Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 2 123
Който и да е е по-добър от Иво Тодоров, така че - давай смело

# 16
 • някъде тук
 • Мнения: 605
за чакането съм съгласна и аз минах лично по този път просто е някакъв ад  ,за нас от провинцията е още по трудно ,към мен също не се отнесоха толкова добре колкото се изписва навсякъде,но всеки избира сам има и други добри лекари и не се налага да чакаш с месеци а даже и година и не те минават на конвейр

# 17
 • Мнения: 616
Няма да коментирам защото съм пристрастна - това е моят доктор! Така е, чака се много, но като сме много и все при него искаме да се запишем. Нормално е, та нали и той е човек и има нужда от почивки, ама ние май само за себе си мислим и всичките бързаме.
tsveti77 никой не задължава никого да ходи в София. Всички момичета сами решаваме кой, къде, кога. Ние сме тези които избираме лекаря си и му се доверяваме на 100%. Нормално е в София да има повече специалисти по репродуктивна медицина и там да са най-добрите. Да не ми се сърдят варненци, но успехите на софиянци са къде-къде по-добри. Сигурно и за това си има обяснения.
Пожелавам ви всяка да намери своя лекар, който да й помогне в сбъдването на МЕЧТАТА!  Hug

# 18
 • Мнения: 2 309
Не съм доволна от него и от организацията на клиниката...

# 19
 • Мнения: 36
Наистина чакането е убийствено, на мен също не ми оправда очакванията и честно казано се чувствам разочарована, надявам се занапред да не стоят така нещата, но май няма надежда за промяна както в организацията на клиниката и проблемното записване за часове така и в отношението към пациентите си. Sick #Crazy

# 20
 • Мнения: 4 589
Аз съм била и при д-р Владимиров. Да не мислите, че не съм чакала с часове, хем съм била с час.

Мисля, че сме малко по-критични от колкото трябва. Как няма да се чака толкова при него, като минават по 100 жени на ден. Разбира се, че в клиниката на Щерев не се чака толкова, понеже няма такъв наплив като за клиника Малинов.

Нормално е от 100 жени половината да са недоволни. Важен е крайния резултат. Ние достатъчно се натоварваме с изследвания, прегледи, стимулации и прочие, та сега да се тормозим и от докторите.

Трябва да сме спокойни и позитивни, това е най-важно за да стигнем рано или късно до желания резултат.

# 21
 • Мнения: 44
.
Мога от личен опит да ти кажа какво те очаква там.Чакаш за първичен преглед една година.Персенска попълва една анкетна карта.Стаменов я поглежда за 2 мин.Още 5 мин .преглед.Въпросите ти потъват в нищото.
Следващ час има за след 2-3 месеца.За ЦС се чака отново 2-3 месеца.За лапаро-минимум 6.
Отново подчертавам,че това няма нищо общо със способностите им като специалисти.
Моето лично мнение е ,че всичко минава като на конвейр.Много точно е описано всичко! Аз вече започнах да се отчайвам / цяло лято трябва да мине - от май до септември, за да ми се направи ЦС/ и наистина се чувствам като парче месо минаващо на конвейр. Записването на час за изследване или операция /свързани с предстоящо инвитро, разбира се/ е много сложен, тягостен и разтегнат във времето процес, изискващ изключително здрави нерви и невероятно стабилна психика. Тук предимството е на тези, които умствено могат да си регулират менструалния цикъл според наличните свободни часове към момента или пък нямат проблеми и мензисът им е точен като по часовник и могат да правят прогнози след два месеца на коя дата ще им се пада 8- ми ден например .
Избрала съм тази клиника, защото изборът на добри специалисти в тази област, за цялата държава, е напълно ограничен и дефакто нямам избор. Confused

# 22
 • Близо до София
 • Мнения: 896
Разбира се, че в клиниката на Щерев не се чака толкова, понеже няма такъв наплив като за клиника Малинов.
Ники,
не съм съгласна. Наплива не е по малък от този в Надежда, чисто и просто в Щерев работят поне 8-9 специалисти по стерилитет, а не 2-ма лекари - колкото са в Надежда /Стаменов и Персанска/. Това е причината - захващат се с непосилен брой пациенти за двама лекари.

Приблизително преди 1 година започнах да избирам клиника към която да се насочиме. Първо се обадих в Клиника Надежда за час при Стаменов - можеха да ми запишат час за след 10 месеца  #Crazy
не се и замислих, отказах се. следващата клиника подред беше Клиниката на Щерев. Обадих се и ми записаха час за след близо 2 седмици при д-р Андреева. Не съжалих и за секунда. И добре че не останах да си чакам часа при Стаменов. За тази една година от както посещавам Щерев сме минали през - преглед първоначален, хидротубация, хистероскопия, 3 инсеминации, операция на милото и сега 3 месечно лечение за него, подготовка на документи за НЗОК за ин-витро и живот и здраве на есен и самото ин-витро.
представям си ако бях останала за Клиника Надежда, щях да съм стигнала до под кривата круша.
Всеки може сам да прецени и сам да вземе решение за себе си.  Hug

съгласна съм с това да  сме позитивни   bouquet

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 14:58 от dessiko

# 23
 • Мнения: 169
Привет на всички вас мили момичета! По принцип рядко изказвам мнение за даден лекар, но не мога  да не посъветвам момичето , което отвори тази тема.  Мила , бягай далеч от клиниката на братя Тодорови. Този лекар едва не ме умори  казвам го в реалният смисъл на думата, а по-лошото е че не съм само аз. Избора на лекар си е лично решение, винаги има доволни и не до там доволни пациенти, но има и фрапиращи случаи най-често за съжаление те са при д-р Тодоров.Аз също чаках за час при д-р Стаменов около година, но не съжалявам!Мисля че мога да направя разлика. Минах през различни клиники последно през тази на д-р Табакова и ако трябва да се търсят слаби места в организация, отношение и каквото там още си наумим , на всяка една от тях може да намерим пропуски и неуредици, само да си поставим това за цел. Успех на всички!

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 18:16 от stasmar

# 24
 • София
 • Мнения: 892
 Аз минах през почти всички известни клиники в София. Първо беше Владимиров. Отказах се от него, защото ме прати да правя лапароскопия при друг доктор и то в държавна болница, защото той явно не извършва такива операции. Нямам лоши впечатления от него и от клиниката му, но организацията със сигурност не беше по-добра ат тази при Стаменов. След това отидох в клиниката на Щерев, но там се опитаха да ме убедят, че не ми трябва лапароскопия, а направо коремна операция. Не бях готова за такова премеждие и реших да потърся трето мнение. Естествено не ми се чакаше месеци за час при д-р Стаменов и затова се записах при д-р Персенска. Мога да кажа, че единствено там срещнах отношението от което имах нужда и истински подход към моя случай. Направиха ми изследвания, които никой друг не се беше сетил преди и ми предложиха да пристъпя директно към инвитро, на което с радост се съгласих. В момента чакам резултата. Самият д-р Стаменов участва в следенето на стимулацията ми и ми направи трансфера. Мисля, че с нас се държа доста добре при все, че не бях негова пациентка.
 Наистина там много се чака, но съм му намерила цаката - ако часа ми е например в 3 следобяд, отивам към пет и чакам не повече от 20 минути.

# 25
 • Мнения: 2 382
Не искам да ме разбирате погрешно Peace.
Няма нищо нередно в чакането с часове,за да те приемат,въпреки,че имаш записан час.
Некоректно е след като вече си пациент на клиниката да чакаш с месеци,за да си запишеш следващ час.По най-груби сметки ако не си от София и не ходиш да се разправяш на място,докато направиш необходимата диагностика,за да започнеш процедура,ще мине повече от година в на-добрия случай.
И колко адекватно могат да се прегледат 100 жени на ден?
Не може първичен преглед да мине без анамнеза,а с откъслечно попълване на анкетна карта.
Защото след този преглед заключението на Стаменов беше,че не мога да забременея от две години и още има време,а аз съм с 8-годишен стерилитет.

# 26
когато аз се обадих за час ми дадоха за след 2 месеца. През това време направих 2 неуспешни инсета при друг доктор.
Още на първичния преглед Стаменов откри причината за неуспеха ни-полип на матката, а тойкова доктори са ме гледали.
След това чаках 3 месеца за да съвпадне края на цикъла ми със свободните часове, но не съжалявам нито за миг за изгубеното време в чакане, сега съм след ин-витро и резултата е полойителен.
Много съм доволна  от целия екип.

# 27
 • София
 • Мнения: 5 325
когато аз се обадих за час ми дадоха за след 2 месеца. През това време направих 2 неуспешни инсета при друг доктор.
Още на първичния преглед Стаменов откри причината за неуспеха ни-полип на матката, а тойкова доктори са ме гледали.
След това чаках 3 месеца за да съвпадне края на цикъла ми със свободните часове, но не съжалявам нито за миг за изгубеното време в чакане, сега съм след ин-витро и резултата е полойителен.
Много съм доволна  от целия екип.

Стаменов махна ли ти полипа?

# 28
 • Мнения: 4 589
dessiko права си. Там са повече специалисти, може би за това не се чака толкова дълго.

shine_on75 аз веднъж като станах пациентка на д-р Стаменов не съм имала никога проблем да се запиша час и не съм чакала с месеци. Но явно при теб така се е случило, съжалявам.

Пак го казвам, важен е крайния резултат. На всички желая късмет от сърце.

# 29
 • Мнения: 3 282
Аз не съм от най-търпеливите , но специално за часовете в клиниките по стерилитет и чакането нямам проблем , защото знам че тези доктори работят заради нас и знам че като чакам час-два или три - доктора не пие кафе , а помага на други жени да стигнат до мечтата си да имат дете и не се ядосвам , напротив става ми приятно от отдадеността на нашите лекари , защото такива като гореспоменатите доктори са много малко и аз съм доволна че имам възможността да съм техен пациент . Успех момичета и мислете позитивно .  Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт