Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • о`майна лунна нощ е
  • Мнения: 2 766
Наложи се да ми правят рентгенова снимка на бял дроб, но съществува вероятност да съм бременна - трета седмица /първа след оплождане/. Бременност не е потвърждавана нито от тест, тъй като е твърде рано за такъв, нито от лекар. Все още няма закъснение в месечния цикъл.
Моля да ми дадете информация дали направената снимка е била опасна и в каква степен може да засегне плода, ако впоследствие тестовете покажат наличие на бременност по време на извършването й.

# 1
  • Мнения: 324
Поради тератогенния си ефект рентгеновото лъчение е нежелано във всеки срок на бременността - особено в първите седмици. Може да настъпи смърт на ембриона или нарушение в органогенезата. Като се има предвид обаче, че при рентгенография на гръден кош няма директно облъчване на таза както и факта, че матката е скрита между тазовите кости. При наличие на бременност при вас е необходимо стриктно проследяване развитието на ембриона и плода.

Общи условия

Активация на акаунт