Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 158
При моето второ бебе има съмнение за рефлукс. То не повръща след всяко кърмене, за моя радост, но само след някои. Но средно около веднъж на ден повръща на фонтан и то голямо количество.  Така си е от началото.

Та искам да опитам при други бебета с рефлукс как се развиваха нещата, кога престанах бебчетата ви да повръщат така, наддаваха ли добре, имахте ли някакви "трикове", че да не повръща. Аз например установих, че като НЕ го държа дълго време след хранене изправено, а само няколко минути да се оригне, и след това го сложа да легне, не повръща.

Моето е на 5 месеца.

# 1
 • Мнения: 451
Мила, трябва задължително да ви направят снимка с бариева каша - за да се разбере със сигурност дали имате или не рефлукс Peace Освен това е важно дали се кърмите или сте на изкуствена храна и дали сте започнали захранване! На нас рефлукса ни го откриха на 2м след снимка и до 6м изчезна Peace

# 2
 • Мнения: 2 908
Дъщеря ми от началото беше на смесено хранене,с превес на кърмата,и повръщаше след всяко хранене обилно на фонтан.Нямаше рефлукс.Понякога съм се чудила какво яде,като повърнатото беше почти като количество,като изяденото.Всичко отмина след 4-ти месец.Наддава по 1.600кг първият месец;1.400кг вторият месец и 1.200кг третият месец.Нататък пак по около 1кг-800г наддаваше.

# 3
 • Варна
 • Мнения: 1 518
Дъщеря ми беше с рефлукс, който преодоля някъде към 8-10 месечна. НО беше на АР АМ, което само по себе си е по-гъсто и се задържа по-лесно в стомаха. Нямаше трикове, повръщаше си на почти всяко хранене, с въвеждането на твърдите храни повръщанията се разредиха, докато накрая съвсем изчезнаха. За наддаването- съвсем в рамките на нормалното от 1000 гр в началото до 150 гр към 7-ми, 8-ми месец. Винаги е била в нормите, някъде м/у средна и долна граница на таблиците с ръст и тегло. Единственото по-различно нещо беше матрака на леглото и- доста дълго време беше повдигнат от едната страна за да не може да се задави, ако евентуално повърне докато лежи. 

# 4
 • Мнения: 756
нащето дете имаше рефлукс , който беше доста тежък . Това , което ни помогна е сгъстяване на АМ с Gaviskon   и  Omepazole, който се приготвя в течно състояние от аптеката , но го има и на таблетки .Като трик в болницата ни посъветваха да го държим изправен известно време , около 15 мин / след хранене и да спи на матрак , повдигнат под ъгъл 30  градуса . Рефлукса се преодолява на базата на силата на гравитацията и поради това го захраних преди 6 -ти месец , което помогна много . Захраних го на 5 1/2 месеца , засега всичко е наред.Наддава нормално , според схемите , които са описани в здравната му книжка -мисля че в канадски сайт видях че продават специални матрачета за рефлукс/в момента не мога да се сетя кой е / , но е важно при захранването да се дават храни , които имат повече нишесте , за да задържат млякото в стомахчето. Успех и дано го израстете по -бързо!

# 5
 • Варна
 • Мнения: 549
Малката ми дъщеря повръщаше почти след всяко кърмене, но си наддаваше доста. Започнах да захранвам при навършени 4 месеца именно заради това. Проблемът постепенно изчезна до около месец. Не сме правили никакви изследвания, защото нямаше проблеми с наддаването.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 1 572
Дъщеря ми имаше рефлукс.въпреки това натдаваше повече от нормалното и даже имаше някакви ограничения заради теглото си от педиатърката й. Помня че хранехме с НАН тогава.

# 7
 • Мнения: 536
Дъщеря ми беше с рефлукс до към 10 месечна.
Роди се 3550гр.
1м - 4200гр
2м - 4800гр
3м - 5580гр
4м - 6270гр
5м - 6900гр
6м - 7400гр
7м - 7950гр

9м - 8240гр
10м - 8490гр.
Първите 3 месеца е била на кърма, после 1 месец смесено хранене, после минава на АМ. На 5 месеца я захраних с пюрета.

Общи условия

Активация на акаунт