Рецепта за кьополу?

  • 9 597
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 13 206
И аз ще се включа с малко по-различна рецепта за кьопоолу  Wink
Пекат се патладжани и чушки. Обелват се и се смилат с машинка за месо. ДОбавя се счукан чесън и настърган домат, или смлян, ама без люспите. После се добавя майонеза. Майка ми така го прави и ние го предпочитаме в този му вид  Grinning

Сега да кажа горе-долу пропорциите
2 големи патладжана (аз избирам такива, че да се поберат в троен чушкопек)
3-4 големи чушки
1 среден или голям домат.
2 майонези

Патладжаните се оставят да се отцедят, след като се обелят, иначе много воднисти седят. Може да се добави и магданоз.
Да ви е сладко! Grinning

# 16
  • София
  • Мнения: 2 430
Печен ,обелен и изцеден патладжан се намачква,добавя се олио и счукан чесън,сол и готово.

1. към горната смес може да се прибави и майонеза....

2. Към намачкания патладжан вместо чесън се прибавя настърган лук,настърган и изцеден от сока домат,печен,обелен и смлян пипер,олио,сол - това у нас се нарича икрА...
така го правя и аз ,но с чесън и майонеза,без настърган лук Peace
П.П.както е писала Vache патладжана да се изцеди,може и да се поръси с малко сол

Общи условия

Активация на акаунт