Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 671
Преди месец някъде ми се случи да гоня едно 3-4г. дете из нашия парк,защото упорито бягаше към улицата.
Оказа се,че баба му го взима от градина,но нито може да го стигне,нито пък то има желание да я слуша.
През цялото време,докато се надявах бабата да събере сили да спре да крета,та барем ни настигне,аз се опитвах да го кротна зверчето му с зверче,само че никакъв контакт не се получаваше - само се смее и търчи към улицата.Улицата е много натоварена.Колите минават с 50-60км,постоянно има автобуси.То напира към улицата,пищи,смее се,аз го дърпам...(Добре,че не бях с моето дете,че кое по-напред да пазя.) В края на краищата го сгащих в ъгъла до един храст,докато допъхти бабата. Която,като дойде,ме помоли да го вдигна (насила) и да й помогна да пресечем улицата.
След 2-3 дена чух жена в парка да разказва как е гонела едно дете,което пак така си е бягало към улицата, и баба го е гонела, и се е набрало да пресича,и спирачки са изсвирили...живо и здраво -оттървало се...

Вчера - същата история - седя в парка на една пейка и същото дете профучава покрай мен към улицата,а баба му все така на километър след него:спри бе,Тони,спри бе...

Важно пояснение е,че същото дете го видях веднъж с майка си - кротко и прилежно вървят ръка за ръка.
Кво правим,момичета,в такъв случай? Говорим ли с майката по въпроса?

# 1
 • Мнения: 1 233
Кофти ситуация  Confused От една страна има буквално риск за живота на детето, от друга ...

Може би ако 2-3 майки и обясните ситуацията на жената, защото ако си сама, може да реши, че нещо ти си кривата в случая

# 2
 • София
 • Мнения: 1 471
Бих говорила с майката. Сигурна съм, че тя не знае, че бабата не се справя с детето и че по този начин застрашава здравето и живота му. Ами ако следващия път наоколо няма друг човек да гони детето? Не ми се мисли, какво може да се случи.

Честно казано, ако не видя майката, сигурно бих стигнала даже до крайността да се обадя на полицията, и социалните да приберат детето, докато не си го вземе майката.

Ако няма кой друг да гледа детето, ще трябва да помисли за някакъв компромисен вариант, но в никакъв случай на тази баба не трябва да й се поверява отговорността за това дете.

# 3
 • Мнения: 2 865
Макар моят да е като лепенка и за мен и за баба си.
Не бих ти се разсърдила в никакъв случай да споделиш какво става с детето ми, докато е с баба си.
Дори и да си непозната.  bouquet

# 4
 • Varna, Bulgaria
 • Мнения: 464
Ако съм сама дори, бих й казала, че вече няколко майки "познават" детенцето , тъй като им се е налагало да го спират от пресичане на улицата само. И че явно за жената, която го прибира от градина е непосилно да се справи с бързия и палав малчуган.
Лично аз  за себе си мога да кажа, че бих предпочела да ми кажат.

# 5
 • Мнения: 1 131
Мисля, че по-добрия вариант е наистина да говориш с майката. Аз също бих искала да зная, ако това е моето дете.

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 671
аз пък не мога да повярвам,че майката не знае.

# 7
 • Мнения: 4 784
Ако съм на мястото на онази майка, с удоволствие бих искала да ми споделите видяното.

Но все пак, странно е, че едва ли майката не може да прецени, че оставя детето си на кретаща бабичка. Моето не е от най-палавите, но веднъж свекърва ми настоя да го изведе сама /на 78г. е и тя е от кретащите/, еми сърцето ме заболя, как ще и го дам да излязат двамата.

# 8
 • Мнения: 3 268
Представих си нагледно случката.Бабата скоро ще се гътне жената,сърцето й няма да издържи.Тогава,ако детето още не го е смачкала някоя кола,ще го гледа майка му ще,не ще.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 418
И аз си мисля, че майката не може да не знае. Едва ли толкова драстична промяна има при детето като е с бабата и майката. Сигурно и при майката си е доста енергично, но има респект.

Щерката до към 3-4 годишна възраст само тичаше. Не даваше да я водиш за ръка.
Разказвала съм и друг път как баба ми(тогава 74 годишна и трудно ходеща)  веднъж я беше извела - с едно коланче вързала нейната ръка и ръката на Креми. Много бях възмутена(като кученце), ама баба казваше - аа, по-добре да ми е мирна главата, щото ако се случи нещо как ще съм жива после.
 Както и да е - дадох изрична забрана да излизат без мен.

# 10
 • София
 • Мнения: 974
И аз си мисля, че майката не може да не знае. Едва ли толкова драстична промяна има при детето като е с бабата и майката. Сигурно и при майката си е доста енергично, но има респект.

Може да има драстична промяна ...и още как. За пример голямата ми дъщеря...в къщи щура, дива и обратното много послушна при баба си, и по-ниска от тревата в детската градина Rolling Eyes Свекърва ми дълго време не можеше да повярва, че се принуждавам да зарежа бебето с количката нейде по тротоара, за да гоня каката, която ще си счупи краката от тичане щом я взема от детска.
В случая няма значение дали майката знае или не, на мен ще ми е гузно, ако не й кажа, очевидно е опасно за детето. Но информацията трябва внимателно да се поднесе, без никакъв намек за намеса ...просто съвсем обективен разказ на страничен наблюдател....трудна задача, но ще спя по-спокойно...ами ако не знае

# 11
 • Мнения: 103
Задължително бих говорила с майката, дори и да рискувам да ми се скара. Все пак става въпрос за детски живот. Ако аз съм на мястото на майката бих била много благодарна ако някой ми каже.

# 12
 • Мнения: 9 817
Говорим задължително с майката.
Не знам дали бабата е споделила с родителите, че внучето не я слуша, но ти поне го направи.
Защото, днес си го дръпнала от улицата дни, утре ще го хване друг, но ако след дни просто около тях няма хора, не ми се мисли какво ще се случи!

# 13
 • Варна
 • Мнения: 3 171
мисля че няма две мнения по този въпрос
щом става въпрос за дете и неговата безопасност никой не трябва да е безучастен
задължително трябва да се осведомят родителите час по скоро

# 14
 • Мнения: 9 052
ами на такова бих му прожектирала няколко филма zа катастрофи, жертви и какво остава от теб, като попаднеш под гумите и бих го питала дали ще му е мног оинтересно тогава да раzиграва баба си, zащото zнае , чЕ тя не може да го стигне.
Пък ако ще да сънува кошмари просто.
Егати лиготията.
Онzи ден моето пища мятка се , тичА подкача  ... накрая го оставих и се хлъzна в банята и си халоса zдраво главата на тоалетната (чинията беше вдигната) ... вЕчЕ 2 дена ходи с огромна цицина и НЕ търчи в банята. Аман.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт