Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 958
Здравейте!
От няколко години съседката ми развъжда котки в къщи... Сега са стигнали впечатляващата бройка от 30. Мирише в целия вход и не се трае, в къщи също мирише. На всичкото отгоре от 2-3 дни изведнъж се появиха БЪЛХИ тук... Няма от къде да дойдат освен от нейните котки. Изядоха ме и мен и детето. Само тази сутрин убих 4 броя докато си пиех кафето в хола. Ужас!
Някой има ли идея как може да се действа срещу тези котки. Да се съберат подписи от входа ли, да се подаде жалба ли... Не знам кое ще е най-ефикасно (моля без предложения за ритуални убииства на всичките 30 котки, трябва да няма пролята кръв)


П.П.: Ако спра да пиша в темата, значи са ме изяли бълхите както си седя пред компа...

# 1
 • Мнения: 3 770
Мисля , че трябва да провериш текста на Наредбата  за придобиване, притежание и отглеждане на кучета и котки в апартаментите , която действа във вашата община.Ако не се лъжа за София имаше изискване че собствениците на котки трябва да им осигурят поне 25 кв.м.Все пак провери дали е влезнала в сила.Не вярвам съседката да има под ръка 750 кв.м. жилищна площ ! Подайте жалба в общината и в ХЕИ за бълхите !  Peace


П.П. Надявам се да го прочетеш , което ще означава , че не си изядена !  Joy

# 2
 • Мнения: 1 822
Съберете и подписка от входа и заедно с нея и при кмета и всичко горе написано от ***Диди*** Ако нищо не направят разбутайте някоя телевизия.В днешно време ми прави впечатление че ако нещо стане общественно достояние тогава някой лица се размърдват.Успех! Grinning

# 3
 • София
 • Мнения: 958
поразових в гугъл и намерих "закон за защита на животните" в който пише следното:
"Глава четвърта.
ЖИВОТНИ-КОМПАНЬОНИ
Чл. 33. Собствениците на животни-компаньони ги отглеждат при спазване изискванията за защита на животните по този закон и по Закона за ветеринарномедицинската дейност.
Чл. 34. (1) Не могат да се отглеждат кучета и котки в жилища в сграда - етажна собственост, на площ по-малка от:
1. за куче:
а) от малки породи до 10 кг - 6 кв. м;
б) за средни породи до 25 кг - минимум 8 кв. м;
в) за големи породи над 25 кг - минимум 10 кв. м;
2. за котка - минимум 6 кв. м.
(2) Площта се изчислява като обща с хората, живеещи в жилището. "

Начи... апартамента е около 100 кв м.... Ако правилно съм разбрала, тя има право да гледа 16 котки на тази площ... Гадост!
Никъде не пише по колко кв.м. се полагат на една бълха...

# 4
 • Мнения: 3 770
Потърси и новата наредба на общината - ако е в сила квадратите са вече 25.

# 5
 • Мнения: 1 623
Може да я натопиш че котките са и без паспорти...мисля че имаше нещо за домашните любимци и паспортите и някъв данък се плащаше също...май 25 лв беше за кучетата, щото имах куче преди. Ма иначе е много смешно 30 котки..братче newsm78

# 6
 • София
 • Мнения: 1 867
манди, видях в друга тема, че си в х димитър, да не би да живееш в стара кооперация на спас гинев? питам, понеже там в има подобен случай, не можехме да се разминем от котки....... ooooh! ooooh! ние вече не сме там, но сигурно е същия случай, то беше невъзможно да не се забележи този ужас...

# 7
 • Под липата
 • Мнения: 617
Живея в подобен кошмар втора година! По принцип съм неконфликтна личност и живея своя си живот, а този на останалите малко ме интересува, но вече съм на ръба на нервите си и скоро мога да стигна до саморазправа.
 На последният етаж на нашата много малка кооперация от 8 апартамента, живее едно "чудо"/ вище на природата, което с иначе малката си пенсия отглежда неизвестен за мен брой котки и кучета   newsm78.  Според очевидци котките са поне 20, а кучетата 7 или 8. Не ме разбирайте погрешно - обичам кучета и котки - даже в дома си отглеждам куче, но спазвам всички неписани човешки закони - водя го с каишка и чистя след него. На мен лично домашната менажерия на тази баба не ми пречи толкова, колкото факта, че дворчето на кооперацията ни се превърна в развъдник на улични песове и котки , както и на придружаващите ги паразити - бълхи, мухи и кърлежи. Излишно е да казвам, че бабинка ги храни и това малко местенце се е превърнало в гнусна кочина, воняща на недоизядената от животните и вмирисана храна, на кучешки и котешки изпражнения... Sick Всеки опит за нормален човешки разговор с нея относно тези животни завършва с писъци, клетви и ние, всички съседи и съкооператори сме наричани кучеубийци, мръсници, изроди... От  8-те семейства, живеещи  в кооперацията само още една възрастна жена и нейната дъщеря я защитават и правят бойкот на всяко решение на жилищният съвет. Не пожелаха да се сложи нова входна врата с домофон и сега всичките храненици на кукуто ( кучета и котки ) влизат безпрепятствено във входа и оставят автографите си на стълбището. По същите причини и чистачка не се нае да чисти. Представете си вонята сега, през лятото! Капакът на всичко това е отказът на тези двете да плащат общия ток.  Поради неплатени сметки вече две седмици сме без ток на стълбището и вечер се прибираме въоръжени с фенери и стъпваме на пръсти да не настъпим случайно някое ако! За пореден път с останалите решихме да платим и тяхното дължимо, но докога? Значи баба има пари да храни уличните кучета и котки, да им готви и т.н, а няма пари да плати своя дял от общите сметки? И си се чудя и се мая - как е възможно една луда старица да тероризира толкова семейства и да ни прави на по-луди от нея ?
 Преди няколко дни,  съседката живееща до нейният апартамент подала жалба в районното, оплаквайки се от непоносимата воня излъчваща се от съседното жилище. Дошъл полицай, позвънил и когато му отворила вратата, хукнал надолу по стълбите - едвам сварил човека да слезе долу и повърнал - представете си само с какво сме свикнали , та чак не ни прави впечатление !

# 8
 • Мнения: 5 720
Събирате събрание на блока.
Изяснявате проблема и каните адвокат. Подавате иск и покривате разходите от вноските на входа.
Домоуправителят е за това.
Мисля, че проблемът 'котки' е в психичното състояние на съседката ви.

# 9
 • Мнения: 7 751
Ма иначе е много смешно 30 котки..братче newsm78

И по-смешно има. ooooh! Офисът, в който работи наша близка, е в стара кооперация в центъра на града. Съседният апартамент се обитава от луда бабичка, 30 котки и ... около 12-15 кучета. Досега всички опити животните да бъдат изселени са неуспешни, понеже бабето се крие и не могат да й връчат жалба/призовка, нито да говорят с нея.
Апартаментите са на третия етаж, но вонята се усеща още като минеш край отворената входна врата на сградата. Sick

# 10
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 5 909
Общо взето, нищо кой знае какво не можеш да направиш. И при нас в съседен блок живее една луда жена и отглежда у тях към 20 кучета и над 30 котки в 2-стаен апартамент. Поне толкова ги изброиха от някаква служба, която съседите повикаха. То бяха подписки, то бяха жалби - нищо. Гледа си ги вътре и е смрад до небесата. Идваха и от полицията, и от ХЕИ, пак нищо. Щом жилището е нейна собственост, има право да си гледа вътре каквото иска, така казаха накрая на хората. Като излиза, рови в боклука и води глутницата със себе си. Кучетата са агресивни и налитат както на домашни любимци, така и на хора.
Веднъж пак дойдоха от някаква служба заедно с полиция, не помня вече какви бяха, отвориха вратата и изгониха навън всички животни. Веднага щом си заминаха, жената слезе долу и за час си ги прибра всичките обратно горе. Съседите само си пишат жалби. Нищо не стана. Тя си е и освидетелствана, но докато не направи престъпление, никой нищо не може да и направи. Оказва се, че никакви закони не работят.

Последна редакция: нд, 06 юли 2008, 02:19 от Unknown_lady

# 11
 • София :(
 • Мнения: 199
Казват, че според ПУРНЕС,можете да се съберете останалите собственици, да се обърнете към адвокат и по съдебен ред да изселите персоната от имота и в етажната собстветост. Само дето такова чудо по нашите земи още не се е случило. Пробвайте с жалба в РИОКОЗ, бивш ето ХЕИ и общината, но не вярвам да се промени нещо . То и според новоизлюпения Закон за защита на животните, полицията би трябвало да вземе мерки, ама те за къде по-фрапантни случаи се правят на умрели буболечки, та за нещо такова сигурно хич няма и да си разклатят крачолите.

# 12
 • Мнения: 654
господи какво трябва да преживявате всеки ден.имам две кучета и много ги обичам,но когато се намокрят и аз трудно ги издържам.добре че двора е голям.какво ще правите в жегите.
ако има някакво развитие въпроса пишете.оказва се че има толкова много хора във вашето положение. Peace

# 13
 • Мнения: 60
И аз си мисля за адвокат, но и повече гласност- едно репортажче по телевизията, нещо в някой вестник, а бе , ако се раздуха случая чоже и на някой да му скимне да се развърда. Психичните проблеми на някой могат да бъдат опасни за съседите. Аз бих стигнала и по далеч, фалшиво медицинско за някакви гъби или дерматит, а може би алергия. Не може някакво куко да вгорчава живота на околните!!!!!!!!!!!

# 14
 • Мнения: 45
 #Crazy

В някаква организация за защита правата на животните! 30 котки затворени в апартамент, воня, бълхи... едва ли това са условята за добър живот на животинките, за които тези активисти се борят.  Whistling

Нямам думи!  Sick Откачена работа са и примерите, които по-нататък са дадени от други потърпевши.
Адвокати, съвети, поДкани... newsm78, докато изобщо нещо се случи, човек може и да се поболее. Отврат! На вън се влиза в такива жилища - ако изобщо може да ги има - посредством официален взлом на власта (полиция), животните във ферми за бездомни, стопаните им в лудница.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт