Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 юни 2008, 13:13 ч.

Яйце в кюфте - вкусно и ефектно предястие

  • 1 792
  • 3
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 603
Продуктите са за 4 порции:

Подправяме 0.500 гр. кайма със сол, черен пипер и подправки по желание, добавяме 1 лъжица кисело мляко, 1 сурово яйце и размесваме.  Разделяме я на 4 части и увиваме 4 твърдо сварени яйца с дебел слой кайма. Кюфтетата потапяме в 2 разбити яйца, овалваме в галета и пържим 2 минути в нагорещено олио, като ги обръщаме, за да се запечатат от всички страни. Отцеждаме ги от излишната мазнина върху салфетка, нареждаме ги в тава върху хартия за печене и печем 8-10 минути на 180 градуса.
Сервират се топли или студени. Можем да ги превърнем в основно ястие, като ги сервираме с богата зеленчукова гарнитура или салата.

# 1
  • Добрич
  • Мнения: 3 463
Прилича ми на рецептата за руло Стефани, само дето не е руло с много яйца, а са кюфтета с по едно яйце и вместо да се пече се пържи.

# 2
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 865
Правила съм нещо подобно.
Става вкусно, наистина Peace
Дори си спомням, че оформих кюфтето като таралеж с очички от черен пипер и бодли от фиде Laughing
С тази разлика, че не съм ги запържвала предварително а направо ги пеках във фурната.

# 3
  • Мнения: 3 443
Правила съм нещо подобно.

И аз съм правила нещо подобно. Вкусно е  Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт