Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 55
Здравейте д-р Мазнейкова,
През м. Май преживях аборт в 15 седмица, вследствие отлепена плацента и вътрематочна инфекция. Тогава при прегледите ми откриха миома 4 на 4 см. и множество миомни възли. В последствие на контролния преглед след първия цикъл след абразиото, миомата се беше свила и беше 3.5 на 3,5 см. Тъй като до този момент нямам оплаквания от нея - нямам болезнен цикъл, нито извънредно кървене лекарите ме съветват засега нищо да не предприемам, само да я наблюдаваме.
Въпросът ми към вас е вие какво ще ме посъветвате. И още ако се реша на нова бременност трябва ли да се оперира тази миома преди това или не е задължително. За съжаление не мога да ви кажа къде в матката се е разположила.
Благодаря предварително.

# 1
  • Мнения: 324
Важно е да се знае, къде по отношение на маточната кухина е разположен миомния възел. Ако се вдава към кухината - препоръчително е отстраняването му преди следваща бременност. Ако е разположен в дебелината на маточната стена или към външната й повърхност най-вероятно няма да пречи на бъдеща бременност и може да се наблюдава през 6 месеца за нарастване на размера.

Общи условия

Активация на акаунт