Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 185
преди два дни четох в подфорума "дом и семейство" как една майка, живееща в чужбина се възмущава от отношението към нея, как роднини "ревът" за пари...та се роди идеята в мен, дали и вас ви използват българските ви роднини, приятели, познати, колеги....

Аз имам също много случаи, ще разкажа сега един от тях, защото и аз съм възмутена от настройката, че всеки в чужбина е богат и "хванал дядо Господ за шлифера"

Преди да замина за чуждоземско, имах 5 "верни" приятелки, години наред бяхме неразделни, разходки, пикници, диско,почивки, кафета, магазини - все заедно ходихме.   Заминах, ..всеки път като се връщах в БГ носех по едно макар и дребно подаръче за всяка, ...но забелязах, че едната от тия ми 5 "верни" приятелки все искаше да излизаме насаме, без другите, започна да не плаща своите сметки, все търсеше оправдание, че не е получила заплата, натоварваше ме да и купувам специални неща от чужбината, после не ги плащаше - считаше, че съм длъжна да и ги подарявам ...и така нещата се задълбочиха и взеха да ми правят впечатление.Подаръци, ресторанти, кафета - аз трябваше да планирам поне 100-200 евро за да и плащам сметките, когато се прибирах в БГ
  Един ден, ми се налага на мен нещо, /тя работи в една служба/ и точно тя е човека дето може да ми помогне, ...доволна че имам познати отивам при нея и ....бях най-нагло отпратена. След час се връщам при нея с рушветска торбичка с бонбони, уиски, кафе, цигарки + 20 евро вътре - е това я накара да ми помогне.
  Ядосах се на себе си....че съм я смятала за Вярна приятелка,...а тя един път не се сети да ми подари поне едно пакетче семки да чопля по пътя обратно за чужбина, за да не заспя на волана.

  Сега имам 4 "верни приятелки" . Тая горната я шкартирах.

  Имам и проблем с родата, но това после, че трябва да бягам

  Моля, споделете, дали при вас е така,  дали всеки ви натоварва с нещо, дали се чувствате задължени да носите на всички подаръци, дайте примери, може все някой да попадне в подобна ситуация.

# 1
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Не съм имала такива проблеми нито с родата нито с приятелите ми. Peace

# 2
 • Мнения: 3 453
Не съм имала такива проблеми нито с родата нито с приятелите ми. Peace

Аз също. Wink

# 3
 • Мнения: 1 550
Чувала съм за подобни истории, но аз никога не съм имала такива проблеми.

# 4
 • Мнения: 3 098
Както си го направиш,така ще бъде.

Аз не се 4увствам задължена на близки или познати,не ги карам и тях да се 4увстват задължени към мен.

# 5
 • Мнения: 1 242
Всичко, което съм давала, съм давала от сърце. Макар и да са ми били натрисани хора, на които "трябва" да дам заем.
Виж, обаче има няколко личности, живели тук, от които няма да си видя версиите. Здраве да е!
Ръка, която дава - празна не остава.

# 6
 • Мнения: 3 804
Не съм имала такива проблеми нито с родата нито с приятелите ми. Peace
bowuu bowuu bowuu

# 7
 • USA
 • Мнения: 559
И аз съм нямала такъв проблем. Точно обратното, аз само питам дали имат нужда от нещо от тук и само ми отказват.  Rolling Eyes

# 8
 • Мнения: 4 700
Имам една или две по скоро поzнати, които се сеЩат zа мен, когато и потрябва неЩо. Вече съм 7 години в чужбина и zнам кой са ми верните приятели, те сами се отсяха. С някой се "раzделихме" zаЩото дойде момент, в който вече нямаШе какво да си кажем, а с други zаради съЩите причини като теб и таzи приятелка.

Сега имам малко приятели, но zнам, че мога да раzчитам на тях zа всичко. Ходили са ди ми уреждат документи, пътували са по 300 км в едната посока, zа да ме вzемат от летиЩето, подкрепяли са  ме морално.

А такива, които си мислят, че съм хванала Господ zа Шлифера има много. Не им обръЩам внимание. Да дойдат да видят как се вадят пари и после да ми прикаzват.

# 9
 • Мнения: 7 914
освен дребни подпитвания от познати( Shocked ),  за евтини коли, друго не ми се е случвало.

# 10
 • Мнения: 1 230
По-скоро не. В началото имаше леки залитания, докато не додоха на място и не видяха с какьв труд се изкарва всичко.

Правила сьм услуги на приятели и пак ще направя ако имам вьзможност. Както беше написано, с годините се отсяха истинските приятели, и останаха малка, но вярна дружина. Мога за много неща да разчитам на тях, от последните дни стана ясно че май повече мога да разчитам на тях отколкото на себе си. Има и такива които си мислят, че сьм се вьзгордяла и че сьм потигнала стандарт, но те са подтикнати от други подбуди Wink.

# 11
 • Мнения: 214
и а3 в на4алото на пребиваването ми тук правих услуги, дори идваха да спят у нас, един по3нат (роднина на тогаваШния ми приятел) ми 3амъкна и 3латно кръст4е, оЩе не мога да си го прежаля.
Роднините никога не са ме обременявали, дори винаги са ми помагали и давали, не 4е имат пове4е.
Най-много съм си патила от "приятели", но 4овек се у4и с годините.
Сега имам мн малък кръг от по3нати, на които бих имала доверие.

# 12
 • NL
 • Мнения: 519
Не съм имала досега намеци за подаръци,услуги или каквото и да било  когато се прибирам.Друг е въпросът,че и откъм приятелство нещата не седят така както беше преди.Оредяха редиците на познатите,всеки си хванал по неговата си пътечка и с много от тях в момента не поддържам никакви връзки.

# 13
 • Мнения: 2 386
В момента съм в България и се сблъсквам с това да ме използват приятели. Много ми е тежко и непонятно..
С роднините грижите са обратни - аз давам, те се дърпат.  Laughing

# 14
 • Мнения: 2 849
Не ми се е случвало ,дано не го усетя някой ден .

Общи условия

Активация на акаунт