Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Varna, Bulgaria
  • Мнения: 464
До сега не сме имали подобен проблем и от както се разведохме Валка ходеше на гости на другите баба и дядо горе-долу на 2 седмици с преспиване (1 или 2 вечери)-ходеше с желание. Баща й е в чужбина и си идва на 8 месеца, като при престоя му тук тя е основно с него, както сме се разбрали.
Но родителите на бившия ми съпруг разредиха постепенно обажданията,за да я канят у тях и последния диапазон, в който не са се виждали е месец.
При последното обаждане преди 2 дена, попитаха дали мога да я заведа на 1 Юли и да я взема на 3 Юли , когато Валентина чу, че може би ще е там 2 вечери писна и каза, не искам за 2 вечери да ходя.. Обясних й, че племенницата на бившия ми мъж ми ще е там и ще могат да си играят и се разбрахме , че като спи там първата вечер, може да ми се обади и да ми каже ако иска да я прибера на втората вечер и това се случи, днес ми се обади и каза, че иска да се прибере у дома, а аз й казах, че ще я прибера след работа, като исках да говоря с баба й, която ми обясни, че си играели много добре, само вечерта като си лягали е казала, че иска при мама, да съм се обадела по-късно след обяд, да поговоря с нея и да кажа, че съм ангажирана и не мога да я взема. Аз й казах, че нямам намерение да лъжа детето си и , че щом иска да се върне в къщи, ще си я взема. Разбрахме се да звънна след обяд, може да се е разубедила(децата понякога менят желанията си често), като ми обясни, че излизали след 18 часа, защото е по-прохладно тогава. И аз уговрката я спазих , обадих се в 16:30, но бяха излезли.. Сякаш ще им я открадна.
Междувременно говорих и с баща й по месенджер и той сподели моето мнение, че няма да я караме насила да стои там. Така и казах на баща му, защото като се обадих, той отговори , че са излезли, тогава аз му казах че сме имали уговорка да се чуем преди това и тъй като не сме се чули , а последното й желание е било да я взема, ще я прибера, май се нацупи, в крайна сметка за мен е важно детето ми и не искам да се чувства излъгано.
Вярвам , че постъпвам правилно, още повече, че съм овек , който държи на уговорките, а те не се спазват от другата страна.
Исках само да споделя, може би не е толкова важно, но се натоварих и след споделянето ми тук малко ми олекна
Благодаря, че ви има  Hug

# 1
  • София
  • Мнения: 1 490
Това може би е нещо временно, дъщеря ми се държеше по абсолютно същия начин на тази възраст, въпреки че много обича баба си и дядо си. Хубаво ще бъде да поговориш с нея, ако може да ти каже, какво я кара да не иска да ходи там. При нас причината беше, че я караха да си ляга рано  Laughing

# 2
  • Varna, Bulgaria
  • Мнения: 464
И нашата причина е същата  Rolling Eyes
Дай идея, как се справихте с това, защото знам, че и тя ги обича ама..

# 3
  • София
  • Мнения: 1 490
На моята дъщеря й обяснявах, че баба и дядо искат тя да си ляга рано, защото я обичат, и защото така е по-полезно и правилно за децата, за да пораснат големи и здрави  Simple Smile

След няколко подобни разговора тя сама започна да настоява да си ляга рано и вкъщи, и ми се сърдеше, че вечерята не е готова навреме  Sunglasses

# 4
  • Мнения: 29
Здравейте и от мен!  Моите синове изключително рядко се случва да ходят  при бившите ми свекър и свекърва , а и при моите родители , защото  не са в нашия град. Но почти същия проблем с ранното лягане го имаме. А също и с ограниченията за гледане на ТВ . Не мисля, че трябва чак толкова да се притесняваш – просто трябва да значат че бабите и дядовците много повече  се тревожат за нашите деца, защото са живели  доста повече от нас и  се притесняват нещо лошо да не им се случи. Наблегни обаче все пак , че и ти си изключително загрижена за  детето си, но тъй като си ангажирана с работата си и домакинските задължения, затова ти е по-трудно да изискваш от детенцето да ги спазва. Не знам дали ме разбра , но  когато обясниш на детето как ТИ  се чувстваш , то  като че ли доста по-зряло започва да гледа на нещата.
УСПЕХ
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт