Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки ,прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Мнения: 7 914
момичета,
 понеже е изключително много работа и тн, имам предложение да променим табличката, като се пишат сегашни,желани, (от1 цикъл, , от 2-ри цикъл  евентуално)и  крайни  килограми Thinking

какво ще кажете?  Thinking

така всеки ще може да ми праща ЛС, за данните след първоначалното вписване и табличката ще е много по актуална от сега Thinking

за добавяне и редакция на  "нашата табличката" само на ЛС ( на мен разбира се)

Последна редакция: ср, 25 юни 2008, 22:00 от звездичка

# 2
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
хайде аз да се запиша първа.   bouquet
звездичка ,няма проблеми за табличката.Както ти е по-лесно . Peace

# 3
 • Мнения: 3 804
да се разпиша и аз,диетата я спрях след първия цикъл-ве4е горе долу месец и мисля да си по4ина до края на лятото,то и без това я караме основно на дини  Laughing
не съм се теглила ,но днес една позната с която последно се видях когато спрях с диетата ми каза 4е съм отслабнала от последния път-пък и щом аз си забелязах промяната в лицето
така 4е ако някой решил да продължи през септември-запишете ме и мен bowuu

# 4
 • Мнения: 7 914

така 4е ако някой решил да продължи през септември-запишете ме и мен bowuu
аз задължително ще я повторя, но меже би от 10-15 или 20 септември Rolling Eyes

# 5
 • Мнения: 3 804

така 4е ако някой решил да продължи през септември-запишете ме и мен bowuu
аз задължително ще я повторя, но меже би от 10-15 или 20 септември Rolling Eyes
зна4и Звезди-когато решиш да запо4неш пак ,пусни едно ли4но ,ще 4акам  Hug

# 6
 • София
 • Мнения: 925
Привет и от мен в новата темичка Simple Smile

След вчерашния плодов ден, днес бях 69.3 кг. Flutter Днес цял ден се катеря по кантара да се радвам на 6 отпред, че утре (днес не съм прегрешавала, ама си хапнах доста  Embarassed) може пак 7 да е  Joy
Ох, и да си призная - прегрешавам с биричка отвреме на време  Embarassed Но все пак вървя надолу де  Simple Smile

# 7
 • Мнения: 488
Добро утро на всички!  Hug

Честита ни нова темичка! Звездичка   bouquet
има кафенце, за много ранобудните


След вчерашния плодов ден, днес бях 69.3 кг. Flutter Днес цял ден се катеря по кантара да се радвам на 6 отпред, че утре (днес не съм прегрешавала, ама си хапнах доста  Embarassed) може пак 7 да е  Joy
Рали, дано не видиш повече 7 отпред, но като се качиш отново - очаквай. След плодов ден се смъква доста, но след протеинов се връща малко обратно.  Sad  При мен тази сутрин точно това явление наблюдавах, хем се зарекох да не се меря всеки ден, ама не мога!  Twisted Evil
Пожелавам ви хубав и лек ден и да не ви е много горещо!  Hug

# 8
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Здравейте момичета, аз само дето ревах за нова темичка, а без малко да не се включа на първа. звездичка , благодаря ти много!  newsm51Явно моят компютър е по-бавничък и трудно ми отваряше вече темата, та затова исках нова.  newsm03
Водния ден мина прекрасно.  newsm44 Оказа се наистина, че само звучи мн. страшно, а не е!Даже не успях да си легна рано, а чак след полунощ и пак не прегреших! Към 16 след обяд бях мн. прегладняла, но устисках  newsm08и след това вече ми се притъпи глада. Благодаря ви, момичета за подкрепата. Ето и обещания резултат: след общо 29 дни диета съм свалила точно 7 кг.  goodscale
Днес съм на белтъци и за обяд съм си приготвила препълнени със сирене чушки. Ама направо натъпкани Wink Лек ден на всички!

# 9
 • Eemnes, NL
 • Мнения: 421
Запис в темичката, да мога да ви чета когато мога. Wink
Лек ден момичета и много минусчета на всички. Heart Eyes  bouquet

# 10
 • Мнения: 5 373
Яяяяя, къде ми били те? А аз се чудя що не е писал никой в темата от вчера насам.
Възможно ли е да съм минус 1 кг. за 2 дни само? newsm78  Вие електронни кантари ли ползвате? аз имам един, дето се чудя дали да му вярвам особено. newsm78

# 11
 • Мнения: 488
Stelxen, браво за резултата!  Hug И браво за водния ден!  smile3501
Жозефинда, и ти си отличничка!  newsm10 Разбира се, че може! Обикновено първите кило-две не са реално смъкнати, а по-скоро олекваме покрай задържана вода. И затова в началото падат по-лесно. Аз отскоро имам електронен кантар и съм доволна, защото е по-точен от предишния ми - виждат се и грамове, но въпреки това често показва различни резултати 100 гр. отклонение при поредни качвания  Shocked Ама му свикнах - взимам най-ниската стойност  Laughing
Но старият също си показваше точно!

# 12
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
Stelxen,браво за резултата.  bouquet  bouquet
Направо си е супер за 29 дни 7 кг.
Днес съм на плодове и започвам с прасковите.  chef
Лек и режимен на всички! Peace

# 13
 • Мнения: 5 399
Добрутро, мацки!

Благодаря на тези, които се отзоваха на зова за помощ!  Grinning Днес ще си хапвам вкусна диня и кайсийки, а утре ще ви черпя с торти!  Wink

А каква е тая работа с лунните дни? Ще ме светнете ли къде да прочета, явно съм изпуснала?  Embarassed

# 14
 • София
 • Мнения: 540
Хоп и аз в новата тема! Peace
Звездичка, както ти е по-удобно, така направи табличката! Аз ще ти пусна ЛС с моите кг, които са си минус 7 от началото  Sad. Но вече мисля, че се получава така, първо, защото в последно време не ям на обяд и на вечеря едно и също, и второ, защото поразмествах дните покрай разни празненства, но това си е извод за мен Thinking От днес съм решила да си спазвам стриктно и яденето и дните и дано падне пустата му и стрелка под 75, защото вече се ядосвам.
От друга страна пък, казвате, че се задържат най-много кг, на които сме били най-дълго, а аз тези си ги имах преди втората бременност дъъъълго време.
Стана дълъг постинг, ама с кой да си споделя, ако не с вас  Hug Hug Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт