Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 юни 2005, 10:52 ч.

Скариди

  • 12 399
  • 8
  •   1
Отговори
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Вчера от Метро се снабдих с 400 гр замразени почистени скариди. Ще съм ви много благодарна, ако някой ми даде интересна рецепта за тях Flutter По възможност да не е с майонеза newsm78

# 1
  • София
  • Мнения: 750
Точно се засилих да ти давам рецептата и прочетох последното ти изискване ...  Sick

Все пак, ако не държиш 100% на това да е без майонеза, ще ти дам рецепта за една салата-ордьовър с лек и приятен вкус, която се прави с малко скариди. Останалите можеш да приложиш в другите идеи!  Grinning

И така:

АВОКАДО СЪС СКАРИДИ

2 авокадо - избирай плодове, които са леко омекнали на пипане, но не много меки и в никакъв случай съвсем твърди.
150 гр. скариди
1 кофичка лека майонеза
0.5 кофичка кисело мляко (може и цедено)
3-4 сиклидки чесън
3-4 кисели краставички
0.5 ябълка
1 лимон
копър

Обелваш като картоф и разполовяваш едното авокадо и вадиш костилката.
Другото авокадо обелваш и нарязваш на малки кубченца. Нарязваш и киселите краставички и ябълката на ситно. Добовяш скаридите, пресования чесън, копъра, майонезата и киселото мляко, сока от лимона. Добавяш сол на вкус.

Поднасяш така: слагаш едно марулево листо, върху него половинка авокадо, леко покапано със сок от лимон. Отгоре слагаш 2-3 супени лъжици от сместа. Декорираш със стръкче магданоз или копър. Изглежда ето така:

# 2
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Спасе, това звучи и изглежда мнооого добре Grinning Не знам дали ще го направя сега, но рецептата определено е ценна!!! Много благодаря Heart Eyes

# 3
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Скаридени филийки
Продукти:
225 г сурови скариди, обелени, 25 г мас, 1 белтък, леко разбит, 1 супена лъжица ситно нарязан зелен лук, 1/2 чаена лъжица ситно нарязан пресен джинджифил, 1 чаена лъжица китайско оризово вино (или сухо шери), 1 супена лъжица размито нишесте (4 части нишесте и 5 части вода), 120- 150 г бял сусам, 6 големи филии бял хляб, олио за пържене, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
 Накълцате скаридите с маста докато се получи еднородна гладка смес. В купа смесете скаридите с останалите съставки, без сусама и хляба,
Изсипете сусама в голяма чиния или тавичка. Намажете обилно филиите хляб от едната страна със скаридената смес и след това натиснете намазаната страна върху сусама.
Загрейте голямо количество олио в тиган уок и изпържете филиите с намазаната страна надолу до златисто за около 2-3 минути. Извадете и отцедете върху кухненска хартия или решетка от излишната мазнина. Нарежете всяка филия на шест или осем части

# 4
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Скаридено суфле
Продукти:
 500 гр.скариди,нарязани на ситно, 70 г кашкавал, настърган, 2 супени лъжици доматено пюре, 2 супени лъжици краве масло (маргарин), 2 супени лъжици брашно, 1/4 л прясно мляко, 2 яйца, сол на вкус, черен пипер на вкус, 1 лимон, нарязан на кръгчета.
Приготвяне:
 В тиган загрейте маслото и в него запържете брашното и внимателно при разбъркване добавете млякото. Добавете доматеното пюре, настъргания кашкавал и подправете със сол и черен пипер. Разбийте желтъците и добавете към леко охладената смес и добре разбъркайте. Нарежете скаридите на дребно , леко запържете в малко олио, смесете със доматения сос и внимателно добавете предварително разбитите на сняг белтъци. Изсипете в намазана с масло форма и печете във фурна до образуване на зластиста коричка. Сервирайте гарнирано с кръгчета лимон.

# 5
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Скариди с доматен сос

500гр скариди
250гр домати консервирани или тетрапак
200гр сирене
1бр люта чушка
олио
сол

Скаридите се измиват и сваряват.В тенджера се сипва олио и леко се подпържват скаридите,след това се изсипват доматите,натрошеното сирене и нарязаната на дребно чушка и солта.Оставя се на слаб огън за около 20мин.
Това количество е за двама души Wink

# 6
  • Русе
  • Мнения: 5 578
Здравей,
аз също вземам такива скариди и само ги слагам в ориз със зелен4уци.
Преварявам ги малко за дезинфекция, и с тази вода варя ориза.
Става вкусно и е лесно и евтино.   chef

# 7
  • Варна
  • Мнения: 4 312
Вчера и аз купих скариди и просто ги панирах и изпържих   chef

# 8
  • Варна
  • Мнения: 159
Вчера и аз купих скариди и просто ги панирах и изпържих   chef

Това е и моя вариант, бум във врялото олио до зачервяване и колкото са по дребни скаридите, толкова по хрупкави стават.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт