случая. Важното е, че детето е добре.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 13 532
Нямам представа как бих реагирала Confused Не мисля, че твоята реакция те прави лоша майка, в никакъв случай. Но бих побесняла, ако мъжът ми си позволи да ми крещи, особено пред други хора Crossing Arms
п.п. и наистина, не оставяйте детето само в колата, с отворени врати. Всичко се случва - кучета, прасета... Помня как веднъж бяхме на пикник до едни храсталаци и изведнъж те се размърдаха и някаква зурла надникна - току до нас Crazy Зад храстите се оказа цяло стадо полудиви прасета ooooh!

# 12
 • София
 • Мнения: 1 233
Честно да си кажа не знам как бих реагирала в такава ситуация. И аз бих се почувствала кофти ако съпруга ми реагира като твоя. Мисля, че не е прав и е хубаво да си поговорите, за да избегнете пак такъв спор.

# 13
 • Мнения: 2 908
Бих се уплашила и аз и бих викнала таткото-затова са бащи-да помогнат в такива ситуации,не да викат по теб,ти си родила,ти кърмиш,ти гледаш,а и трябва кучета да можеш да гониш.... StopЧе писна ми от нежни мъже...............Мен ме е страх от свирепи кучета,от змии,почти веднага се панирам,е,ако бях в тази ситуация-знае ли човек,можеше мисълта за бебето да ми даде някакви невиждани сили,ама сега не ми се вярва.Пък и най-важното е,че той е бил там,ако не беше, щях сама да се справям,ама щом той е бил там,няма право да те обижда пред други хора,това му е работа-да защити семейството си-щом му тежи толкова-нямам думи ooooh!

# 14
 • Мнения: 4 753
И аз съм на мнение, че мястото на детето не е в колата, когато е самичко (нито под черешата)... В случая въпросната кучка въобще нямаше да обърне внимание на бебето ви, щото тя явно е защитавала своите бебета, не е имала намерение да инспектира колата... Факт е, че си се уплашила, но опасност за бебето в случая не е имало, тъй че обвиненията са глупави... Най-вероятно ако попаднеш в ситуация да защитаваш сама бебето си (дано не се налага) ще реагираш различно, но точно в тази ситуация по скоро си се страхувала за себе си и си потърсила опора в съпруга си... Няма за какво да се обвиняваш според мен...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт