Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 юли 2008, 10:52 ч.

Манджа от чушки с прясно мляко

  • 22 257
  • 17
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 1 949
От темичката за манджичките, които ни напомнят за детството се сетих и вчера сготвих нещо, което баба ми правеше и ми се услаждаше много в детството. Получи се страхотно и малката и мъжа ми си хапнаха доста. Реших да споделя с вас тая проста и вкусна манджичка:

Печени чушки, нарязани на парченца, без семките, се запържват в олио, добавят се 1с.л. брашно и червен пипер (на вкус) и се бъркат така 1-2 мин. След това се добавя малко водичка и се оставят да поврат ок.5мин, да се задушат. Слага се сол на вкус. Добавя се прясно мляко и се продължава на слаб огън да се бърка до сгъстяване на сосчето.

 Hug

# 1
  • все тук
  • Мнения: 1 634
Това е една от любимите рецепти на мъжа ми. Аз понякога предварително панирам чушките, става още по-вкусно. Накрая добавям и магданоз.

# 2
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Това обезателно ще го пробвам,
че в тези горещини ми се яде нещо по леко.
Но да питам колко прясно мляко е необходимо?

# 3
  • Мнения: 4 496
Аз я правя на око тази вкуснотия, но мисля, че около 1 1/2 ч.ч. чаши мляко са достатъчни. Е, все пак зависи от количеството на брашното.

Аз обаче не слагам червен пипер. И не режа чушките.  Rolling Eyes
Разбира се всеки я прави както му е вкусно! Hug

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 1 949
Аз я правя на око тази вкуснотия, но мисля, че около 1 1/2 ч.ч. чаши мляко са достатъчни. Е, все пак зависи от количеството на брашното. Аз обаче не слагам червен пипер. И не режа чушките.  Rolling Eyes
Разбира се всеки я прави както му е вкусно! Hug

Чушките могат да са и цели, но аз не харесвам семките и за това така предпочитам.

За количеството на млякото - вчера използвах около 500мл. Иначе май на око е най-добрия вариант Wink

# 5
  • Мнения: 825
Аз пък я правя със сурови чушки.Оставям ги да омекнат в тенджерката, не слагам червен пипер.Обичаме ги със сирене.

# 6
  • У дома
  • Мнения: 114
Нарязаните чушки запържвам с обелените и нарязани домати.Слагам 1 ч.л. захар(да не киселят доматите) и заквасена сметана  заедно с пр. мляко.Чудесна лятна манджа.

# 7
  • Там където живея нищо не се случва, но не мога да живея навсякъде
  • Мнения: 373
МММММММММ Това ми е от любимите летни манджи, които баба ни готвеше!!!

# 8
  • София
  • Мнения: 1 615
А с кисело мляко дали ще се получи, че аз прясно хич на обичам?

# 9
  • Мнения: 4 496
Не вярвам да се получи. Rolling Eyes

# 10
  • на 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 392
Една от любимите ми манджички smile3521от баба я знам ...точно така я правя и аз newsm10

# 11
  • София
  • Мнения: 1 214
 Браво на теб ,че ме подсети за това ястие, Много е вкусно.

# 12
  • варненка от София
  • Мнения: 4 663
Тази кашичка е на почит у нашата къща, но без да слагаме червен пипер, добавям скилидка чесън към чушките докато ги пържа, брашното и млякото са ми на око, не мога да дам точни пропорции, поднасям с ситно нарязан магданоз.

# 13
  • Мнения: 189
И аз я готвя тази манджа,но не нарязвам чушките.Слагам повечко брашно и 1л прясно мляко.

# 14
  • Мнения: 3 389
Аз я наричам пиперена яхния и я готвя много често. Става бързо и вкусно.  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт