Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 юли 2008, 16:34 ч.

Зелен боб-сега му е времето

  • 17 959
  • 68
  •   1
Отговори
# 15
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
asyalein,   за салатата - лука суров ли е? И... какъв е този кръгъл зелен фасул?  newsm78

# 16
  • Мнения: 10 718
asyalein,   за салатата - лука суров ли е? И... какъв е този кръгъл зелен фасул?  newsm78
като гледам снимката ти, от кръглия си сложила, не от плоския!  Peace

# 17
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
pina, там има 2 вида зелен боб - единия е тънък и много дълъг (турски), а другия си е нормален, плосък.....Баща ми ги отглежда и двата сорта. Ама кой е кръглия не знам..........  newsm78

# 18
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 701
ето на този викам кръгъл, не му знам сорта..

да лукът се слага суров и нарязан на ситно.
аз обикновено го режа, поръсвам със сол и малко оцет и претривам.
така вкусът му не е толкова остър Peace

# 19
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
asyalein, снимката не се вижда! Може ли да я публикуваш тук, моля?

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 701
така  newsm78

# 21
  • Мнения: 10 718
t_ilieva, точно единият сорт, който си сложила е кръглия!  Peace Ето вече и на снимката на Асялейн се вижда. Аз този много го харесвам, но на пазара рядко има пресен, никога и не съм купувала, но съм яла от замразени пакети.

# 22
  • София
  • Мнения: 5 001
Този сорт е най-крехък и няма "конци"...И аз много го харесвам точно този... Peace

# 23
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 701
и аз него го харесвам. тук го има и пресен, но е скъп Whistling
наистина е крехък и без конци, аз го обработвам максимално за 10 мин.
иначе се разкашква.

много е удобен за уок ястия, защото не му трябва много време за готвене Peace

# 24
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 279
Да, така е, много е крехък и без конци! И много бързо се готви!  Peace
asyalein, мерси за снимката!  Hug

# 25
  • в капчица роса
  • Мнения: 800
да, да , точно "кръглия" е много крехъх и вкусен. Има и един кръгъл, светло зелен, жълтеникъв почти, той направо се топи като масло!

# 26
  • София
  • Мнения: 9
Правя зелен боб задушен с масло. Задушавам под капак с малко вода. Когато е готов слагам масло, чесън и магданоз. Върви страхотно към задушени и печени меса.

# 27
  • weltweit
  • Мнения: 6 284
аз като не знам нищо за зеления боб - кой е по-крехък и по-хубав - зеленикавия ли или жълтия? Знам, че ако става на конци, като се чупи е стар, презрял, но няма да ми дадат на пазара да го чупя, та как да разпознавам младия боб?

По шушулките, трябва да са млади и дребнички. Ако огледаш шушулката не трябва да има надлъжни конци по ръбчето. Иначе аз си правя постен зелен боб с домати, зелен боб с телешко (може и да се запече на фурна), ползвам го за гулаш, гювеч или телешко варено. Слагам го и в салати с домати, може както си е суров и свеж, а може и маринован (зимата).
Жълт боб не купувам, не ми харесва. 

# 28
  • Там където живея нищо не се случва, но не мога да живея навсякъде
  • Мнения: 373
Аз го правя на яхнийка както баба го правеше:
Запържвам една глава лук, добавям бобеца и малко картофки на кубчета и запържвам с една с.л. брашно и 1 с.л. червен пипер и заливам с един буркан домати и малко водичка, когато яхнийката е готова подправям с копър и заливам с 1 к.ч. прясно мляко, става божествен.

# 29
  • Мнения: 10 718
Докато да получа съвети, купих жълт боб!  Thinking  После видях на пазара от кръглия, жълт, но вече бях купила и няма какво да правя толкова боб... Да видим как ще го наготвя и как ще си го ям сама...

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт