Здравейте, мили майки,

Не зная дали съм намерила правилното място да публикувам тази тема, ако не съм, моля да ме извините и да преместите темата.   newsm78 (Просто ми хареса идеята на Сдружение „Български и настоящи майки”, защото съм се убедила, че заедно сме по-силни. По-конкретно се обръщам към майките в Шумен, но нищо чудно идеята да допадне и на другите в България.

Аз имам детенце на 1 година и 4 месеца и в момента, в който разбрах, че съм бременна, в мен се породи притеснението какъв ли живот го чака. Страхувам се от съвремието, от загубата на ценностите, от жестокостта, от самотата. Не съм сигурна в каква среда ще попадне като порастне. Случвало ли ви се е да се страхувате така? Не мога да го сложа в кафез, но мога поне да опитам да му предложа интересни занимания, които едновременно да го забавляват и да го възпитават.

Търсех начина до скоро и в крайна сметка се появи нещо добро, което се надявам да просъществува и да имам възможност детето ми да попадне в тази среда.

В местен форум се зароди идеята за Скаутски клуб в града ни. Той има за цел да създаде на децата и младежите в града интересни занимания, предимно сред природата като същевременно възпита в тях отборен дух, отговорност и грижа към себе си, към другите, към природата. Към клуба се присъединяват все повече родители и деца от Шумен, всички с надеждата, че ще се случи нещо добро.
Всички загрижени родители се присъединяват съвсем доброволно към организирането на дейностите. За съжаление, както при всичко, тук също са необходими средства – основно за екипировката за подготовка и лагери, която е специфична, тя трябва да осигури безопастността на децата.

С настоящото бих искала да поканя всички бъдещи и настоящи майки в Шумен да се включат в реализирането на идеята. Можете да подкрепите клуба морално, като се включите в Родителския комитет и участвате с коментари и предложения, както и финансово – за набирането на средствата за екипировката.

Надявам се да споделите моята радост от създаването на нещо подобно в Шумен! (между другото, видях в една тема, че преди това сте писали за създаването на клуба, сега вече той е факт и започва работа) Hug

Последна редакция: пн, 30 юни 2008, 15:25 от Double with Cream