Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Започвам темата , за да разкажа за безобразията които се вършат от една директорка на детска градина. Нещата които ще пиша, може да се знаят от много хора четящи тук,но аз побеснявам и същевременно  усещам, че се оставям на примирението да ме обземе , защото ми е пределно ясно , че нищо не може да се направи.
Всички знаем, че се се вземат подкупи , за да се вкара дете в яслата . При нас тарифата е 500 лева първоначално, а след това следва спонсорство. Стига се до там , че се приемат  деца , за които не е подавана молба , нямат и естествено входящ номер- нищо. Задължават те да си на работа минимум 2 месеца преди евентуално детето ти да влезе в официалния списък на приетите.Обяснението, че си в отпуск за отглеждане на дете до 2 години не върви. Хората подали молби се пресяват най-вече по месторабота и по послушание. Тоест, ако ти знае устата и си търсиш правата си аут. Нареждането към персонала е неудобни родители минали първата цедка , да се обезвредяват още първия месец .
Четох скоро, че заплатите на директорите стават близо 800 лева. За последния месец аз лично знам за 3 случая за даване на пари.Тоест заплата се закръглила близо на 2 300 лв. И нищо не може да се направи. Протекции от високо , максимата " гарван гарвану око не вади" или тотална незаинтересованост ...
До скоро си мечтаех(умишлено не написах мислих), че нещо може да се промени, че нещо може да се направи , но не би...

# 1
 • Мнения: 581
 Къде се случва това?В кой град, в коя градина, как се казва директорката?

До скоро си мечтаех(умишлено не написах мислих), че нещо може да се промени, че нещо може да се направи , но не би...

А докато си мечтаеше ти какво направи по въпроса- пусна ли жалба, сигнал, оплакване в някоя институция?
 Наистина ти съчувствам, но няма да променим нищо само с анонимно писане във форума.

# 2
 • Мнения: 808
Вместо анонимно във форума пиши официално писмо до общината. Но не пиши "всички знаем", напиши конкретно "Пешо даде подкуп, Гошо поиска подкуп..." После се подпиши. Когато всички пострадали от тази директорка го направят, няма как да продължи да ви изнудва.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 8 215
 PeaceПиши жалба до Общината и до  Инспектората. Ако се премълчава за корупцията дълго време ще сме на този хал. За София ли става въпрос?

# 4
 • Бургас
 • Мнения: 1 787
Ми то ако ще давам такива пари под масата и после за спонсорство,то по-добре детето ми да ходи на частна детска градина. newsm78 Парите ще са същите,че дори в частната ще са по-малко деца,а не 30 в група.
Иначе ясно е ,че се вършат шашми. #Cussing out

# 5
 • Мнения: 22
Гост не по свое желаниe - много си анонимна! Ти направи директорките настоящи и бъдещи милионерки..... zori13 и Бабилия са напълно прави в препоръките - на анонимни не се вярва! Аз също не ти вярвам. Много са елементарни и непотвърдени обвиненията ти. които хвърляш ето така в пространството. По сведение на моя съседка детска учителка заплатата на една директорка на детска градина е най-много с 50 лв повече от учителка на същата възраст и със същия трудов стаж по специалността. Така че 800 лв заплата си е чиста измислица. В сферата на образованието такъв размер на заплата дори е несънуван блян.

# 6
 • Мнения: 5 578
Аз спонсорирах алуминиева врата за групата в яслата - получих свидетелство за дарение, подпечатано и подписано от персонала в яслата. Съвсем легално.

Реших края на Август, че сина ми от Септември тръгва на ясла - нямах нито подадена молба, нито се бях сещала по-рано. Исках не само определена ясла, но и група!
Доколкото разбрах и ми обесниха тогава има такъв начин - нещата са открити, с документи, не стават под масата и никой не скатава нищо. Алуминиевата врата е факт.

# 7
 • Мнения: 1 134
Какво значи нищо не може да се направи?!? Едва ли това е единствената възможна ясла за детето ти? Аз също бях изправена пред страхотен проблем със записването на дъщеря ми в ДГ - минах през всеизвестните, реномирани и спонсорирани градини, но намерих нормална, без да ми искат никакви подкупи, спонсорство и пр. Вярно, далече е от квартала, в който живеем, но си струва.
Всичко, което е било необходимо като средства за децата се е обсъждало на родителските срещи и се дава абсолютно легално. Нищо повече.
Така, че избор винаги има.

# 8
 • Мнения: 4 932
Можеш да направиш много неща. Има: полиция, инспекторат, община, министерство на образованието, дори и медии... Но човек трябва да застане с името си, с лицето си, с конкретни имена и факти. Докато му харесва мазохистично да се чувства "безсилен" и да пустосва анонимно по форумите и от ухо на ухо в градинките, нищо няма да се промени.

Не съжалявам и не съчувствам на никого, който доброволно и безропотно се предава в лапите на корупционните схеми, а после се оплаква от тях. Дайте гласност бе, хора, търсете си правата и се борете всичко това да спре...
(А в същото време в колко теми майки се хвалят или само подхвърлят, че са се уредили с "връзки"  ooooh! . И не ми излизайте с довода, че няма места и човек е готов на всичко, само и само да се дореди до заветното място... Ами няма такова "готов на всичко"... Винаги има възможност за избор. Най-малкото дали да си със спокойна съвест.)

# 9
 • Мнения: 576
[
(А в същото време в колко теми майки се хвалят или само подхвърлят, че са се уредили с "връзки"  ooooh! . И не ми излизайте с довода, че няма места и човек е готов на всичко, само и само да се дореди до заветното място... Ами няма такова "готов на всичко"... Винаги има възможност за избор. Най-малкото дали да си със спокойна съвест.)[/quote]

ПРЕДВАРИТЕЛНО ЩЕ НАПИША, ЧЕ МОЖЕ СВОБОДНО ДА МЕ ПЛЮЕТЕ........................ взела съм си чадър. Mr. Green
Тъй като дъщеря ми не я приеха на държавна ясла по общия ред - а именно майка й не беше свободна в уречения ден да стои пред интернет за да записва детето си..... и аз използвах ще го нареча обществени контакти за да вкарам детето си някъде. И го направих - пари не съм давала. Просто познавам човек, който ми помогна. Сигурна съм, че всички майки на които не приети децата в ОДЗ , ако имаха възможност биха направил като мен. В края на краищата живота е борба! Не ми пука, че съм предредила друго дете, защото и на никой не му пука за моето дете..... и накрая..... честно да ви кажа съвестта ми е чиста. Нека да съм нагла, безочлива и т.н. - не ми пука!
 А за градините - директорката но ОДЗ- то не ми е искала пари, помоли ако имаме възможност да помогнем за да сложим щори на градината - ами имам възможност - помогнах. И за други неща бих помогнала - ако се налага. Това е.

# 10
 • Мнения: 600
всъщност, при създалата се ситуация на липса на места,  аз бих дала подкуп, таен или явен, да си вкарам детето в градина. в интерес на истината, следващата година това ми предстои. и не бих имала никакви угризения - сега ходи на ясла, не искам да си остане в къщи. като няма достатъчно места( и не сме равни) някои ще бъдем по-равни от другите. само не ми казвайте, че предпочитате да бъдете честни и почтени и да напуснете работа, за да си гледате детето в къщи Rolling Eyes разтварям и аз чадъра Mr. Green

# 11
 • Мнения: 4 932
ПРЕДВАРИТЕЛНО ЩЕ НАПИША, ЧЕ МОЖЕ СВОБОДНО ДА МЕ ПЛЮЕТЕ........................ взела съм си чадър. Mr. Green

разтварям и аз чадъра Mr. Green

Божееееее, с какъв кеф очаквате някой да ви "наплюе"  ooooh!
Дотогава ще има подкупи - докато има кой да ги дава. Всеки сам избира дали да живее с подобен избор или не. Мен чуждите избори не ме интересуват. По скоро ми е смешна георично-обвинителната поза "Всеки би постъпил по същия начин, но видиш ли, ние поне си признаваме"  Laughing Щом това ви действа успокоително - ОК  Hug Но НЕ ВСЕКИ би постъпил по този начин.

# 12
 • Мнения: 576
ПРЕДВАРИТЕЛНО ЩЕ НАПИША, ЧЕ МОЖЕ СВОБОДНО ДА МЕ ПЛЮЕТЕ........................ взела съм си чадър. Mr. Green

разтварям и аз чадъра Mr. Green

Божееееее, с какъв кеф очаквате някой да ви "наплюе"  ooooh!
Дотогава ще има подкупи - докато има кой да ги дава. Всеки сам избира дали да живее с подобен избор или не. Мен чуждите избори не ме интересуват. По скоро ми е смешна георично-обвинителната поза "Всеки би постъпил по същия начин, но видиш ли, ние поне си признаваме"  Laughing Щом това ви действа успокоително - ОК  Hug Но НЕ ВСЕКИ би постъпил по този начин.

Много ми е интересно имаш ли деца и на каква възраст са и как си си решила проблема....
С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ ТЕ ИЗЧЕТА!

# 13
 • Мнения: 600
всъщност, не се чувствам героична, никак даже.

освен това не разбирам как, ако спрем подкупите, ще има място за детето ми newsm78 или предлагаш ние да се правим на герои, но да си седим в къщи, децата също. тъпо. донкихотовско. на кого ще му пука за нас и какво ще променим?

Общи условия

Активация на акаунт