Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 юни 2005, 12:44 ч.

Сладкиш " Крем карамел"

  • 3 030
  • 8
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 291
Здравейтер сладкиша става много вкусен, много ефектен

Прадукти като за крем карамел, но може с по-марко яйца, зависи каква количество желаете

6-8 яйца
800-1000 мл. прясно мляко
1 и половина чаена чаша захар
1 ванилия
3 кроасана с шоколад

яйцата се разбиват със свареното прясно мляко, захарта и ванилията. Кармелизирате на котлона 1-2 суп. лъжици захар. Във форма за кекс с дупра в средата изсипвате готовия карамел, нареждате кроасаните и заливате със сместта. Кроасаните ще изплуват на повърхността, понатиснете ги малко в сместта, за да накипнат. Печете в предварително загрятя фурна до 200 градуса на водна баня. Сладкиша е готов, когато придобие златист цвят. Изваждате го от фурната и се слага в хладилника за няколко часа, така както си е в кексовата форма. След това се изважда и се обръща върху тортена чиния или друг някакъв плосък поднос. Може да поръсите с настърган шоколад, кокосови стърготини или да си го хапнете просто така.
Да ви е сладко newsm10 Wink

# 1
  • София
  • Мнения: 1 911
Благодаря.

Рецептата вече е пускана във форума, но бях забравила за нея. Наистина е чудесен сладкиш. Може да се опече в обикновена тавичка (пак на водна баня), като се ползват малки кроасанчета - 3 опаковки за тава колкото торта. После обръщаш и обмазваш с бита сметана, настъргваш шоколад или украсяваш по друг начин и забравяш, че трябва да свалиш най-после тези кила.

Сервира се със сладолед.

# 2
  • София
  • Мнения: 291
това с малките кроасанчета звучи чудесно, ще го пробвам newsm53мерси за идеята

# 3
  • Хасково
  • Мнения: 832
Тази рецепта е супер! Аз съм пробвала и със руло /от тези готовите на Роял кейк/ също става невероятно.
За да не изплуват кроасаните като се сложи карамела още докато е мек трябва да се залепят за него да се изчака малко да се втвърди и тогава да се налива сместа.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 911
Не помага това да ги залепиш. Като се понагрее карамелът, пак си изплуват. Но всъщност така е правилно, защото като обръщаш сладкиша/тортата в десертната чиния, кроасанчетата се явяват като блата отдолу.

Забравих да спомена, че надупчвам с вилица кроасанчетата, за да попият по-лесно от млечната смес.
Най-много ми харесва комбинацията с кроасанчета с шоколад.
Изглежда ето  така .
Следващата снимка е поглед "отгоре".

# 5
  • Мнения: 1 389
Здравейтер сладкиша става много вкусен, много ефектен

Прадукти като за крем карамел, но може с по-марко яйца, зависи каква количество желаете

6-8 яйца
800-1000 мл. прясно мляко
1 и половина чаена чаша захар
1 ванилия
3 кроасана с шоколад


И макар, че темата е за кроасани и този сладкиш става много вкусен, но те могат да се заместят и с козунак.  chef

# 6
Правих го с един поизостанал козунак, но повече ми хареса с кроасани. Използвам кроасанчета "7 days" с карамел. Те така се напояват със сместа, че почти не се забелязват. Докато козунакът си се усещаше. Ама пак си е вкусно! Аз понеже го обожавам крем-карамела... Heart Eyes

# 7
  • Чикаго / София
  • Мнения: 3 008
Днес прочетох рецептата и го направих, и вече няма нищо от него! Laughing Мноооого е вкусен! За пръв път правя подобно нещо и мислех, че няма да се получи, но стана и мъжо направо си изяде пръстите! Sunglasses Утре ме кара пак да направя!
Благодаря за хубавата рецепта!   bouquet

# 8
  • Мнения: 2 825
Аз го правих с биШкоти (тука няма такива кроасан4ета), стана страхотно Simple Smile
И аз благодаря за рецептата Hug

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт