Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 557
Здравейте,

Гледам, че има страшно много въпроси и обсъждания за Гардасил и не мога да не спомена това което и аз знам по въпроса.
Аз живея в Канада и тук напоследък се вдигна много шум около тази ваксина. Излезе наяве информация, която потвърждава многото смъртни случаи при момичета, които са ваксинирани с нея.
Съществува един сайт, който се нарича: National Vaccine Information Center и там всеки може да намери подробна информация не само за Гардасил, а и за всякакви други съществуващи ваксини: http://www.909shot.com/
Мисля, че всеки трябва да се запознае добре с ваксината, която е решил да използва, преди да си я сложи.
Дано този сайт ви е полезен.
Информарайте се преди всичко!!! Това е вашето здраве!

# 1
  • Мнения: 324
  Настоящите документи потвърждават липсата на връзка между ваксинацията и цитирани смъртни случаи. Да, има регистрирани смъртни случай при ваксинация - но това са случай които съвпадат с ваксинацията по време, но не и като причина за съответния смъртен изход. Моля ви да правите ясна разлика между събития, съвпадащи по време, и причинно-следствена връзка между тях. Например при клиничните изпитания на Силгард при 21,464 индивида са регистрирани 17 смъртни случаи - както следва 7 случая при автомобилна катастрофа (4 при ваксинираните и 3 от групата на плацебо), 3 самоубийства (1 при ваксиниран и 2 при групата на плацебо)и 2 случая на белодробна емболия (1 при ваксиниран и един при плацебо. В допълнение има два случая на сепсис, един случай на рак на панкераса и един случай на аритмия в групата на ваксинираните, както и един случай на задушаване при групата на плацебо. Тези случай не надхвърлят обикновената смъртност при наблюдаваната възрастова група нито по честота, нито по повтаряемост на причините. Всички регулаторни агенции по света са приели че няма НИКАКВА връзка на тези случаи със ваксинацията. Каквото и да е друго твърдение е несериозно и тенденциозно.

Същото важи и за случайте които се цитират от различни, най-често непроверени и недобросъвестни източници. До сега са приложени над 26 милиона ваксини Силгард, и нито една регулаторна агенция от 92 страни където ваксината е регистрирана, не е предприела мерки за допълнително обследване на ваксината по отношение на безопасността. Даже напротив, в повечето развити страни ваксинацията със Силгард се окуражава и заплаща от съответните здравни институции!

И отново да напомня че това е форум, на който бихме искали да отговаряме на ваши конкретни здравни проблеми и запитвания, свързани с профилактиката на рака на маточната шийка и други заболявания причинявани от HPV.
Тъй като във форума се появяват накой доста обширни и странно добре подготвени студии / мнения за ваксината, които ни навеждат за наличие на професионалист в съответната област зад ника, бихме препоръчали на тези специалисти да се обърнат за повече компетентна и проверена информация към фирмата производител: http://www.merck.com, към Българската лекарствена агенция http://www.bda.bg, към Европейската лекарствена агенция http://www.emea.europa.eu, както към Американската агенция по храните и лекарствата http://www.fda.com
В заключение искам да добавя че медицината на доказателствата се осланя на сериозни научни факти, а не на весникарски изрезки, и доказателствата за безопасността и ефикасността на ваксината са достъпни за всички и публикувани в най-реномираните световни медицински издания.

# 2
  • Мнения: 557
Ето една статия за HPV ваксините от днес:
http://www.naturalnews.com/023792.html

И да кажа нещо - кои източници точно са проверените и добросъвестните? - в крайна сметка здравните институции имат сметка да налагат ползването на ваксината, защото ако не са "в тон" с фамацевтичните компании които я произвеждат - горко им...кой ще ги спонсорира после... Колко е добросъвестно това - не знам.
Отново призовавам всички - информирайте се много внимателно преди да си сложите каквато и да е ваксина!!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт