Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 803
Случвало ли ви се е девойки да се качите в автобус и всички седящи да ви поглеждат и се обръщат в друга посока.Но не това ме обиди.Една жена се обади с подкана някои да ми направи място и се заобаждаха куп хора;-Че като е бременна къде е тръгнала.;-един дядо каза че и той е бременен от снощи. ;-цитирам;-Един лев съм дала и ще си седя.Едно момиче ми направи място а на мен ми се приплака,всички хора ли озверяха?Този дядо би ли отговорил така на дъщеря си или на внучката.Ако беше набил спирачки шофьора и бременната дъщеря на онази жена беше пострадала?Наистина се обидих от приказките им,не е приятно да чуеш подобни неща и решително аз самата не бих обидила никои по този начин.Мама ме е възпитавала в уважение на към по старите,аз по същия начин моя 13год.син.Един ден той ме попита защо трябва да им става след като беше свидетел на едно такова отношение в автобус №260 с баби с туби за вода.Какво да му отговоря?

# 1
 • Мнения: 285
Разбирам те напълно! Аз коментари не съм чула,но тези погледи са ми напълно познати! За съжаление хората вече са такива!  Sad

# 2
 • Мнения: 99
Хубава темичка!На всяка бременна и се е случвало да отвръщат поглед с безразличие,но също така и да и направят място в автобуса.Сега не мога да се оплача,защото ми правят място/към края съм вече/,но най-безразлично отношение съм срещала от ученици/тийнеджъри/.Затова скъпи мами/бъдещи и настоящи/ много добре трябва да се замислим как ще възпитаваме децата си.Ужасно важно е,защото когато срещнеш безразличие и непокизъм в погледа на 16 годишно дете,ти става болно.А веднъж пък един пенсионер,така ни изблъска с моята също бременна приятелка и седна пред нас на седалката,при което аз му направих забележка да освободи ако обича.А той ми отвърна-"Аз не съм бременен,но ме боли крака,съжалявам!"Ядосах се,но хора всякакви.Всеки има какво да сподели,сигурна съм!Дори мисля,че съм срещала подобна темичка вече.  Hug

# 3
 • Мнения: 600
ами кажи на детето да прави каквото реши. то се вижда на къде е тръгнал светът...

а ти гледай да пътуваш колкото може по-малко и стискай зъби. хората по-добри от това няма да станат.

# 4
 • Мнения: 1 175
ооооооооооооо това ми е болна тема.
Като бях бременна на такива неща се наслушах и нагледах че вече на възрастен човек не ставам Naughty
И мен майка ми ме е възпитавала да уважавам възрастните хора, но след като се нагледах на простотията и наглостта им вече не се мърдам.
Веднъж бях в трамвай 12. Беше страшна блъсканица. Само възрастни хора насядали. Аз едвам се крепя и пазя корема. Едно момиче през две седалки ми викна да отида да седна, а бабата до мен ме изблъска и седна  Shocked Когато и направиха забележка тя нагло каза " е какво и аз три съм ги родила" Shocked както и да е след две спирки слезе и аз седнах, но се качи майка с дете на ръце. Отново всички гледаха навън, никой не се сети да и отстъпи, та аз бременна в 8 месец и направих място, т.к. бебчето спеше...............
Просто не знам на къде вървим. Има и много други случки но тази не мога да си я избия ор главата................

# 5
 • Мнения: 82
Аз също те разбирам.Бременна съм в петия месец и вече ми личи,но когато се кача в трамвая виждам същият поглед за който говориш.Само един единствен път една жена направи забележка, че съм бременна и никой не ми отстъпва място и това е.Всички пенсионери ще ме пребият за да седнат.Много съм ядосана, през целият си живот съм отстъпвала място на възрастните хора, а сега когато на мен ми се налага да седна в гр.тр-рт ми се налага да се "бия" с тях, за да мога да го направя.Ами младите?Те обръщат глава надругата страна все едно са видели прокажена, особенно момичетата, все едно на тях никога няма да им се случи това....За съжаление живеем в озверен свят, всеки гледа на него да му е добре и не го интересува нищо друго.

# 6
 • Мнения: 37 244
Не ми се е случвало, напротив.

Но пък винаги съм си преценявала собствените сили, когато съм тръгвала на някъде, предпочитам да не разчитам на другите.

# 7
 • Мнения: 216
Знам какво е Sadповярвай ми!Като бях бременна и се качвах в грАДСКИЯ транспорт-никой никога не ми е отстъпвал място да седна TiredЕдин ден даже си спомням бях в осмия месец-страшна жега,отивах на консултация с огромен корем-в претъпкания автобус ме бласкаха та чак лошо ми стана.Такъв кошмар и с такава простотия не бях се сблъскала досега-очите ми се напълниха със сълзи и даже като слязох си разревах от нерви #Cussing outВъпреки всичко винаги сега ставам и отстъпвам мястот си на бременни или майки с деца.А хората-те наистина са станали ужасно злобни за съжеление.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 066
За съжаление народа е оскотял напълно Twisted Evil

# 9
 • Толбухин
 • Мнения: 2 497
Случвало ми се е,никак не е приятно.

# 10
 • Мнения: 689
Аз самата не съм ставала повод за подобни случки, но съм виждала такива. Не се натъжавай, не всички хора са оскотели и озверели. Ти самата си по-емоционална и чувствителна (аз също) и изживяваш тежко подобно отношение. Вдигни глава!  Hug  bouquet

# 11
 • Мнения: 812
Случвало ми се е същото ooooh!
И аз, както някой по-горе беше писал, от тогава просто не си и помислям да стана на възрастен човек! И това не е от злоба или опит да се реванширам някак, но никой не може да ме убеди, че голямата част от пенсионерите имат крайна необходимост да са в пиковите часове в градския транспорт! Мисля си обаче, че това няма да се промени, докато няма законова основа - например: има места за бременни, болни, майки с деца в транспортните средства - всеки, който не отговаря на тези условия да бъде глобяван, ако ги е "превзел"; всички пенсионери да плащат пълната сума за билет, ако ще пътуват в пиков час и да има съответните санкции за нарушение! Освен това обаче да бъдат санкционирани и шофьорите на превозни средства, които не спазват графика си; превозните средства да се почистват поне веднъж на ден!
Затова се сещам...

Няма скоро да се реши този проблем... Confused

# 12
 • гр.София
 • Мнения: 375
Много потискаща тема. Не съм вярвала, че хората са толкова озверели, докато и аз самата не се сблъсках с подобно отношение. И за съжаление много често виждам такава реакция от жени-и млади, и по-възрастни, които най-вероятно имат деца. Винаги съм отстъпвала място на възрастни хора, бременни, майки с деца или просто на някоя жена с багаж. Не бих могла спокойно да си седя, когато до мен е изправен човек, който е затруднен по някакъв начин. Но явно това не си отнася за повечето хора. Много рядко се е случвало някой да ми отстъпи място, да не кажа, че тези случаи са изключение. Все пак не всяка бременна има постоянно на разположение кола, за да се придвижва, а в град като София е невъзможно да си стоиш само в квартала, в който живееш. Налага се да отидеш на лекар, да си правиш изследвания, които често се намират на доста голямо разстояние от мястото, където живееш. Затова не приемам аргумента "като е бременна къде е тръгнала". Да не говорим, че много жени продължават да ходят на работа, въпреки напредналата си бременност. Аз винаги съм гледала да си спестявам пътуването с градски транспорт, но понякога се налага. Веднъж ми се наложи да си извадя документ от Съдебната палата. Определиха ми дата, на която да отида. Документът не беше пристигнал от Министерството на правосъдието и ме върнаха за следващия ден. Когато отидох, документът отново не беше готов и ме изпратиха да си го взема от Министерството сама. Разстоянието не е особено голямо-около 15 минути ходене пеш и аз отидох, въпреки че се ядосах. При връщането ми в Съдебната палата трябваше да попълня един формуляр и допуснах незначителна грешка. Служителката ми се развика и тогава не издържах и й казах, че всеки може да сбърка и че тяхната служба също не е била коректна при условие, че два дни ме разкарват напразно и при това ме изпращат сама да взема документ, който вече би трябвало да е пристигнал. Служителката, вместо да се извини, се подсмихна ехидно и ми каза:"Какво се оплаквате, във вашето положение разходките и без това са полезни!".

# 13
 • Мнения: 884
Това ще продължи и като родиш. В нашите паркове е пълно с деца и пенсионери, Аз лично чух следния коментар, и то казан с много нервен и особено недружелюбен тон, явно след дълго издирване на празна пейка-"Какви времена дойдоха-от деца и бебета да няма къде да седнеш!"-една гледаща много лошо пенсионерка.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 1 817
 Що пък смятате хората за задължени да ви отстъпят място не мога да разбера. Това никъде го няма  newsm78 . В градския транспорт всички са равни. Като е бременна жена, да не е болна. Ако кара тежка бременност да ползва услугите на такси. И аз съм била бременна и се уверих, че някои бременни просто обичат да са център на внимание и с положението си да манипулират хората.

Общи условия

Активация на акаунт