Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 юли 2008, 18:02 ч.

ЗАЕКВАНЕ В СЛЕДСТВИЕ НА СТРЕС!

 • 3 998
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 42
На моята приятека детенцето започна от скоро да заеква след инцидент в детската градина,той е на 6г,моля за съвет!!!!!!!!!

# 1
 • Мнения: 4 071
Съвет мога дам единствено, че детето може да се заведе на детски психолог /а и на логопед също/. Дано детенце се оправи  Praynig. Успех  Hug

# 2
 • Мнения: 42
Записан е на логопед,но оттам са и казали,че шансовете за оправяне са 50/50.Искрено се надявам всичко да се оправи. Praynig

# 3
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 011
Моето също заекваше, и сега като се притесни заеква (много рядко), но просто винаги съм го успокоявала и съм му казвала да говори бавно

# 4
 • Мнения: 526
Може да ви се стори отживелица но заведи го да му леят куршум, поне няма да му навреди

# 5
 • Мнения: 317
Отживелица или не, когато нямаш много възможности, отиваш и там. Ние водихме дъщеря ми и да й леят куршум, но нямаше полза. Имаме познати обаче, на чието дете помогна и спря да заеква - не мога да твърдя, че е от леенето на куршум.... Не знам.
Различните логопеди се изказват различно - при нас смятат, че ще отмине с времето, но и досега продължава.... Посещава логопед от една година, но не бих казала, че има особен прогрес - трябвало да се научи да си регулира дишането. Как да науча дъщеря си на 5 год. да диша с диафрагма и още по-важно: как тя да свикне да го прави непрекъснато?!!
Факт е, че в определени моменти заекването намалява, след това отново се засилва, и така. Аз лично мисля, че тя самата трябва да го преодолее, по-точно нервната й система. Дано...

# 6
 • Мнения: 1 685
Може да ви се стори отживелица но заведи го да му леят куршум, поне няма да му навреди
и, аз съм на същото мнение Peace

# 7
 • варна
 • Мнения: 50
МОГА ДА ВИ ПОСЪВЕТВАМ ОТ ЛИ4ЕН ОПИТ ДА ОБЯСНИТЕ НА ДЕТЕТО ПРЕДИ ДА КАЖЕ НЕЩО ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА  ОТ ОКОЛНИТЕ И 4Е ЗАЕКВАНЕТО НЕ Е 4АК ТОЛКОВА СТРАШНО НЕЩО, ЗАЩОТО КОГАТО АЗ СЕ ПРИТЕСНЯВАХ ЗАЕКВАНЕТО СЕ УСИЛВАШЕ И ПРЕДИ ДА КАЖЕ НЕЩО ДА СИ ПОЕМЕ ДЪЛБОКО ВЪЗДУХ ПОНЕ ПРИ МЕН ПОМАГАШЕ НАДЯВАМ СЕ ДА СЪМ БИЛА ОТ ПОЛЗА

# 8
 • Мнения: 42
При него се получава така,когато бърза да каже нещо и на една дума заеква по-няколко пъти.В едно изречение се случва по няколко пъти .

# 9
 • Мнения: 460
Бих препоръчала есенциите на Бах, има тема за тях в подфорума Алтернативна медицина, там има кой да ви консултира, мога да ви дам и телефон на човек, който се занимава от години с тях. Те помагат на психиката, като я укрепват. Когато голямото ни дете започне да заеква, давам капките и всичко се успокоява за 3-4 дена най много. Без странични ефекти са и ако не помогнат, в което се съмнявам, то няма да попречат по никакъв начин.

# 10
 • Мнения: 200
Моята дъщеря започна да заеква , катастрофирахме и тя още вечерта след катастрофата се напишка в леглото и на сутринта заекваше много..... и така около 10 дни заекваше и се напишкваше Заведохме я на баячка, прави и нещо за уплахата и и лееше куршум , още вечерта след като бяхме при бабата спря напишкването, а заекването постепенно за около 3/4 дни отшумя. Сега си говори без въобще да заеква. ТА ...МОЯТ СЪВЕТ Е ВАЗЕДЕТЕ Я ПРИ БАБА ДА И ЛЕЕ КУРШУМ. Ако живеете около Бургас ще ви дам координати на бабата при която ние бяхме. Успех.

# 11
 • София
 • Мнения: 2 158
Незнам какъв съвет да ти дам, но искам да споделя моя опит във връзка със заекването.

Миналата година бях записала моят син в една детска градина, която той очевидно не харесваше. Той пищеше всяка сутрин, аз го водех насила. Беше голяма драма. Изведнъж той започна много да заеква. Не можеше да каже и една дума, без да заеква. Това продължи около 3 месеца, като междувременно аз го спрях от въпросната градина. Изпратих го на село и след една седмица там, той ми се обади по телефона, и проведохме съвсем нормален разговор. Без никаква терапия, само от смяна на атмосферата, той оправи сам говора си.
Нека приятелката ти пробва да изпрати някъде детето за месец. Ако проблемите не отшумят, потърсете психолог и логопед, както са те посъветвали другите мами. Успех!

# 12
 • у дома
 • Мнения: 5 666
Преди две години големият ми син започна да заеква,вследствие стрес...Отначало беше съвсем незабележимо ,само в началото на някой думички,които започват с гласни.Аз се надявах,че ще отшуми-ходихме и ние да му леят куршум и каквито разни работи се естиш от този род,но подобрение нямаше ,даже лятото се влоши...От есента в детската започна да работи с енго логопед(бяха инали около 6месеца от случката),но след като около 8 месеца нямаше никакво опдобрение,прекратихме заниманията.Намерих на частно пенсионирана логопедка(даже не в нашия град),жената започна работа два пъти седмично по около половин час и винаги държеше на заниманията не само да присъстваме,но и да си водим записки(нещо ,което в ДГ ми беше отказано),детето за около месец научи страшно много стихотворения и игри и ходеше с удоволствие.Общо посещавахме тази логопедка около 5 месеца ,два пъти седмично и в момента детето ми слава богу на нейните грижи и на нашите усилия(продължаваме да парвим автогенна тренировка и упражнения за дишане) вече почти година не е заеквал нито веднъж.Така че моя съвет е потърсете навреме добър логопед,независимо от цената,който да помогне на детенце.

Общи условия

Активация на акаунт