Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 862
Здравейте,
една приятелка има проблем и ме помоли да потърся информация. Допитвам се и тук, защото доста хора четат и със сигурност ще има някой, който да е компетентен.
Тя е омъжена в Германия и има две деца, които са родени там. Мъжът и обаче я подлагаше на системен тормоз и побой и тя избяга и се върна с децата в България.
Подаде молба за развод при адвокат, но той я мотае и тя въобще не е наясно какви са и правата. Мъжът и я тормози по телефона, заплашва я и не еднократно идва в България.
Въпросът е дали тя може да отказва срещи на децата с него, докато не се задвижи процедурата по развода?
Предварително ви благодаря за помоща.

# 1
  • Мнения: 1 760
Защо не се обърне към Агенция за закрила на детето?Или някоя от агенциите ,които се занимават с домашно насилие.В случая развода е най-малкия проблем.

# 2
  • Мнения: 862
ОООО обръща се естествено, но от полицията и казаха, че нямат доказателства. Тя е пускала жалби в Германия, но тук в България нищо не ги интересува. Пуска жалба и в БТК, защото той и налага системен тормоз на домашния телефон, но и от там и казаха, че не могат нищо да направят.
Въобще от никъде помощ по нашите инстанции. Нея най я притеснява това, да не би да няма право да му отказва свиждане с децата и това после да повлияе в негова изгода при развода. А я е страх да пусне децата сами с него, принуждава се да ходи и тя по срещи, а той е истински психопат, повярвайте ми.

# 3
  • Мнения: 3 847
 Хри, задай въпроса в Родители отглеждащи сами децата си Peace Там има тема, в която адвокати помагат със съвети.

# 4
  • Мнения: 103
Като я мотае адвоката и най добре да го смени. А най малкото може да го попита как може да му наложи ограничителна заповед, да не приближава до тях докато не излезе съдебното решение по развода им. Аз съм питала мойта адвокатка и тя ми е казвала, че и при най малкия проблем от страна на бившия ми ще го ограничим. Тоя като е чужденец да не е привилигирован. Баси, аман от некомпетентни адвокати и мързеливи институции. Само в БГ го има тоя абсурд, да те турмози някой и ти нищо да не можеш да направиш в своя защита.

Общи условия

Активация на акаунт