Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 юли 2008, 11:47 ч.

Какво трябва да направя?

  • 851
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 499
Здравейте д-р Мазнейкова. Искам да Ви попитам, след като на мен ми е направена цветна снимка и имам проходимост на тръбите. После 3 месеца стимулация с клостилбегит и дуфастон, една инсеминация. И нямаше бременност. А доколкото виждам при мен нещата са нормални. Оперирахме мъжа ми при д-р Кацаров от варикоцеле на 03,06,2008г. И кога ще може да се направи първата спермограма след операцията и какви трябва да и бъдат показателите за да мога да забременея? При предната спермограма бяха 35% подвижност, 5 % бавни и 10 % бързи, останалите 50% ги няма. Дали ще трябва той да пие някакви хапчета за подсилване или някакви отвари? А между другото аз от 2 месеца не съм на стимулация. Докторката реши да ме стимулира с клостила защото смяташе че не всеки месец имам овулация. И на трите стимулация обаче при мен беше всичко като по часовник и овулация и фоликули и точен цикъл. По принцип цикъла ми  е редовен. Нямам проблеми с него.Но най- важното за мен е кога ще мога да започна дали със стимулации или просто кога ще мога да се надявам вече на бременност. Ще Ви бъда благодарна да ми дадете отгвор.

# 1
  • Мнения: 324
Контролна спермограма се прави обикновено около 6 месеца след подобна операция. Лекуващият лекар може да прецени дали освен операцията е необходимо и друго лечение при съпруга ви. Ако е налице спонтанна овулация не е необходимо "презастраховане" с Клостилбегит, освен не всички цикли са овулаторни, в около 30% от тях не е налице овулация.

# 2
  • Мнения: 499
Много благодаря за отговора. И аз съм на същото мнение като Вас да не се стимулирам с клостилбегит. Още нещо ако е удобно да попитам: колко пъти може да се прави стимулация с клостилбегит?
Много ли е опасно да се прави инсеминация без обработен материал?
Моята първа инсеминация ми я направиха без обработен материял и док. каза че имала по успешни такива инсеминации, отколкото с обработен.
Ходих в Шейново и съм доволна от док. който ме следеше през трите месеца, но незнам дали да продължа там да ходя само и единствено защото нямат лаборатория за обработване на материала. Вие какво бихте ме посъветвали? Просто съм на кръстопът. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт