Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 803
Работя като охрана.В Бизнес парк София пред 10сгр. има езеро, през зимата не го бяха източили,беше замръзнало отгоре а отдоло воднисто. Има и едни тръби отдоло които не се виждат но изпадах в панически ужас когато децата влизаха вътре да не се счупи леда и някое дете да не се наниже.Веднъж направих забележка на едно дете и изтърпях цяла тирада от неговото родителско тяло,което в прав текст ми разясни правата на детето,че аз немога и нетрябва,,,да си пъхам човката дето нетрябва,, и отиде да се оплаква.Мислите ли че трябва да се намесваме,когато видим някакви ексцессии?Правилно ли е да напътстваме децата дори и да не са наши?Ние не можем да бъдем с тях 24ч.Мислите ли че е правилно обществото толерантно да се намесва.Вие бихте ли се намесили?А ако се случи да порицаят детето ви задето е виновно в нещо?Лично бих искала да го направят с моето дете ако нещо сгафи.Примерно ако се държи нагло,обижда или просто е много шумен.Да помним,че никои не знае какво расте в къщата му.Не можем24ч.да ги дебнем.

# 1
 • Мнения: 103
По реакцията на тези родители можеш да разберш колко им е умствения багаж. При една такава ситуация аз бих ти благодарила защото си познавам детето и знам, че би се изложил на риск без да се замисля много много. Не бих поучавала и възпитавала чуждо дете , но ако нещо застрашава здравето и живота му не бих гледала безучастно. Обаче има разни луди бабеси, които по цял ден тичат след децата от квартала с разни нареждания, на такива ми иде да им наприказвам едни дето само като си ги помисля се изчервявам. Под нас живее една такава, която ми е и роднина, и която непрекъснато дебне на прозореца си сина ми и му прави всевъзможни абсурдни забележки от рода на - да не влиза в съседския двор и да не си играе със съседското дете, ако не и обърнат внимание започва да настоява да играят мълчейки, защото като говорят пречели на хората, изобщо абсурди разни.
Иначе принципно си абсолютно прав, не е редно да сме дебили.

# 2
 • Мнения: 4 708
                     Мисля,че когато се касае за безопасността и здравето на децата сме длъжни да се намесим без значение какво е мнението на родителя / в твоя случай напълно безотговорен/  Peace

# 3
 • Мнения: 2 197
Аз лично нямам нищо напротив да се направи забележка на детето ми ако е направило нещо лошо или нередно. Не се дразня ако наистина има нужда от коментар. И се радвам ако получи мнение и от чужд  човек, даже мисля, че така ефекта за нея е по-голям. Единственото, което ме изкарва от равновесие са коментари от рода на "ау-у-у , студено е , защо не е с шапка?"(това при 12-15о, вече почти пролет).
В описаната от теб ситуация аз бих реагирала по същия начин. А реакцията на родителите изобщо не би ми направила впечатление - все пак ти си ги предупредила за опасна ситуация, факта, че те не осъзнават това може да е само повод за съжаление към самите тях. Защото следващия път може никой нищо да не им каже, а ще пострада дето им.

# 4
 • Мнения: 1 896
И аз съм за това да се намесва човек. Само без грубост - щото и такива хора има, нали даже се е случвало са стрелят по хорските деца. Но бих искала ако децата ми правят нещо лошо, да им се направи забележка и бих била благодарна на намесилите си.

# 5
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 186
Зависи от общественото мнение.  Laughing
Миналата седмица разреших на няколко хлапета (едното мое) да се качат по едни стълби. Попитаха ме децата, дали можело (понеже бях най-близо от родителите). Може, казах. Те се качиха по стълбите и дотърча охрана. Оказа се, че не можело. Аз се извиних, разбира се и събрах четата. Прави бяха хората.
Обаче ми се случвало някоя луда баба да подгони големия трол, защото носел клечка. Щял да си избоде очите. И други весели истории сме имали, предимно със загрижени баби (които май по-скоро си търсят компания за раздумка  Joy).
След като си охрана, можеш (така да се каже) служебно да правиш забележки. Бъди строга, размахай личното оръжие, изпъчи се в униформата.  Laughing
Много мило (и отговорно) от твоя страна, че постъпваш по този начин. Жалко, че има такива хм... родители, чието собствено его е по-важно от безопасността на децата им.
Много хора на твое място щяха да зяпат на другата страна и да си свиркат.

# 6
 • Мнения: 3 804
                     Мисля,че когато се касае за безопасността и здравето на децата сме длъжни да се намесим без значение какво е мнението на родителя / в твоя случай напълно безотговорен/  Peace

# 7
 • Мнения: 9 052
ако мястото не  безопасно трявба да е оградено и озна;ено като такова.

# 8
 • Мнения: 9 817
Да, намесих се и за веднъж.
Срещу моят блок има полуразрушена детска градина. На покрива се бяха качили 5-6 момчета на възраст 9-10 години. Видях ги от балкона докато пушех, викнах им да слизат оттам, започнаха да ми се плезят. Аз пък реших да звънна в полицията. 1 час седях на терасата да видя дали ще дойде някой да свали децата. Така и никои униформен не се появи, качи се един съсед.

# 9
 • Мнения: 1 491
Ако детето ми е само без мен/баща си/ баба си и т.н. и е в кофти ситуация, ще се радвам ако някоя от вас е наблизо и й направи забележка и й помогне по някакъв начин  baby_neutral  Но аз съм напълно против, когато детето е с родителите си, да се прави каквато и да е забележка било то на детето или на родителите. В крайна сметка те отговарят за децата си и щом те са преценили, че няма нищо страшно, така да бъде...  За това избягвам когато съм на улицата да давам "акъли" на "отвеяни" родители, защото те си го "изкарват" на мене.

# 10
 • Мнения: 934
Веднъж направих забележка на едно дете и изтърпях цяла тирада от неговото родителско тяло,което в прав текст ми разясни правата на детето,че аз немога и нетрябва,,,да си пъхам човката дето нетрябва,, и отиде да се оплаква.Мислите ли че трябва да се намесваме,когато видим някакви ексцессии?
Естествено, че трябва. Само че внимателно и подчертано добронамерено. Не забележка, защото детето явно не знае, че прави нещо нередно, а предупреждение за опасност. И то първо към родителя, ако е там.
Пълно е с хора, които се заяждат за глупости - дали са примери по-горе - така че е хубаво да се разграничи едното от другото. И ефектът е по-голям, и няма засегнати.

# 11
 • Разград
 • Мнения: 2 077
                     Мисля,че когато се касае за безопасността и здравето на децата сме длъжни да се намесим без значение какво е мнението на родителя / в твоя случай напълно безотговорен/  Peace
И аз мисля така!

# 12
 • Мнения: 524
Но аз съм напълно против, когато детето е с родителите си, да се прави каквато и да е забележка било то на детето или на родителите. В крайна сметка те отговарят за децата си и щом те са преценили, че няма нищо страшно, така да бъде... 
Защо? Родителите (и аз в това число) не винаги можем да преценим правилно всяка ситуация, аз не бих се обидила в случая, но след като е опасно, защо мястото не е обезопасено.

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 8 215
Щом се отнася за безопасността и здравето на детето бих се намесила.

# 14
 • София
 • Мнения: 7 078
"Напътствам" чужди деца само когато виждам, че родителското им тяло няма такива намерения, а се налага, било заради безопасността на самото дете, било заради безопасността на моето дете. Досега не съм имала забележки от родители.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт