Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 13 юни 2005, 12:59 ч.

Околоплодни води

 • 860
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 108
Здравейте,
 wavey wavey wavey
Скоро ми предстои да раждам.
Не са ми изтекли нито водите , нито тапата ми беше паднала.
На 5 срещу 6 Юни вечерта започнаха едни болки/ниско долу в корема и в кръстта - подобни на менструални , но мнооого по - болезнени/ , едни контракции през 15 мин.Същите продължиха и на следващия ден до към 16 часа.След това контракциите започнаха през 10 мин , а към 19 часа през 5 мин.И към 22 часа реших ме с мъжа ми да тръгваме за родилното. newsm01Отидох ме и след като ме прегледаха ми казаха , че имам около 2 см. разкритие.Не съм за приемане в болницата - защото не са ми изтекли водите и датата на термина е прекалено далече. newsm12И така ние се прибрах ме.
  car003Болките не спираха нито вторник , нито сряда. newsm45 smile3518Вярно , че контракциите се разредиха и да бяха максимум по 2-3 на час.
Дойде четвъртък и сякаш нищо ми е нямало.Никъде не ме болеше.Това продължава и до ден днешен.

Та имам следните въпроси: #Puppy dog Rolling Eyes

1.Възможно ли е да ми изтекат водите - без аз да разбера - например докато се къпя в банята?  newsm12

2.И ако ДА ,то след като ти изтекат водите какво става - започава вече същинското раждане ли ? smile3529

3.Какво е усещането?

4.Може ли въобще да не ти падне тапата?

 newsm12 newsm12 newsm12

Благодаря ви предварително!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 1
 • Мнения: 2 524
Водите не може да изтекат без да разбереш, те са с особенна следникава мерезма. Ако се спука високо мехура, тогава изтича по малко на прции и мокри бельото, но не спира, ако изтекат наведнъж- все едно си се напишкала, цялата се оливаш. Може би са били фалшиви тревогите.За всеки случай си полежавай и се консултирай с лекар!

# 2
 • София
 • Мнения: 5 371
Три седмици преди термина отидох в болницата със съмнение за изтичане на водите, но се оказа фалшива тревога. И аз като теб се притеснявах да не би да изтекат, а аз да не усетя. Затова лекарят ме гледаше всяка седмица на видеозон, за да сме сигурни, че бебчо има достатъчно вода в "басейна". Тапата ми падна два дни след термина, аз родих пет дни след термина, околоплодния мехур ми го спукаха в болницата. Не се притеснявай, но за твое успокоение можеш да помолиш лекаря, който ти след бременността да види колко води има бебето и дали са достатъчно. Но раждане може да започне и без да са ти изтекли водите и да ти ги спукат в болницата, както стана при мен. Успех и леко раждане!

# 3
 • Мнения: 2 807

А термина кога ти е?
Така, като описваш контракциите ми приличат на "истински", а след като спряха беше ли пак на лекар - може и повече от 2 см да е разкритието вече.

А ето и моите отговори на въпросите ти:

   1. Няма как да не разбереш, ако случайно си със серклаж, вероятно е и да изтичат по-бавно, но пак не е възможно да не се усетиш какво предстои.

   2. По книга - да, контракциите стават по-силни и са по-начесто.
        Има доста случай обаче, в които след като изтекат водите, болки и съответно разкритие, няма. В такива случаи раждането трябва да се предизвика до 24 часа, т.к. има много голяма опасност бебчо да се роди с инфекция, т.к. през изтеклото време е бил на "сухо".

   3. Че се напишкваш, а не можеш да го контролираш  Embarassed - тече ли, тече...

   4. Тапата пада, но ти може и да не я видиш, аз на първото я видях, а на второто - не Wink


Леко раждане ти желая!    bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 9 627
Ina_Hris отговарям подред на въпросите ти въз основа на опита ми.
1.Не могат да ти изтекат водите без да разбереш.Ако изтичат по-малко няма как да не се усетиш,дори и да си смениш бельото,то пак ще се намокря.Ако пък ти изтекат наведнъж количеството е доста голямо и все едно си се напишкала или някой те полива с вода отдолу.
2.Ако ти изтекат водите веднага отиваш в болница.Започва същинско раждане ако имаш контракции и разкритие.А може и да нямаш,тогава те наблюдават в болница и предизвикват родовата дейност.
3.Ако питаш за усещане при изтичане на водите-все едно се напишкваш.
4.Тапата трябва да падне а ти дали ще явидиш...при мен падна и я видях на няколко пъти.

И накрая не се притеснявай,ти си в 9-месец,ако имаш опасения помоли да те прегледат на УЗ за к-вото околоплодни води.Успех!!!

# 5
 • Мнения: 1 108
Благодаря ви момичета!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Много ми помогнахте .Вече се поуспокоих малко.
Сега сме в тръпнещо очакване - чудото да стане - раждането на нашето съкровище.

# 6
 • Му Кинд Оф Плаце
 • Мнения: 4 033
Нали не е задължително да са изтекли водите, за да започне раждане, това не ми се струва достатъчна причина, както и другата, че терминът е далече-кой ражда на термин?
Аз имах контракции без да ми е падала тапа, без да са ми изтекли водите и с 1 см разкритие ме приеха, до 12 часа бях родила.

# 7
 • Мнения: 2 807
Нали не е задължително да са изтекли водите, за да започне ражданe

Разбира се, че не е задължително.
И при мен на второто раждане не бяха изтекли водите, гинекологът пукна мехура след като постъпих в болницата - бях със 7 см разкритие вече.

# 8
 • Мнения: 1 341
Нали не е задължително да са изтекли водите, за да започне раждане, това не ми се струва достатъчна причина, както и другата, че терминът е далече-кой ражда на термин?
Аз имах контракции без да ми е падала тапа, без да са ми изтекли водите и с 1 см разкритие ме приеха, до 12 часа бях родила.
Аз започнах да раждам точно на термина си и ако Кети несе беше извъртяла да зяпа какво става на вън щеше да си се роди точно на термина си!!!!
Моите води изтекоха при 8 см разкритие, по-скоро лекаря май ги спука. Имах си контракции, тапата беше паднала един час предии това на 4-5см . Родовата дейност беше започнала.

# 9
 • Мнения: 1 312
Нямам опит с изтичането на водите,тъй като ми пукнаха мехура в болницата,но имам една дива позната,която е била на плаж в деня на раждането Shocked,в морето #Crazy...,и твърди,че много ясно е усетила как и изтичат водите!

Общи условия

Активация на акаунт