Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 юли 2008, 21:36 ч.

Пернишките лекари !

 • 731
 • 12
 •   1
Отговори
Здравейте, много си извинявам на всички, че пускам подобно тема, но просто това нещо което се случва в нашият град, трябва да се знае, още повече като знам , че много ъбдещи майка или пък настоящи от Перник, може да използват услугите на тезе некъдрници !!!

Хипократовата клетва е клетва, по традиция поставяна от лекарите и отнасяща се до етичното упражняване на медицина. Широко разпространено е убеждението, че клетвата е написана от Хипократ, баща на медицината, през 4 век пр.н.е. или от някой от неговите ученици. Поради това тя обикновено се включва в Хипократовия корпус.

ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА(Клетвата, с която се кълнат българските лекари)

В името на Аполон - лечителя, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва.
На учителя, който ме е учил да лекувам, ще гледам като на баща: ще му помагам да живее и ще му давам каквото му е нужно, и ще гледам децата му като свои братя. Ако те поискат да изучат нашето изкуство, аз ще ги обуча без пари и без никакви задължения в бъдеще.
Ще ги уча на принципите на медицината, ще им давам обширни обяснения, ще им развивам доктрината като на свои деца, както на тях, така и на учениците си, които са записани при мен и са положили клетва.
Аз ще препоръчвам на болните подходящ режим според познанията си и ще ги защитавам от всички вредни неща.
Никога и никому няма да препоръчвам употребата на отрови и ще отказвам да давам на когото и да било подобно нещо.
Когато влизам в някоя къща, това ще бъде само за да лекувам някой болен, като се предпазвам от всякаква волна неправда и най-вече от всякакви сластолюбия към жените и мъжете, били те свободни или роби.
Всичко, каквото видя или чуя при изпълнението на своята професия или извън нея и което не бива да се разправя, аз ще го пазя в тайна и ще го смятам за нещо свещено.
Ще запазя живота си чист и свещен, както и моето изкуство.
Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, дано живея дълго време, за да преуспея в изкуството и да стана прочут во веки веков, като пазя тази клетва и не престъпя нищо от нея. Ако пък сторя обратното, нека ме сполети ранна смърт и вечна забрава.
Заклевам се, че по силите на знанията си ще върша всичко, в което се кълна.
ЗАКЛЕХ СЕ!

Поставяйки тази тема във форума се надявам всеки да изрази личното си мнение, личните си преживявания и нещата, който са го принудили да се сблъска с така наречените „кадърни пернишки лекари”
Колкото и да се опитвам да си затварям очите, да се правя , че нищо не може да ме изнерви, че нищо не е в състояние да ме накара да изляза извън контрол, просто не мога вече.
Не мога да преглътна, отношението на дебелите чичковци и противно закръглените лелки с бели престилки към хората, които те са длъжни изпълнявайки своите задължение да лекуват. Не мога да търпя вече противното им държание да ни затварят вратите под носа , да ни обясняват на меко казано висок тон, че в момента са с колежката си вътре и в задимената стая допиват гнусното си кафе и че детето или старият човечец, претърпял Световна Война, социализма и още ред други неприятни неща е принуден да стои от вън и да чака „шибаното копеле с бяла престилка” да благоволи да излезе и да му подвикне с пренебрежителен глас „Хайде по – бързо влизай”
Нека всеки изкаже своето мнение, нека са покажем, че ни е писнало от тези глупаци и, че искаме нормално отношение, и професионално лечение !!!

# 1
Просто не знам от къде да започна, искам да кажа толкова много неща, или по – точно да напиша.
Писна ми и ми дойде до гуша от тези отрепки, облекли белите престилки, които дори не си правят и труда да ги изперат да ни правят на маймуни, да ни карат да се чувстваме гузни и плахи, когато отиваме на лекар и да се опасяваме от това че на вратата може да ни посрещнат с това , че в момента няма лекар или пък лекарят просто не му се работи в днешният топъл или мразовит ден. Писна ми от това, когато пък стане така, че ни приемат се държат с нас като с длъжници, които едва ли не ходят ей така да потърсят медицинска помощ, защото няма какво да правят в къщи и им е скучно.
Писна ми от това да стоя от вън до счупените мазни и гнусни пейки избърсани и дезинфекцирани за последно при посещението на Тодор Живков в болницата, или пък изобщо липсващи такива пейки !
Писна ми от това да стоя отвън с 40 градуса температура, а дете до мен да пита майка си кога ще им дойде редът да влезнат, защото вече едва издържа горкото, а от вътре се чува грачещ смях на отрочетата на комунизма, пиейки кафе вътре, палейки цигарите една след друга и мислейки си че те са защитени от Бога и , че утре няма да име се случи на тях те да чакат по подобен начин или пък още по – лошото да гледат как тяхното дете с празен поглед се е втренчило във вратата и чака чичкото със слушалки н да каже на майка му „Влезте” !

Всичко това се случва тук в Перник ! В пернишката болница цари хаос, безредица, ужас и мизерия.
Не знам защо не закрият тази болница, да оставят само едно помещение в което да има дежурен доктор от София или където и да е било , но да знае какво прави и перничани да си ходят направо в София и да не са залъгват тук с тези простаци !

Това което пиша е меко казано, което се случва тук в Пернишката болница МБАЛ "РАХИЛА АНГЕЛОВА" ПЕРНИК !

Хора, живота ви е наистина ценен, до вас или някъде там има човек, който държи на вас, пазете си здравето, отстоявайте правата си и знайте, че Вие имате права но лечение и на нормално отношение спрямо вас !

Има още много неща, които искам да напиша по темата, но ще ги оставя за по нататък. Надявам се сега Вие да вземете някакво отношение по въпроса и заедно да се опитаме да променим нещата, защото ние подяволите си плащаме данъците, граждани сме на това общество, на тази държава, на тази планета и имаме пълното права да искаме да живеем нормално

P.S – Нека всеки да напише какво мисли по темата, какво мисли за пернишките лекари, да разкаже случки, които е изживял при сблъсъка си в Пернишката болница и…. т.н.

# 2
 • СОФИЯ
 • Мнения: 384
Не мога да разбера какъв ти е пролема? Защо не пишеш нещо конкретно? Така  звучиш като на партийно събрание!

# 3
 • Мнения: 166
Някак е много странно в цялата болница в Перник да работят само  шибани копелета в бели престилки,пиещи гнусно кафе,отрепки в неизпрани униформи....И как ,моля имаш смелостта да си повериш най-ценното-здравето в техните ръце?! Rolling Eyes

# 4
 • София
 • Мнения: 2 216
Това не е случка само в Пернишката болница,това отношение е на всякъде около нас.Тия прости доктори се мислят за някакви богове.Ето например бившия ни педиатър ни взимаше потребителска такса за преглед на детето...Вчера отивам в Токуда,имам записан час за 13:00,бях там в 12:30,търпеливо си чакам с бебето на ръце,стана 13:20 никой не ебава да ме погледне,детето мрънкя,трябваше да вдигна скандал та да ме приемат.Викам си нова болница,няма да е като другите,ама не било така.Отгоре на всичкото те ми определят часа, не ме питат кога ми е удобно.Еми поне си го спазвайте тоя час.И накрая на документа ми пише,че е издаден в 12:45.

# 5
 • Мнения: 830
Под всякаква критика са,изобщо не ми се коментира даже.Да не говорим пък за самата окръжна болница в която освен мизерия,некадърни лекари и мръсотия друго няма Sick
Кадърните и свястни лекари в Перник се броят може би на пръсти.  ooooh!

# 6
 • Мнения: 909
Не мога да разбера какъв ти е пролема? Защо не пишеш нещо конкретно? Така  звучиш като на партийно събрание!

Ами то има конкретни неща.
Това, например:
"Писна ми от това да стоя от вън до счупените мазни и гнусни пейки избърсани и дезинфекцирани за последно при посещението на Тодор Живков в болницата, или пък изобщо липсващи такива пейки ! "

Че болниците /повечето/ са мизерни, мисля, е факт.
Има и такива лекари / като описаните/.
Единствено не съм съгласна така да се обобщава.
Не вярвам един свестен да няма.
Все пак, не съм от Перник...

# 7
 • Мнения: 835
Mark_Tven, от къде тази злоба си насъбрала? Ако има нещо конкретно да кажеш, напиши?!?
Ако не...наясно сме, че навсякъде условията са мизерни, навсякъде има некоректно отношение, но тези неща, които прочетох са грозни и висящи в пространството, ако не са подкрепени с доказателства!
Явно сериозно си пострадала от лекарското отношение в болницата.....
В крайна сметка...Сф е твърде близо, за да се терзаеш толкова...Хващаш си влакчето или рейсчето и си свършваш работа Naughty 
Няма как да закрият болницата.../колкото и да ти се иска/......за окръжен град става дума, все пак....
Ще ти се отрази зле да таиш толкова ненавист и омраза....не е здравословно за теб!

# 8
Цитат
Mark_Tven, от къде тази злоба си насъбрала? Ако има нещо конкретно да кажеш, напиши?!?
Ако не...наясно сме, че навсякъде условията са мизерни, навсякъде има некоректно отношение, но тези неща, които прочетох са грозни и висящи в пространството, ако не са подкрепени с доказателства!
Явно сериозно си пострадала от лекарското отношение в болницата.....
В крайна сметка...Сф е твърде близо, за да се терзаеш толкова...Хващаш си влакчето или рейсчето и си свършваш работа Naughty 
Няма как да закрият болницата.../колкото и да ти се иска/......за окръжен град става дума, все пак....
Ще ти се отрази зле да таиш толкова ненавист и омраза....не е здравословно за теб!

Хм... или си настоящ лекар в Пернишката болница, или си роднина ня някой такъв за да пишеш подобни дивотий !
само да ти кажа че съм в мъжки род, което няма кой знае какво значение, но не е лошо да се знае по принцип. София наистина е близо и аз затова ти казвам, че е най - добре тази болниа да бъда закрита и да остане само един дижурен есип, който да приема по спешност иначе перничани да си ходят директно за София !
Злоба не бих казал че съм насъбрал, просто вече ми писна тези некъдърници, да си правят опити и да стажуват върху живи човешки същества !
Не ти пожелавам никога да имаш нужда от лекар нито на теб нито на твоето семейство или на когото и да е било, но недей да се изказваш така неподготвен и се замисли върху това което съм написал !!!
Бълък !!!

# 9
 • Мнения: 835
Ако може без обиди!
Тук е форум за взаимопомощ и не се толерира подобно отношение! Надявам се модовете да са се информирали вече!
Ако имаш нещо конкретно да кажеш, заповядай...иначе си чешеш езика и нищо няма да постигнеш!
А каква съм аз.....лекар или роднина на такъв....ни най-малко не те интересува....

# 10
Цитат
Ако може без обиди!
Тук е форум за взаимопомощ и не се толерира подобно отношение! Надявам се модовете да са се информирали вече!
Ако имаш нещо конкретно да кажеш, заповядай...иначе си чешеш езика и нищо няма да постигнеш!
А каква съм аз.....лекар или роднина на такъв....ни най-малко не те интересува....

Именно, понеже е форум не започвай с лични нападки и наистина се надявам модераторите да си свършат работа, за да ти покажа, че този който започна з личните обиди беше ти !

Конкретни неща мога да ти кажа и напшиа, колкото искаш, но те звучат банално, всеки от нас го е изпитвал това нещо и отношението на лекарите, така че не виждам за нужно да ти обяснявам каво точно правят, всички го знаем !!!(
Наистина не ме интересува кой си и какъв си, но щом толкова се засегтна от написанот, явно и ти си част от тях, за да подскачаш така като ужилен срещу нещо панисано за тях !!!

# 11
 • Мнения: 835
Така като ужилена бих подскочила също, ако темата се отнасяше до "ямболските лекари"напр.
Неприятно е да се четат подобни писания... Всички по някакъв начин сме потърпевши/безспорно е/. Здравната реформа продължи твърде дълго за жалост и промените не са в особена полза за пациентите...но такава е действителността....Пак ти казвам...пишем си общи приказки...ако искаш напиши конкретно ти от какво си пострадал/професионализъм, отношение/...ама конкретен случай, не просто така....
Ако ми покажеш с какво лично съм те обидила, ще съм ти благодарна....Защото ясно се вижда как ти ме нарече в края на един от постовете си!
Ако това не е лична обида....здраве му кажи....
И още нещо.....да те светна, че в "здравен справочник" има тема "черен списък на лекарите". Там спокойно можеш да посочиш име/имена, да изкажеш възмущението си от този или онзи и така да предпазиш бъдещи потърпешви!

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 12:22 от sunshine3

# 12
Цитат
Така като ужилена бих подскочила също, ако темата се отнасяше до "ямболските лекари"напр.
Неприятно е да се четат подобни писания... Всички по някакъв начин сме потърпевши/безспорно е/. Здравната реформа продължи твърде дълго за жалост и промените не са в особена полза за пациентите...но такава е действителността....Пак ти казвам...пишем си общи приказки...ако искаш напиши конкретно ти от какво си пострадал/професионализъм, отношение/...ама конкретен случай, не просто така....
Ако ми покажеш с какво лично съм те обидила, ще съм ти благодарна....Защото ясно се вижда как ти ме нарече в края на един от постовете си!
Ако това не е лична обида....здраве му кажи....
И още нещо.....да те светна, че в "здравен справочник" има тема "черен списък на лекарите". Там спокойно можеш да посочиш име/имена, да изкажеш възмущението си от този или онзи и така да предпазиш бъдещи потърпешви!

Е аман от многознайковци и от хора жадни за внимание !!!
Ето за това, винаги ще сме си на това дередже и ще си сърбаче от "гнусната попара" дето сами сме си надробили !!!
Приятел не ти пожелавм на теб и още по - малко на твоето дете, да се случват неща, които пиша и след това ти да ги споделяш във форума, наистина не ти го пожелавам !
Да не дава Господ на никого такове нещо, но ако недайси боже се случи тогава да видиме дали тези работи, които ти казвам ще ти се струват "празни приказки" както ти се израцяваш !!!
И недей да ми пишеш за някакви скапани списъци, защото те постоянно се пишат, късат и какво ли още не и не се взимат мерки !!!
Пиши ако искаш и за ветринарните лекари, аз спирам п отази тема защото виждам, че тези които пишат тук са сериозно обидени от поставената от мен тема и са на ръба да се разплачат ! А тези пък, които неси правят труда да пуснат и едно свое мнение, показват незаинтересованост и безразличие, всякаш това няма да се случи на тях и на децата им утре !!!

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 16:42 от Mark_Tven

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт