Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 479
Някой знае ли, кой освен домоуправителя има право на ключ от помещението с електромерите? А при какви условия ключът може да се ползва от живеещите в блока?
Ще съм ви благодарна, ако ми дадете линк към някаква наредба, която урежда тези условия.

# 1
 • София
 • Мнения: 11 168
Навсякъде е различно.В нашия вход ключа от таблото стои в този,който е касиер на входа за момента.Сменя се касиера, сменя се  притежателя.За наредби не знам.Друг пък си е присвоил ключа от покрива и ключа от абонатната станция на топлофикация, но е полицай и с него на глава не можем да излезем.Смята, че само той има право да държи тези ключове. newsm78

# 2
 • София
 • Мнения: 1 473
При нас касиера/домоуправителя, т.е. аз, няма ключ от електромера. Делегирала съм тази отговорност на съседа отсреща и на още двама съседи, защото те със сигурност разбират от жички и електричество повече от мене. Който има нужда, да се обръща към тях. И им имам доверие, че няма да дават ключа на всеки за щяло и нещяло.

# 3
 • Мнения: 3 479
Проблемът е следният - един от съседите е оставил някакви майстори да му оправят нещо по ел. мрежата на гаража си, като им е казал да вземат ключа от електромерите на домоуправителя на съседния вход. Мислел е, че гаражът му е свързан към електромер в другия вход. Обаче се оказва, че електромерът на гаража е в нашият вход. Съседът е извън града и неговите майстори ме тормозят да им дам ключа. Да обаче аз не ги познавам, а пък не мога да им вися на главите и да ги гледам дали няма да направят някакви поразии. То и да им вися няма полза, защото нищо не разбирам.
Знам, че съседът ще се разбеснее като си дойде затова, че съм му спънала работата. От друга страна, не мога да поема отговорността да дам ключ на непознати. Ако направят някоя беля, съседите ще се сърдят на мен. Имала съм вече такава случка с гръмнато ел. табло във вход. Тогава не държах ключа аз, а домоуправителя. Дал го е на един от наемателите на входа и той подпали таблото през нощта. Повечето от съседите трябваше да си сменят електромерите, а пък входа почти два дена беше без ток.
Вие какво мислите по този казус?

# 4
 • София
 • Мнения: 1 473
Този съсед не е говорил лично с тебе да дадеш ключа на майсторите, ти откъде да знаеш, дали те казват истината или някой иска да краде ток от вас? На твое място бих изчакала човека да се прибере, и тогава да говориш с него. Кажи на майсторите, ако им е чак толкова спешно, да се свържат със съседа, да му кажат, че не даваш ключа, без да си говорила преди това с него лично, пък той ако иска, да се прибере по-рано.

И да се разбеснее съседът, свързването няма да отнеме повече от 15-20 минути, спънката не е чак толкова голяма. Ако трябва, му припомни случката с гръмнатото ел.табло.

# 5
 • Мнения: 4 966
В нашия вход ключ имат домоуправителят и касиерката. Когато на някой му трябва ключ, трябва да го вземе лично и един от двамата да присъства (домоуправителят или касиерката), докато трае ремонтът. Ако се викат майстори, може (ако идват в работно време и няма начин някой да присъства) ключът да се вземе от нуждаещия се комшия и той е длъжен да стои, докато майсторите ремонтират, а после да върне ключа в рамките на същия ден. Peace

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 8 215
И аз не разбрах съседът ти уведомил ли те е, че ще му трябва ключа. Ако те е уведомил преди да замине дай ключа на майсторите да си свършат работата.

# 7
 • Мнения: 3 479
Не, не ме е уведомил, че ще има нужда от ключ.
Ключ има и у него, и у други съседи, но понеже на вратата на помещението има надпис, че ключ има у нас и обикновено търсят нас. Ако е на съсед бих го дала, но на непознати ме е страх. После аз трябва да нося отговорността.
Освен това той има мобилният телефон на мъжа ми и би могъл да му звънне и да му каже като по този начин поеме отговорността за действията на майсторите си.

Общи условия

Активация на акаунт