Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 юни 2008, 13:04 ч.

Кръвоизлив в мозъка

  • 1 402
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 153
Здравейте, Д - р Слънчева!
Моята приятелка роди на 13.06.2008 г. / секцио /. Ние сме от Разград. Соред мен лекарите тук са некадърници. Съжалявам, че обиждам колегите Ви, но това е истината. Та значи малкият бебо се роди 3700 гр., здрав и малко преносен / 2-3 дена /. На вторият ден се оказа, че има стеснение на ноздричките. Нашите "специалисти" - УНГ решиха да се обадят на колега от Варна / частен лекар /... Доктор Кристов / от Варна / постави тръбички в носа на детето и с това помислихме, че всичко е свършило. Не мога да ви дам подробности, тъй като аз съм външен човек и получавам сведения само от родителите на детето. Той е в кувьоз, защото не можел да диша самостоятелно. На 19.06 бебчо получава нещо като гърч / 2 пъти /. На майката съобщават в събота. Трудно му изпънали крачетата и ръчичките. Усъмниха се за кръвоизлив в мозъка. Обадиха се отново на Д-р Кристов и на 22.06 той пристигна с негова колежка. Прегледали детето с ехограф... Имало е кръвоизлив, но бил овладян. За последствия никой не споменава. Пиша Ви аз, защото приятелката ми не иска да пише на никого и да говори с никого. Много е разтроена. Моля Ви, дайте и Вие мнение! на тия кожудери тука не мога да им вярвам. Искат само пари, а нищо не получаваш насреща. Аз съм лежала многократно в болници. Имам 3 операции, но като тия "специалисти" не съм виждала никъде.
Благодаря Ви предварително!
 Cry

# 1
  • Мнения: 153
Не знам защо още нямам отговор. Но моля Ви, дайте си мнението!. Всеки ден е от значение. Моля Ви! Cry Praynig

# 2
  • Мнения: 5 760
Това стеснение на носните ходове изисква да е с тръбички около 2-3 м. Бебтат с тази патология не могат да дишат и се налага да се сложатв първите часове на апарат защото кърмачетата не могат да дишат през устата, а само през носа. Слагането на тръбичките осигурява дишате през носа, а не с апарат, но за съжаление доста дълго време се налага да бъдат с тях. Имали сме такива бебета, които след този срок вече нямат тези проблеми. В хода на тези месеци е добре да се сменят тръбичките с малко по-големи за да се разширят носните ходове.
Що се отнася до мозъчния кръвоизлив трябва да се види на ехограф и да се проследи в динамика. Ако не е много голям би трябвало детето да няма проблеми в развитието, но това се преценява с неврологични прегледи дори и след изписването.

Общи условия

Активация на акаунт