Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 юли 2008, 21:03 ч.

Ясла и майчински!

  • 373
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 139
В началото на септември синът ми тръгва на ясла и искам да попитам дали ще ми спрат майчинските и трябва ли да съобщя някъде, че съм го пуснала да ходи. Доколкото си спомням при подаването на молбата за майчински точно това беше едно от условията да не е дадено в ясла или дом за временно настаняване. Благодаря предварително.

# 1
  • Мнения: 2 197
Би трябвало счетоводителя на фирмата да подаде в НОИ известие, че детето ходи на ясла и да ти спрат майчинските. Но на теб така или иначе не ти остава много да ги взимаш, а и в началото ще го пускаш до обяд и така или иначе ще си го гледаш няколко седмици докато свикне пак половината ден. По този повод нашата счетоводителка си направи оглушка и не подаде въпросното заявление и "спечелих" още цели 220 лева. По принцип ако по някакъв начин се разбере, че детето е на ясла, а ти взимаш детски ще трябва да ги връщаш с лихвите. Но пък знаеш ли колко народ го прави.

# 2
  • Earth
  • Мнения: 1 937
boto счетоводителката ти е направила лоша услуга. Рано или късно ще ги вънеш ЗАЕДНО С ЛИХВИТЕ
 ЗАЩО ?
Защото яслите дават имената и ЕГН-тата на децата, които са записани в тях, защото на базата на тях си получават парите от общината. Финансирането им зависи от това / то е на брой деца /, така че информацията в ВИНАГИ е актуална. А тези списъци попадат и в НОИ.

Отделно НОИ може да установи, че детето А е дете на майката В.  ( чрез ЕСГРАОН - имат специален достъп)

Какви са последствията? Майката В е излъгала и взела пари на държавата.

МАЙКАТА дължи обратно парите, при това с лихви. НОИ обаче не прави проверки всеки месец. Правят се периодично. Обаче давността за установяване на това нарушение е 5 години. . Тогава ще върнете парите с лихвите  за 5 години.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт