Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 5 519
Синът ми е на 2 г. 6 м. Има петна по десния крак, червени, от слънце и от топло се зачервявават още повече, на места синее. Забелязах го когато беше на около 6 м., педиатърката каза - израства се, не го дръж на слънце, силни слънцезащитни кремове и чадърче на количката. Не звучеше кой знае колко трудно, беше бебе и седеше в количка, но сега, иди задръж 2-годишно да не ходи на слънце. Миналото лято незнам защо не ми е изглеждало притеснително, но - не изчезва.. Както и да е, отидохме на съдов хирург и това е диагнозата. След като той ми обърна внимание - да - крачето е подуто, според него разлика в размера на стъпалата има голяма. На амбулаторния лист пише следното: обемна разлика за сметка на дясната подбедрица и дължината на стъпалото. Хемангиом на седалищната област вдясно. Липсва варикоза. Запазени периферни пулсации. Пита ме дали има проблеми с ходенето. Наистина, като проходи детето, имаше един период около месец примерно, когато се спъваше с едното краче, но не помня кое, щях да ходя на ортопед, но то отшумя и оттогава не е имал проблеми.
Въпросът ми е- някой може ли да ми разясни малко диагнозата.
Казаха ми - нищо не се прави, чака се да се израсте, не се маже, нищо, нищо, на 1 година на профилактичен преглед, можело едното краче както е по-дебело, да стане и по-дълго.
Ако имате някаква информация, ще бъда благодарна.

# 1
  • Мнения: 2 263
Според мен трябва да заведеш детето на детски ревматолог и да ти назначи повече изследвания.

# 2
  • Мнения: 5 519
Да, благодаря ти, непременно ще го направя разбира се. Дали няма да има някои с такъв проблем, да ме осветли. Или да пусна темата някъде другаде?

# 3
  • България-Швейцария
  • Мнения: 2 532
Аномалия ли точно каза или невралгия?
Нашето рода почти всички сме с диагноза 'невралгия на периферни кръвоносни съдове', прилича ми като да е същото или поне подобно.
Не се умира, но си го носиш доживот почти, наистина с възрастта става по-поносимо.
При сестра ми е най-силно изразено, дойде ли зимния сезон отделно от червенината ръцете й се подуват като понички Sad.
Ако извадя 'късмет' да замръзна и аз съм така, после спадат с дни.
Лятото като че не ни влияе толкова зле, но в големи горещини също се случва да ми се подуят ръцете, а вените ми имам чувство, че ще се пръснат, изглеждат точно като на оная прословута снимка на Анджелина Джоли.
Зимата гледам да съм на топло, през лятото климатикът ми е пръв приятел и така.
Само не се шашкай предварително Hug

# 4
  • Мнения: 5 519
Аномалия е написал, кофтито е, че се отразява на ходенето като че ли. Да, иначе прилича да е същото или поне подобно. Въпросът е, че аз не съм съвсем сигурна кога се е появило. Забелязах го лятото след като се роди детето, но може да е било и преди това ..

# 5
  • България-Швейцария
  • Мнения: 2 532
Отразява се, предполагам, защото подутото място от една страна губи чувствителност, а същевременно е и болезнено - 'чудно' го описах, но не знам как по друг начин да го обясня, моите ръце като се подуят ги усещам като изгнили.
Разпитвай го доктора, не го жали, какво трябва да правиш, от какво да го пазиш... отговори от типа 'ми няма какво да се направи' не приемай.
Ще питам и сестра ми довечера къде и при кого ходи последно.

# 6
  • Мнения: 5 519
Благодаря. Ти говори ли със сестра ти? Утре сме на хематолог, незнам дали е точно подходящия специалист, но да минем и оттам.

Общи условия

Активация на акаунт