Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 316
Здравейте, доктор Слънчева!
Малката изкара много тежко ентеровирусна инфекция с повръщане и страшно разстройство. 2 дни се опитахме да се преборим вкъщи, но не успяхме и я приеха в инфекциозна болница. Вчера ни изписаха и тя за първи път яка нормално и само 1 път за деня. Докато бяхме вкъщи през първите 2 дни от болестта давах от лечебната Хумана, но тя в един момент просто отказа да пие мляко. В болницата предлагах същото мляко, но тя само като кажа "мляко" и казваше "неискам". Като и сипя и й дам шишето дори не го опитваше и започваше да вика "неискам мляко". Накрая се отказах да й предлагам. Като се прибрахме вкъщи вчера продъжихме с диетата, а вечерта отидохме да приготвяме млякото (това си беше ритуал преди), но само като видя кутията и каза "мамо гадно е млякото". Седнахме да пием мляко както всяка вечер преди и тя отново неискаше да го пипне дори. Сутрин преди да се разболее ме будеше с думите "мамо ставай да правиме млякото", а  тази сутрин каза само "мамо ставай". Мисля, че свързва вкуса на млякото с някой път когато е повърнала или я е заболяло коремчето. Преди да се разболее пиеше Нестле Джуниър сутрин и вечер по 250мл и дори искаше още. Никога не е отказвала мляко за разлика от супите и манджите. Много съм притеснена да не откаже млякото въобще. Много се радвах, че обича мляко преди, а сега съм силно притеснена. Никога не съм я насилвала да пие и сега също опитвам, но с въпроса "Искаш ли мляко?" ме е страх да не стана досадна и да започне да отказва от инат.

Според вас ако е лош спомен от боледуването има ли шанс да започне ли да пие отново мляко в някакъв момент? (тя много помни вече и дори днес показваше на децата къде е повърнала за първи път, а вече мина 1 седмица откакто не сме били на площадката)

Кога мога да дам Нестле Джуниър отново? Тя вече 2-ри ден няма разстройство. (надявам се като усети познатия вкус на това мляко да започне да пие отново) Всъщност се надявам да е намразила само лечебната Хумана...

Моля, посъветвайте ме какво да направя.   bouquet

# 1
  • Мнения: 5 760
Това е лош спомен и е добре на този етап да не настоявате. Заменете го с попара и изобщо храна,която иска и харесва. Оставете млякото за по-късен етап след десетина дни, като го давате с нещо друго напр. кифла или кроасан, баница, филийка с масло и кашкавал.

Общи условия

Активация на акаунт