Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 8
Дали някои има информация как да се процедира когато бебето е извън града-постоянно жителство за по-дълго време. Моят син е на 6 месеца. Педиатърът ни е в София, но за лятото се намираме в гр. Бургас при родителите ми. Сега трвбва да му се направят  задължителните излседвания за кръв и урина и да му се бие трети прием вакцина за Хепатит Б. Педиатърът ни от София не знае каква е процедурата в такъв случай. Някой има ли инфо къде може да му се бие ваксината по НЗОК (една мама каза в ХЕИ) и какъв вид/номер направление ми трябва за изследванията. Има ли вариант в този случай или просто на закупя ваксина и да ползвам услугите на частен педиатър и лаборатория в Б-с?

# 1
  • Мнения: 974
Задай въпросът си тук.
http://www.nhif.bg/bg/questions.phtml

Мисля че може временно да запишеш бебето при личен лекар във Бургас. Но за ваксините не съм много сигурна. Моя приятелка миналото лято беше отложила ваксините след разговор с личния лекар в София, а ходеше при друг лекар на консултация,защото бебчето беше на 2-3 мес.
Не е проблем да отложиш за 2-3 мес. ваксината.

# 2
  • в Надежда-та
  • Мнения: 4 951
Избираш си лекар и го записвате за временно в Бс. Те вече си поемат ваксини, изследвание и тнт Peace

# 3
  • в Надежда-та
  • Мнения: 4 951
Аз родих при родители те ми и първите месеци малкия беше записан там. Когато се прибрахме, докато избера тук лекар, докато се наканя....решихме на частно да си го ваксинираме - лекарката ни изпрати в аптеката да си закупим ваксината, от там ни пратиха в ХЕИ, там пък искаха някаква бележка от докторката.....бе дълга и широка. Та направо си го записахме. Иначе имаме връзки в ХЕИ и бързо щяхме да я вземем, даже лекарката се учуди как ще ни я дадат \явно не е лесно\
За да не си усложнявате живота, си запишете детенце направо. Те са молби и си ги взимаш от лекаря направо \на нас даже сестрата ни я попълни\

# 4
  • Мнения: 8
Смяна на педиатър нали е възможна само юни и септември... в смисъл, че не е когато ти решиш и когато си извън града. Иначе да се похваля, че днес ходихме в ХЕИ Бургас за ваксина за Хепатит Б (трети прием) и нямаше никакъв поблем,при това напълно безпалтно. Иначе Пентаксима миналия месец го заведох на частно, защото така и така го купувам.
Изглежда, че и за изследванията за кръв и урина ще отида на частно, защото педиатърър в С-я не знае како направление точно - Simple Smile бели кахъри. Стискайте палци да успея на взема урина на малкия в тези смешно изглеждащи колектори!

# 5
  • Мнения: 974
Юни и декември сменяш джипито си по желание. Когато ти се налага да живееш в друг град имаш право по всяко време да избереш временно личен лекар. Мисля че беше за срок от 6 мес.

# 6
  • в Надежда-та
  • Мнения: 4 951
Юни и декември сменяш джипито си по желание. Когато ти се налага да живееш в друг град имаш право по всяко време да избереш временно личен лекар. Мисля че беше за срок от 6 мес.
така е Peace
Радвам се, че сте се справили лесно и бързо в ХЕИ Бургас

Общи условия

Активация на акаунт