Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4 669
Харесва ми тази реклама ... на някаква банка беше .
В единият случай детенцето , което измъчено свири на пиано , а "приятелката" казва на самодоволната майка - " Той е гений" или за момичето , което едвам се е напъхало в тясна пола , а продавачката я убеждава колко добре и стои , пък и " ще се поотпусне малко .. "

Вие правите ли така ?
Спестявате ли истината ?
Нужно ли е да говориш глупости на някой , дори и когато не ти искат мнението ?
Аз предпочитам да си замълча , а ако не мога казвам директно , каквото мисля .
Отделно никак не понасям да ми говорят на мен , краен реалист съм ... не казвам , че това е добрият и печеливш вариант  Stop

Но ето , преди малко  в една тема тук , една съфорумка се превъзнасяше да обяснява на друга , колко добре изглежда , при положение , че първата беше с явно наднормено тегло , а и си го знаеше , т.е. не е търсила някой да и го казва ...

Защо е нужно да се изказваш без да те питат и след като очевидно не мислиш това , което говориш  Thinking
Много въпроси станаха , ама ако ви се пише , ще ми е интересно  Hug

# 1
 • Мнения: 517
Нарича се добро възпитание. Апропо и жените с наднормено тегло могат да изглеждат много добре.

# 2
 • Мнения: 871
Спестявам я, да! С цел да не обидя някой!

# 3
 • Мнения: 1 447
Когато не харесвам нещо в някого гледам да го премълча от колкото да го лъжа в очите.Ако ми е достатъчно близък му казвам всичко.
Както и предпочитам на мен също да ми го казват,а не да ми каже даден човек :О...страхотна си с тази прическа примерно,а зад гърба ми да се присмива.

# 4
 • Мнения: 838
Умишленото спестяване на истината изобщо не е добър вариант в повечето случаи. Просто води до някакви заблуди от които никой няма нужда. Затова не спестявам истината!Почти винаги казвам каквото мисля, често и без някой да ми е искал мнението Crossing Arms  Но понякога се налага да замълчиш, а друг път и да излъжеш - за собствена изгода най-често Rolling Eyes

# 5
 • Мнения: 2 716
Не лъжа, но спестявам истината. Или поне се опитвам. Поне за малко  Rolling Eyes
Смятам "редките си зъби" за недостатък.

# 6
 • Мнения: 2 161
На хора,които ме интересуват-нищо не спестявам.На хора,които ми искат мнението-също.Но ако не ме питат,нищо не казвам или ако човекът не е готов да приеме истината.Аз съм на принципа:за какво да се хабя напразно?

# 7
 • Мнения: 119
Ако трябва да спестя истината ,откровено си лъжа.
Тактичността обаче ми е вродена ..

# 8
 • Мнения: 607
 Outta Joint Whistling

# 9
 • Алпите
 • Мнения: 10 394
Харесва ми тази реклама ... на някаква банка беше .
В единият случай детенцето , което измъчено свири на пиано , а "приятелката" казва на самодоволната майка - " Той е гений" или за момичето , което едвам се е напъхало в тясна пола , а продавачката я убеждава колко добре и стои , пък и " ще се поотпусне малко .. "
А сцената с любовницата хареса ли ти?

Спестявам, да. Но избягвам да лъжа- мисля, че има разлика.

# 10
 • Мнения: 189
Ако не мога да кажа нищо хубаво, не коментирам.
Ако ме питат за мнението ми, се опитвам да кажа истината деликатно, така че хем да ме разберат, хем да не се обидят.
Не мога да лъжа, много ми личи, а и не помня какво лъжа, така че не го правя.

# 11
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 186
Казват ти, че си дебела. Ти се втурваш да отслабваш, така ли? Не, ще се депресираш, ще изпаднеш в самосъжаление, ще се натъпчеш ей така, напук. И ще станеш още по-дебела.
Има и изключения, разбира се. Има хора, които се амбицират. Но колко са те?
А моята (поставена от мен) задача е трудна: опитвам се да не лъжа и едновременно да бъда тактична. Ха де.
П.П. На някои жени им отива да са по-дебелички.  Wink Аз много харесвам няколко девойки, които не са точно с манекенски мерки, пък.

# 12
 • Мнения: 191
Ако щете го наречете лошо възпитание, но аз не спестявам истината на хората, които са важни за мен, било тя хубава или лоша. Ето защо съм си извоювала репутацията на човек, на който може да се вярва. На непознати или хора не до там близки, предпочитам да не си давам мнението.

# 13
 • Мнения: 4 302
В общи линии когато нещо не ми харесва и не ме засяга пряко гледам да си мълча. Ако ме питат конкретно казвам истината без да влагам лична преценка- например "Какво ще кажеш за това" - "Шарено е" вместо "Ужасен кич е". Ако трябваше да кажа нещо докато слушам свирещото момченце щеше да е "Това на Моцарт ли е".
На най близките казвам честното си мнение, но все пак те се броят на пръстите на едната ми ръка.
Та така.

# 14
 • София
 • Мнения: 7 078

Съгласна с Флор, но има и едно НО - колкото повече държа на един човек и ми е близък, толкова съм по-директна, безпардонна и до болка откровена. Нищо не спестявам.

Общи условия

Активация на акаунт