Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 805
Здравейте!
Реших, че този подфорум е най- подходящ, защото става въпрос за нашите деца.
Става въпрос за школата, която от няколко години посещава дъщеря ми.
Началото на юни бяха на републиканско по шоу-денс в София и всич …  квота за участие както на европейско, така и на световно. Ръководителката реши да изпрати най- добрите танци с най- добрите танцьори- 40 на брой.
Въпросът обаче е и финансов.
Градът ни е малък и беден. Общината е гласувала на съвет да отпусне 1500лв. Сумата само за моето дете ще ми струва 4 мои заплати.
За сега има спонсори за извоювалите вече позиции през минали години- Борко и Стъни. Но надежди има и не само в соловите изпълнения, а и в изявата на формации(9 Alexia (Eagles) Bulgaria ).
2007
2006
2005
Ръководителката се опитва да намери спонсори за 2 ръководители, 2 шофьори и мед. лице. Останалото- сума над 30 000 остава в ръцете на родителите.
При проява на интерес от страна на спонсор мога да дам повече подробности, за това, което предлага школата насреща като реклама, както и да осигуря връзка направо с ръководителката при нужда.
Много се надявам да се намерят...Защото вече някои деца се отказват, поради невъзможност родителите да поемат сумата...
В крайна сметка тези деца представят България! bg

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 10:19 от мимиту с кeрилeзация

# 1
 • Мнения: 4 138
ами зависи с какво време разполагаме. за набиране на средтсва. малко повечко подробности. за къде в германия става дума, кои градове. предполагам парите са за път, квартира и храна на децата. просто наистина малко по-подробно описание, ако може  bouquet

# 2
 • Мнения: 3 805
Световното ще е октомври в гр. Риза(Riesa). Но сега се правят заявки.
Парите са необходими за нощувки и път(само със закуска ще са за сега, разбира се може да се промени...). Предвидено е пътуването да е с автобус, защото се пренасят и костюми и декори, а там превоза е доста по- скъп. Най- малките са на 9г.
Не е нужно да се осигурява цялата необходима сума. Но ако има желаещи да спонсорират с колкото и да е, ще сме много радостни.
За още повече подробности би било добре да ви свържа направо с ръководителката при желание да помогнете.

  bouquet

# 3
 • Мнения: 3 805
дописвам новини от днес:

Обмисля се и друг вариант за пътуване.
Другата новина е че лично се заемам школата най- сетне да има собствен сайт(какъвто до сега не е изграден поради липса на пари). Надявам се до месец да е в пространството.

Молбата към желаещи да подпомогнат школата за световното събитие остава!
  bouquet

# 4
 • Мнения: 4 138
лично аз, засега, мога да се включа с малка сума и то след поне месец. но питах като цяло, защото ще се опитам да говоря с българи в германия и се надявам да постигна успех. по тази причина ми трябваше повече информация.
за събиране на средства се изисква време.
моето мнение е, че може би не бива да се отказва никой засега. опитът ми ме е научил, че невъзможни неща няма.

# 5
 • Мнения: 3 805
Благодаря ти за интереса!  bouquet

Ако имам новини, ще пиша тук или на ЛС.

# 6
 • Мнения: 748
Да побутна темата. Дано да се съберат паричките

# 7
 • Мнения: 2 197
Извинявай за спам-а, но за мен е абсурдно най-добрите да бъдат 40 на брой! Особено за малък град. Това означава, че вашия клуб има примерно 150 танцуващи, от които най-добри са 40. Нещо не ми се връзва. Иначе искрено се надявам да намерите спонсор(и), но това с тези 40 най-добри ми се струва меко казано нереално. За мен най-добри могат да бъдат максимум 3-4 двойки. Даже и да говорим за няколко категории пак не са 40. Или там влизат и  доста учители (което пак е смешно).

# 8
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 175
Другото, което може да означава е, че школата е много добра.
Примерно - дядо ми, лека му пръст, беше изключителен диригент. Взе хор от 20 деца от едно помашко селце, направи хор, и обиколи Европа, е, източната част, но тогава друго не можеше, с тях и взе доста награди по фестивали, с разлика, че беше по социализЪма и държавни пари да се показваме пред света не се жалеха . Това значи ли, че 20 от 100 деца не е реално. А те имаха ангелски гласчета.
Когато школата е добра и се работи с децата, може да станат чудеса.

# 9
 • Мнения: 3 805
Извинявай за спам-а, но за мен е абсурдно най-добрите да бъдат 40 на брой! Особено за малък град. Това означава, че вашия клуб има примерно 150 танцуващи, от които най-добри са 40.

Децата в школата са около 200 общо в няколко възрастови групи.
Възрастовата група на дъщеря ми(от 7 до 12г.) са около 30 деца. Почти всички са играли поне 2-3г. Някои са от 3 годишни в школата.
Новозаписалите се деца често се отказват, защото не могат да се справят на натоварването. Така след първи клас остават предимно много серизни и силно мотивирани деца. От възрастовата група с която съм с най- преки наблюдения, от тези 30 деца са избрани 7 най- добри, с които е направен танц. Води се малка формация(има стандарти за бройката). Това са и най- малките деца, които ръководителката възнамерява да заведе в Германия, за да придобият опит и самочувствие.
По- горните възрастови групи...отново са деца, които вече от години тренират и са силно мотивирани. Прекарват и в момента почти всичкото си време в залата. Част от тях се водят солисти на школата и са със статут на национални спортисти по шоуденс към спортната федерация(за част от тях спонсори вече са проявили желание да ги спонсорират).  Но както днес в сутрешния блок каза Нешка Робева- преди да бъдат постигнати резултатите има много труд и средства за да бъде създаден един състезател.
П.П. като препрочетох написаното от теб ми се струва, че мислиш че шоу- денс се състои в танц на двойки... Това не е така(в интерес на истината и аз доскоро не знаех какво е шоу- денс  Simple Smile). Има индивидуални танци, дуети, триота, малки и големи формации.

Каспър, благодаря ти! Наистина, това че градът ни е малък не означава че тук липсват даровити деца. Дори напротив! В момента танцовия състав "ДОбруджанче" е в Полша, певческите школи обикалят света- хора "Медникаров", а и школите за поп изпълнители са много добри(Кремена, Преслава, Валентина от Мюзик айдъл 1, Елена от Мюзик Айдъл 2 също е Добричка възпитаничка), школата по спортни танци също набира сила и обира не малко награди.
Може би и там е проблема, много са ни талантливи децата и не стигат спонсорите Grinning

Последна редакция: вт, 22 юли 2008, 15:12 от мимиту с кeрилeзация

# 10
 • Мнения: 4 784
Потърсете помощ от някои клубове, където членуват повече бизнесмени и финансово по-стабилни хора, като Ротари например. В нашия град често именно този клуб подпомага една школа за народни танци за пътуванията по републикански и международни конкурси.

# 11
 • Мнения: 748
Някакви новини?

# 12
 • Мнения: 3 805
Скорпи, благодаря за интереса!  bouquet
Не е правена нова родителска среща и не мога да кажа нищо ново.
Сайта също е наникъде, защото нямам материали все още- снимков и текстов материал.

# 13
 • Мнения: 3 805
Побутвам си темата с малко информация за самата школа, за да се придобие представа за какво става въпрос.
http://ztoalexia.awardspace.com/index.php
Предупреждавам, че сайта е в съсвсем начален стадий(и временно на този адрес) и да не обръщате внимание на вида му, колкото на информацията в страници Начало и Екип.
Предстои оформяне на сайта, както и качване на голям обем от снимки и няколко клипчета.
Темата е не толова за поемане на цялата сума, колкото за частично подпомагане в разходите, може и срещу реклама на спонсорите.

# 14
 • Мнения: 505
Нека ти подбутна темата и да ти кажа и аз какво мисля. В интерес на организаторите на тези световни и европейски първенства, е да има много участници. Така и самото им събитие ще стане по-голямо, което пък предполага повече популярност и повече потенциални приходи.
Понеже в нашето семейство се занимаваме с танци, ще ти кажа как стоят нещата в салсата.
Най-голямото световно първенство се провежда в САЩ. За целта в цял свят се провеждат Квалификации за него. Миналите години в България имаше една, а тази година - две квалификации. Победителите печелят правото да се състезават директно на полуфинал, самолетни билети и настаняване в хотела в САЩ. Отборите победители печелят само участие на полуфинала  и настаняване в хотела. Не е много, но е някакво покриване на разходите, каквото на вашите деца за съжаление не са предложили.
Оттук насетне се търсят спонсори за отбора. Което е много много трудно. Предполагам, че щом става дума за деца, може и да ви е по-лесно.  Съвета ми е да се обърнете към местните по-големи фирми и бизнесмени, а ако сред тях имате и някой познат  - шансовете ви са по-големи.
Не искам да те отчайвам, но салса отборът, за когото ти говоря, миналата година станаха Европейски шампиони и въпреки това намирането на спонсори се оказа почти mission impossible:)
От сърце ви желая успех! Дано децата успеят да заминат и дано не спират да се занимават с танци!

Общи условия

Активация на акаунт