Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 юли 2008, 15:07 ч.

Имам нужда от подкрепа :(

 • 4 344
 • 34
 •   1
Отговори
 • Мнения: 903
Здравейте, мили хора.

Пиша тук със свито сърце и сълзи на очи. Сполетя ни голяма трагедия и всичко по- вина на некадърните лекари по- цялата страна. Всичко започва със счупен крак и завършва със смърт.
Знам, че има много трагедии и смърт, знам, че в това число са млади хора и деца, и не трябва да се притесняваме за смърта на старите хора, но когато става въпрос за предизвикана смърт, поради некомпетентност и невнимание не мисля, че има значение дали си млад или стар. (дано написаното не звучи объркано и неразбираемо)
Моята, мила, баба почина заради некадърността на лекарите в ортопедията в Благоевград. Падна и счупи бедрена кост... последва операция, след десетина дни слагане на гипс и изписване. Тя беше диабетик, но с лека форма и с пазене на диета и хапченца всичко си беше наред. Всичко вървеше добре, докато не започна да вдига температура и да спира да яде. Започна да повръща и да отслабва. В един прекрасен ден от гипса започва да тече гной и кръв в неописуеми количества. В следствие на некадърната операция и слагането на гипса на незарасналата рана се получава инфекция, която заразява кръвта и започва да изяжда организма. Имаше много здрав организъм и здраво сърце, заради което се мъчи в продължение на седмици.
Няма да разказвам повече подробности. Мисля, че казах достатъчно. Сега ще напиша името на доктора и ви моля за съвет какво да направя по- нататък.

Д-Р АЛЕКСАНДЪР СИВИКОВ

# 1
 • Мнения: 214
Има два пътя. Единия законен и неефективен а другия ефективен, но незаконен.
Първия път е да го съдите като изхода на делото е съвсем неясен.
Втория път е да платиш на някои здрави момчета да му счупят и двата крака и докторът да разбере за какво става дума и какви мъки е изпитала баба ти.

# 2
 • Мнения: 1 760
Много съжалявам за баба ти.
За съжаление лекарите се подкрепят,дори,когато става дума за лекарска грешка.Не вярвам лекар да свидетелства срещу колега-след време може да изпадне в същата ситуация.А без лекарско мнение няма как да се докаже вината на лекар,ако има вина.
Понякога усложнения се получават,дори и ако лекарят е много загрижен и добре си е свършил работата.Има случаи,в които лекарите са безсилни.Моята баба също имаше диабет,при това тежък,беше почти сляпа и беше изкарала един инфаркт.Получи гангрена и после кома,след няколко часа почина ( на 61 години).Дори дъщеря и,която е лекар не можеше да и помогне.

Съболезнования за баба ти.

# 3
 • Мнения: 154
Искрено съжалявам за баба ти! Съгласна съм с Борис, само дето не съм сигурна дали тоя втория вариант ще помогне. Честно казано обаче, при подобни случаи и на мен ми е минавала същата мисъл през главата... Ето как ставаме лоши  Sad

# 4
 • Мнения: 123
 #Cussing outМного кофти ситуация.Жалко,че баба ти се е мъчила така.За съжаление моето мнение е че нищо неможе да се направи.Жалко за хората попаднали на некадърни и некомпитентни лекари. #Cussing out

# 5
 • Мнения: 7 430
ТАби, съжалявам за случилото се с баба ти Cry

# 6
 • Мнения: 604
Има два пътя. Единия законен и неефективен а другия ефективен, но незаконен.
Първия път е да го съдите като изхода на делото е съвсем неясен.
Втория път е да платиш на някои здрави момчета да му счупят и двата крака и докторът да разбере за какво става дума и какви мъки е изпитала баба ти.

Аз заставам твърдо зад вторият вариант·
Съжалявам за баба ти·

# 7
 • Насред хаоса
 • Мнения: 3 270
Съжалявам за баба ти.   Cry

Колкото и грубо да звучи, Борис е прав за втория вариант! Наистина вече трябва да започнем да действаме така. На мъката и оплакванията ни никой не обръща внимание.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 266
Ужас, много съжалявам за баба ти. Искрените ми съболезнования. Преди време загубих така дядо ми, една година преди това и баба ми. Оттогава вече в лекари вяра нямам. Само съжалявам, че не съдихме всичко наред навремето, но леля ми  майка ми  #Cussing out отказаха аутопсия на дядо ми. Все още с буца в стомаха се сещам колко нищожна и безпомощна се чувствах, гледайки почернелите и надути крака на дядо ми. А след няколко дена, прекарани в болница, лекарка просто отсече - гангрена.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 927
Има два пътя. Единия законен и неефективен а другия ефективен, но незаконен.
Първия път е да го съдите като изхода на делото е съвсем неясен.
Втория път е да платиш на някои здрави момчета да му счупят и двата крака и докторът да разбере за какво става дума и какви мъки е изпитала баба ти.

Така е за съжаление. Безсилието поражда насилие - не харесвам тази фраза, но е вярна.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 750
Таби, съжалявам за баба ти!!!
За съжаление това е поредната история за некомпетентно свършена работа... жалко, че дори да потърсиш правата си в съда, нищо няма да излезе. Може да пробвате, но както знаеш, осъден лекар в България няма, не вярвам и да има...

# 11
 • Мнения: 903
Благодаря ви за подктепата. За съжаление по документи нищо не можем да направим, защото никъде не пише истинската причина за смърта на баба ми. Баща ми казва, че всичко се връща и един ден и той ще е пациент. Все си мисля, че трябва да се борим, но не мога да открия близките на други хора поразени от неговата ръка. А сами нищо няма да можем да направим.

# 12
 • Мнения: 2 740
Съжалявам за баба ти!  Sad Може би и диабета е изиграл своята роля - дядо ми имаше тази болест, почина заради една малка раничка на крака, която му докара гангрена, отрязване на крака и въпреки това не успяха да го спасят.  Cry Опасни са раните при диабет. Но и д-ра има своята вина.  Confused

# 13
 • Мнения: 27 524
Съжалявам.  Cry
Все пак не сме доктори и не знаем кое и как точно е протекло, истината има винаги две страни. Не трупайте горчилка в себе си и със сигурност не стигайте до саморазправа, това няма да върне баба ти, нито ще остави сърцата ви чисти.

# 14
 • Мнения: 4 130
Съжалявам ужасно много за баба ти. Нелепо е да си отиде човек мърцина, независимо млад или стар.
За съжаление и аз съм скептик относно изхода на делото /ако изобщо успееш да го задвижиш/. Имам предвид два смъртни случая поради небрежност - в единия близките съдиха лекаря и колегите му го защитиха, а в другия близките изобщо не успяха да намерят други пострадали пациенти, / имаше такива/ които да ги подкрепят. Дано

Общи условия

Активация на акаунт