Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Колко време трае адаптацията на малчуган при постъпването му в детска градина?Аз поне съм решила-частна ще избера,защото БЕБЧО ми е съкровището!Важно е за мен на какви учителки,лелки или мед.сестри ще попадне детето ми,защото то сега се оформя като характер/приказката за първите седем години/,а и нали по цял ден ще бъде с тях!Само ми пишете колко време ще плаче и има ли някакъв лек срещу това?

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 21:13 от Ellypr

# 1
 • Мнения: 5 255
Индивидуално е.

# 2
Може и изобщо да неплаче. Много зависи дали детето е свикнало само с майка си и зависи от човека, при който ще отива в детската градина.

# 3
 • Мнения: 9 817
Поредната тема, в която за пореден път казвам, че зависи от детето, неговата емоционалност, общителност и привързаност към родителите.
Моята дъщеря не е плакала нито ден, започна да ходи на ясла на 2 г. и 2 м.
В нейната група имаш дете, което плачеше всяка сутрин в продължение на месеци.

Важен е и подходът на родителите и предварителната подготовка на детето. На моето например бях казала, че в ДГ ходят само добрите деца, които не плачат, че там е като на училище и, които не ходи ще си остане неук и пр.

# 4
 • Мнения: 69
Много зависи и от персонала в детската градина, в частност от учителката - как посреща детето, как се държи през деня. Децата са много чуствителни, истински детектори за добри или лоши хора. На нас ни се наложи да сменим детската градина след няколко месеца опити за неуспешна адаптация. В другата нямаше никакъв проблим още от първия ден.

# 5
 • Wonderland
 • Мнения: 530
Моето дете плака само първия ден,но е индивидуално както са казали другите.Учителките в градината казват,че деца идващи от яслата свикват по-бързо от другите.

# 6
 • Мнения: 37 212
И според мен зависи от детето.

Дъщеря ми тръгна с голямо желание, никога не е плакала, като я взехме първия ден започна да се моли да я доведем и на следващия Laughing

Успех!

# 7
 • Мнения: 2 616
Смешно и нелепо е изказването ти, че ще ходите на частна градина, защото "БЕБЧО ти е съкровище", защото това че нашите деца не ходят на частни заведения не означава, че не са ни мили и скъпи Simple Smile

А иначе, строго индивидуално е дали изобщо ще плачете и колко бързо ще се адаптирате, ти си тази, която трябва да му помогне и да го подготви като обрисува детската градина като едно прекрасно място за игри и забавления. И да дадеш достатъчно много време на детенцето си да се адаптира, не бързайте да го оставяш по цял ден, по -добре по-продължително време да е за кратки периоди и когато се успокои то само ще те помоли да остане повече.

# 8
 • Мнения: 1 327
Скоро минахме през този период с малката дъщеря-близо 2 месеца й трябваха ,за да свикне.

# 9
 • Мнения: 259
Ние тръгнахме на ясла почти на 2 г. Не е плакала първия ден, а има деца от групата й, които още плачат. Според мен ходи с желание. Адаптирането става постепенно и както казват всички - е индивидуално. Предварително я водех в дворчето на яслата да си поиграе. Деня преди "официално" да я оставя, влезнахме в стаята за игра, за да я запозная с обстановката. Първо я оставях 2 дни по 3 часа. На третия направих грешка и я оставих и за закуска и за обяд - не беше хапнала нито залък. На следвашия ден се е успокоила, но пък не е искала да заспи. Няколко е дни я вземахме след като се наобядва и пак се пробвахме със спането. Трябва да се уцели момента и да се съобразяваме с ритъма на детето (нищо ново не казах). Иначе всички я хвалят колко е умна, колко е послушна (аз си знам какво е вкъщи), колко добре се държи с децата и дори "помага" на леличките с по-малките от нея  и т.н. Вече сме 3 месеца на ясла и продължава да има проблем със спането. Вечер, докато заспи, е малък ужас. Сдържаните емоции през деня се проявяват вкъщи.  И аз се присъединявам към мнението, че адаптацията е строго индивидуална, зависи от нагласата и предварителната подготовка, но и това не е гаранция. Зависи от цялата обстановка и от отношението и на самия персонал. Ако не подходят правилно към конкретното дете става мноого трудно. Някои деца стават агресивни, други се затварят в себе си. От разговори с майки от нашата група разбрах, че едни деца са се адаптирали за 2 седмици, други-за около 2 месеца, някои майки не са издържали и са се отказали от яслите и чакат детето да порасне за градина. Всички казват, че децата, ходили на ясла, са по "оперени" в градината.

# 10
 • Мнения: 1 044
Смешно и нелепо е изказването ти, че ще ходите на частна градина, защото "БЕБЧО ти е съкровище", защото това че нашите деца не ходят на частни заведения не означава, че не са ни мили и скъпи Simple Smile
Нито е смешно, а най-малко е нелепо на фона на многобройните теми относно държавните детски градини в този форум, касаещи лошо отношение , лоша храна, лоши условия, корупция и нисък професионализъм. Според мен, жената се е ориентирала правилно. Peace
По темата- Моето дете се адаптира за две седмици. Плака само в началото, ексцесии нямаше, постепенно нещата се нормализираха. Първата седмица беше само до обед. Втората остана и да спи на обед там. Третата седмица го пуснах и с бусчето. Посещава частна детска градина. Peace

# 11
 • Мнения: 3 025
Синът ми свикна за 2 дни и то с плач само докато влезе в залата. Може би помогна и това, че тръгна на ясла много малък - на 1г и 4м. От няколко дни е на дежурна ясла и също нямаше никакъв плач. И в старата и в новата ясла го хвалят колко е спокоен и послушен. Има деца в групата му, които ходят от доста време и продължават да си плачат всяка сутрин. Синът ми ходи на държавна ясла и не мога да кажа нищо лошо нито за персонала, нито за условията. Имат страшно много играчки, пеят им песни, играят разни игри. Всеки ден са и на двора. Харесва храната там и яде добре (за сметка на яденето вкъщи). Не знам какво повече би му предложила една частна градина.

# 12
 • София
 • Мнения: 32 959
Индивидуално е за всяко дете.
Дияна свикна за 3 дена, но една седмица я водих само до обяд.

# 13
 • Мнения: 6 461
Всяко дете е различно.

В началото Тошко много плачеше.
След това от време на време проронваше някоя друга сълза.
Сега е вече истински мъж Mr. Green

# 14
 • Мнения: 643
Ние на две години и 4 мес.го пуснахме на ясли,две седмици рева,даже и вечер като се прибереше в къщи не спираше.Не ядеше там и не спеше.Спрях го,защото ми беше жал,а баща му настояваше да ходи.
Но сега го дадохме на градина,една година по-късно,казахме му,че там е училище и няма бебета- плака три дни.В четвъртък вече ходеше с желание,но зависи и от госпожите и лелките как подхождат.Храни се,спи си и се връща спокоен.

Общи условия

Активация на акаунт